Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Moj telefon je Samsung Galaxy S fun edition 2021. On ne podržava esim.
Međutim drugovi su mi rekli da na internetu pronađem aplikaciju koja podržava esim i da u nju instaliram esim karticu i da će to raditi i da mi ne treba fizička kartica. Ne razumem se puno i da li je to moguće ili ne, da ne gubim vreme sa pretraživanjem? Ako da koju aplikaciju da instaliram? Hvala.

Ukoliko moj telefon ne podržava esim karticu ne znači mi puno da kupim karticu za evropsku uniju koja će mi davati odgovore na španskom ili italijanskom ili već nekom jeziku koji ne govorim. Dakle ima smisla samo kartica koja radi na engleskom ili na srpskom. Takve dve sam našao i obe spadaju u mtel grupu, jedno je mtel Austrije, mtel.at, Pripaid, pa Mtel Star koja košta 10 EUR ( https://mtel.at/de/tarife/wertkarte#basic-sim-menu), a drugo je nemački mtel, mtel.germany.de, pa na .... Ili direktno: https://www.mtelgermany.de/sr/mobile/mtel-8-prepaid-SIM.

Ne treba mi ni za Austriju ni za nemačku već za Španiju i francusku i Italiju na prvom mestu. Pitao sam ih i neće da pošalju karticu fizičku u Srbiju već samo šalju unutar zemlje. Na MTS srpskom sajtu postoji opcija putuj Evropu koja nudi samo internet ali ne i pozive što mi je potrebno.

Možda nisam uspeo da pronađem ali ne znam koliko traje kartica i da li se prenosi neiskorišćeni sadržaj, da li karticu posle nekog vremena treba dopuniti inače će se ugasiti (bilo austrijsko bilo nemačku). Šteta što kod nas u Srbiji ne nude tu austrijsku zato što se putuj Evropo koja se prodaje u mts-u u Srbiji dopunjava i podešava koristeći aplikaciju austrijsku.

Pošto ne znam ni kakve su cene ako ima neko drugačiji predlog slobodno može da ga ostavi ovde jer znam da tih sajtova ima puno i sve zavisi od toga da li ja na svom telefonu mogu da stavim esim ili moram sim karticu. Hvala svima što su ovo pročitali. 🥳💪🏽

Mora da kupiš adapter, fizičku sim karticu u koju ćeš iz pomoć takve aplikacije instalirati esim. Svaki proizvođač takvog adaptera ima svoju aplikaciju.
Deo o davanju odgovora na dan kartici na bilo kom jeziku uopšte te nisam razumeo.

Svaki proizvođač takvog adaptera ima svoju aplikaciju.
Možeš li mi dati primer?
Deo odavanje odgovora odnosi se na broj preostalih minuta ili gigabajta ali da to dobijem na engleskom ili eventualno srpskom a ne na španskom ili italijanskom ili nekom drugom jeziku koji ne razumem (jer sam već bio u takvoj situaciji).
Hvala veliko unapred! 🤗

Od danas Whatsup letnja ponuda, opet 13.5 evra flat.
Mogu li da zamolim da mi neko kaže dal je moguće uzeti esim preko njihove aplikacije? Instalirao sam aplikaciju i nudi mi opciju "Order SIM", ali me onda odvede na neki formular u kojem može da se unese samo grčka adresa i izgleda mi kao da naručujem fizičku karticu.

Hrvatska kartica bilo koja, a1, tomato.... Imas ih na pumpama u hr ili naruci od nekoga na kp. Aplikaciju skines za mrezu koji si kupio i pratis potrosnju, dopunu mozes i svojom karticom da platis.

Možeš li mi dati primer?
Deo odavanje odgovora odnosi se na broj preostalih minuta ili gigabajta ali da to dobijem na engleskom ili eventualno srpskom a ne na španskom ili italijanskom ili nekom drugom jeziku koji ne razumem (jer sam već bio u takvoj situaciji).
Hvala veliko unapred! 🤗
Npr,

to su samo adapteri. Sam eSIM kupuješ kod operatera. Tražiš šta to najviše odgovara za konkretno putovanje (destinacija, trajanje, količina neta/minuta).

Ima i ovi eSIM adapteri, ne znam kakvi su:

Ako je neko koristio, neka ostavi iskustvo.

P.S. Bio je i 5ber eSIM adapter, ali je izgleda bankrotirao/prestao da radi.
P.P.S. Za ovaj prvi postoji kupon kod "EIOTESIM" za 30% popusta na https://promos.hotdeals.com/store/eiotclub-promo-codes pa bude dosta jeftino:
1749106811674.png

Poslednja izmena:
Uzmi Telemach Hrvatska kada prolaziš na bilo kojoj pumpi dobićeš 30GB za 3e ili 50GB za 6,5e koje možeš da iskoristiš u celoj EU.
Samo aktiviraj karticu odmah u Hrvatskoj.

Uzeh Roamify unlimited za sutra mi nesto treba 1 dana taman da probam
Skinuo sam app, platio prošlo sve, išao na get order dobio onaj code, valjda sad ne može već biti aktivna kartica već kad se doda u telefonu ili kad prvi put uhvati mrežu ako sam ja dobro skontao čitajući temu?

Koja je najbolja mreza za halkidiki? Prosle godine sam imao net2go koji se kaci na wknd i gubio je signal cesto.
Jel cosmote i dalje najbolji za tu regiju?

Šta mislite da kupim esim.me adapter +
1) MTEL Star (mtel.at)
Ili
2) MTEL Germany (Sim #8)

Treba mi malo gigabajta najviše za Google maps i malo telefoniranja unutar evropske unije. Koliko sam razumeo sa ove dve kartice po istoj ceni može da se poziva i mts Srbije (mobilni i fiksni brojevi). Poželjno je da esim kartica traje što duže i da ima prenos podataka iz meseca u mesec. I da ne bude samo na jednom jeziku koji ne razumem, tipa USSD odgovori na Norveškom.

Ako neko ima bolji predlog neka slobodno kaže. 😁

ViolaKick isto Mtel Austrija imaćeš 18Gb u EU i to košta nepunih 9e, dok Mtel Star tarifa ima ograničenje na 10Gb ili 12 u EU.
Esim ni kod jednog ni drugog ne možeš kupiti online ako nemaš njihove papire već to možeš jedino na prodajnom mestu.
Fizičku karticu možeš da kupiš bez problema na većini pumpa u Austriji pa posle prebaciti na Esim dopisivanjem sa CC da ti pošalju E-Sim

Koristio juče Roamify eSIM u Rumuniji, ono gde ej bilo signala radilo je dobro, unlimited 1 dan 3.5$.
Kad se ide na kratko ne znam dal ima jefntije ko je iole zahtevan korisnik, treba mu za posao nešto.
Za duže ture naravno MTEL prepaid (cela EU i ceo Balkan imate net za 10 evra mesečno), A1 Hrvatska, obe mogu bez pasoša na bilo kojoj pumpi.

ViolaKick isto Mtel Austrija imaćeš 18Gb u EU i to košta nepunih 9e, dok Mtel Star tarifa ima ograničenje na 10Gb ili 12 u EU.
Esim ni kod jednog ni drugog ne možeš kupiti online ako nemaš njihove papire već to možeš jedino na prodajnom mestu.
Fizičku karticu možeš da kupiš bez problema na većini pumpa u Austriji pa posle prebaciti na Esim dopisivanjem sa CC da ti pošalju E-Sim
Hvala najlepše ali mislio sam da to uradim bez bilo kakvih papira da ne bih cimao druge ljude. Koji su već rekli da se ne bi cimali oko toga. Dakle sve mora da ostane na meni.
Eventualno mtel Nemačke gde bi drug mogao da kupi sim ili e sim, šta god da savetujete da je jednostavnije, registruje na sebe, pa onda ako je sim da se prebaci na esim odnosno u qr kod i da mi pošalje. Hm?
Nemam iskustva sa ovim pa ako nešto zvuči glupo slobodno me ispravite. 🥸

Na sajtu https://esimdb.com/region/europe

Našao sam više esim provajdera koji ne ističu (no expiry), recimo Simplify. Međutim nema nijedne opcije koja podržava govorne pozive. Kako je to moguće, od tolikog spiska?

Google veštačka inteligencija kaže da su najjeftiniji adapteri:
___
The cheapest eSIM adapters for use in Europe, specifically for Android phones, are the JMP eSIM Adapter and the 5ber eSIM Adapter. Both allow you to use eSIM plans on devices that only have SIM card slots. While the 5ber option may be slightly cheaper in terms of price, the JMP adapter offers better privacy and multi-platform management.
___

Šta bi bio vaš predlog za jednog prilično umerenog potrošača koji bi to tek ponekad koristio u Evropi pa da ne mora ponovo da kupuje sve? 🙃

*Simfinity, ne Simplify, sofrirati prema stavci Validity.

Skoro je bilo ovde u nekoj temi da 5ber više ne radi ili ne može da se naruči, ne znam detalje

Šta bi bio vaš predlog za jednog prilično umerenog potrošača koji bi to tek ponekad koristio u Evropi pa da ne mora ponovo da kupuje sve? 🙃
Roming dodatak kod svog provajdera.

Skoro je bilo ovde u nekoj temi da 5ber više ne radi ili ne može da se naruči, ne znam detalje
5ber radi mislim da ne moze samo nov da se naruci moj radi bez problema bas sam skoro na drugi telefon instalirao app i ulogovao se i proslo sve bez problema

Pisao sam ranije, "za kratka, dan dva putovanja (pretraga, komunikacija, navigacija) esim4travel sa dnevnim giga paketom od ispod evra je die beste". Na prave minute za razgovor, ako ti se ne bacaju pare, zaboravi.

Odlučio sam se kojeg ću esim provajdera da uzmem a čiji adapter savetujete da uzmem? Summa summarum. Hvala.

Interesuje me Vaše mišljenje za ovaj esim, lokacija Thassos.

P. S. Ovo je varijanta ako ne uspem da nadjem Germanos za Cosmote WhatsUP.

Vrh Dno