Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Videćemo, koliko sam ispratio Switch 1 igre neće raditi nativno već kroz emulator, tako da možda benefiti jačeg hardvera neće biti toliko osetni na starim igrama bez update-a.
Na linku je zvanična lista kompatibilnih igrica i za sad je oko 20% 3rd party igrica testirano i kompatibilno sa Switch 2.
Ažurirali su stranicu, sad je oko 70% 3rd party igrica kompatibilno sa Switch 2. Dodali su i PDF fajlove sa spiskom igrica sa kojima ima problema.

Naime, iz Nintenda napominju kako je ekran Switch 2 konzole obložen zaštitnim slojem, tj. folijom koja ga štiti od ogrebotina te razbijanja u slučaju štete. Znajući da bi neki korisnici mogli doći u napast skidanja te folije, iz Nintenda poručuju kako to nipošto nije preporučljivo.

Od ostalih napomena stoji kako se Switch 2 ne bi trebao koristiti u zadimljenom okruženju, kao ni u iznimno prašnjavim uvjetima. Preporučuje se također da se baterija konzole napuni minimalno jednom u šest mjeseci jer bi baterija mogla postati neupotrebljiva ako je potpuno ispražnjena na period duži od pola godine.

HAHAHAHAHAHAHHAAAA...Oni nisu normalni. Izgleda je postalo tesko napraviti konzolu koja moze da radi normalno gde god da si. Je...m ti zivot, koja prasina, zadimljene prostorije???

Jel neko dobio neki info šta je sa preorderima od domaćih radnji, prvenstveno gamecentar, mada kapiram ako jedan dobije i ostali dobijaju. Čisto da znam da li može da se ode već sutra u radnju i preuzme ili šta.

Baš ogromna razlika za Mario Odyssey
Upscaled 4K from 1440p/60 docked, handheld is 1080p/60.

Poslednja izmena:
Dobio sam poruku da stize u narednih sat vremena i mislim da je Nikola izneo stolicu ispred zgrade i ceka kombi. :ROFLMAO:

Koga zanima, juče zvao Game Centar (NS), pitao da li imaju na stanju, rekli da, pitao da li mogu da rezervišem, rekli da, malo pre otišao i pokupio lično. Kao po loju.

A sprava.... Majko mila. Šta god da ste gledali od snimaka nije ni blizu, ni da prismrdi. Veličina, koliko je tanak i lagan, a ekran ogroman, kvalitet izrade bolestan. Strašno šta su napravili. I ovo kažem kao neko ko je imao i ROG, i četiri Steam Decka, i Legion Go, i Zotac Zone. Mogu ljudi da pljuju Nintendo koliko hoće — i sa punim pravom — ali kada poslože kockice stvarno naprave magiju.

Slažem se, sama konzola je baš kvalitetno odrađena. Dock je malo nekako previše plastičan, ali nema veze. Samo se bojim da ne polomim nešto kada stavljam i vraćam switch.

Kupis Killswitch i resen problem

1749119628610.png

Mene zanima da li ce izbaciti Fallout 4 i RDR2 za Switch 2, i ako se to dogodi, a kojem grafickom nivou ce biti / na koliko FPS-a ce raditi. Sumnjam da ce biti 1080/60 na visokom nivou detalja ali ko zna. I originalni Switch je bio potcenjen pa izvukose igara i igara za koje se mislilo da su nemoguce.

Mene zanima da li ce izbaciti Fallout 4 i RDR2 za Switch 2, i ako se to dogodi, a kojem grafickom nivou ce biti / na koliko FPS-a ce raditi. Sumnjam da ce biti 1080/60 na visokom nivou detalja ali ko zna. I originalni Switch je bio potcenjen pa izvukose igara i igara za koje se mislilo da su nemoguce.
Neki veći "leaker" je rekao da se sprema RDR2 za kraj ove godine kao i "next gen" patch za 60 FPS. Kontam 1080p dynamic na 40FPS, slično kao i Cyberpunk. Možda i 60FPS, ko zna, nije nemoguće, zavisi koliko se potrude. U svakom slučaju mislim da će biti dobro iskustvo.

Pa nije valjda samo tri coveka uzela konzolicu na forumu, daj javljajte se, da vidimo je l' vredi para. Uzeo neko jos neke igre pored Kart-a?

CyberPunk izgleda sasvim ok na switchu 2, ugodno iznenadjen. Zvuk konzole je bas dobar.

Odličan sajt za praćenje cena po regionima. Ko je u fazonu da menja sa vremena na vreme. :) Ima izuzetno dobrih dilova baš često.

Znači region može da se menja na već postojećem nalogu ili mora novi nalog?

Ima li ko Donkey Kong Bananzu i kakva je igra. Odavno sam ostavio pare sa strane za Switch 2, ali ću da sačekam sa kupovinom dok ne vidim kako će se stvari odvijati sa nabavkom igrica u Srbiji. Lično me zanimaju samo 1st party naslovi na kertridžima.

Zar to ne izlazi tek u julu? Vidim po netu prodaja jedva pa nikakva, ne ide kao alva sa prvim switchom. Preterali su sa cenom i cenom igara ocigledno.

Znači region može da se menja na već postojećem nalogu ili mora novi nalog?
Moze bez problema, mada ne znam kako je kad vec imas nege igre.
Meni je juce stigao switch 2 i bio, ne znam ni sam sto, japanski region pa sam prebacio na srpski pa kazu ne radi store kod nas, pa us nalog kazu nije jos pao release za igru(mario kart bundle) pa prebacio na hrvatsku i opet ista prica i onda probam iz browser-a i prodje tako da sam ostao na hrvatskoj za sad.

Btw da li je neko zainteresovan da delimo Nintendo Switch Online + Expansion Pack familiy?
Dodamo se svi u grupu kao family, moze do 8 clanova, i kosta 60e godisnje a opred opcije za online igranje ima pristojna biblioteka stariji igara.
Ako se skupi nas bar 4-5 to bi bilo kul da odradimo i potpuno je legalno po svemu sto sam citao i nema nikakvih ogranicenja kao fazon Netflix za geo lokaciju i slicno.

Moze bez problema, mada ne znam kako je kad vec imas nege igre.
Meni je juce stigao switch 2 i bio, ne znam ni sam sto, japanski region pa sam prebacio na srpski pa kazu ne radi store kod nas, pa us nalog kazu nije jos pao release za igru(mario kart bundle) pa prebacio na hrvatsku i opet ista prica i onda probam iz browser-a i prodje tako da sam ostao na hrvatskoj za sad.

Btw da li je neko zainteresovan da delimo Nintendo Switch Online + Expansion Pack familiy?
Dodamo se svi u grupu kao family, moze do 8 clanova, i kosta 60e godisnje a opred opcije za online igranje ima pristojna biblioteka stariji igara.
Ako se skupi nas bar 4-5 to bi bilo kul da odradimo i potpuno je legalno po svemu sto sam citao i nema nikakvih ogranicenja kao fazon Netflix za geo lokaciju i slicno.
Ja sam za :)
80$/70€ izađe, kad se podeli bude smešno na godišnjem nivou.
Čak možda uzmem i dva mesta, jedno sigurno.

Nazad
Vrh Dno