Bice losija od Zotac 5060 SOLO:^
Da nema negde neki test ovog malise ?
🤔![]()
NVIDIA GeForce RTX 5060 8 GB Review
The GeForce RTX 5060 8 GB is NVIDIA's newest release. It is built using the same chip as the RTX 5060 Ti, but only comes with an 8 GB VRAM option. In our review we run it through all our tests, including 1440p and 4K with and without ray tracing, and we also recommend optimal settings for...www.techpowerup.com
The RTX 5060 is the newest member of their product stack, and probably the last one. On the other hand, there have been some rumors of a RTX 5050, which could launch later this year.
Nije nista strasno toplija kartica, jedino je "strasno" sto ne gasi ventilatore u idle.Bice losija od Zotac 5060 SOLO:
![]()
NVIDIA GeForce RTX 5060 8 GB Review
The GeForce RTX 5060 8 GB is NVIDIA's newest release. It is built using the same chip as the RTX 5060 Ti, but only comes with an 8 GB VRAM option. In our review we run it through all our tests, including 1440p and 4K with and without ray tracing, and we also recommend optimal settings for...www.techpowerup.com
Ali je necujnih 23 dBA, i hladnjak je manji od 2 fan verzije, bolje nego da se ventilator stalno pali gasi pri najmanjem opterecenju, imao sam jednu gigabyte gtx1650 (2 fan, samo aluminijum) koja se tako ponasala.Nije nista strasno toplija kartica, jedino je "strasno" sto ne gasi ventilatore u idle.
Pa juce sam igrao vrucine su bile sve ok...cpu radi Malo toplije...grafa sa 66 na 83 plus kuleri ko ludi pa nije 60c napolju 🤣krenule vrucine, koja ti je temp u sobi?
ne znam koliko je Cosmos ok za air flow?
sve bre top kkojjji stepen vise...ovo jje bre nesto drugo...575W malo li je
kako ti je bilo proslo leto sa 4090?
Odradi undervolt...Moja nije presla 450w(prosek 350-420w) u full load-u.575W malo li je
kako ti je bilo proslo leto sa 4090?
Nemam klimu...Al ovo je nesto drugo , skeniram sad nod da nije neki djavo Al nema...ukljuci klimu![]()
jesam slicno je i kad msi ab ugasim isto je radi ko luda...juce sve top, danas stavim ovajj hotfix drajver i probam igre i to krene..reko do drajvera je, vratim stari kojji bio ono isto....postavi 80% power limit preko msi afterburnera i dodatno namesti fan curve
jel ti rade svi ventovi na kartici? 80c vec nema smisla na tako novoj karticijesam slicno je i kad msi ab ugasim isto je radi ko luda...juce sve top, danas stavim ovajj hotfix drajver i probam igre i to krene..reko do drajvera je, vratim stari kojji bio ono isto....
Moguće da je pasta ili termalna traka stradala...Jel OVO mozda problem I Ako je skroz nova pre tri meseca stigla...
svaka 5090 ima phase change thermal pad tako da ne verujem da je do toga problem, vrati stare drajvere za pocetak, mozda nesto jednostavno brljaviDa rade svi ventovi...I sve radi normalno Ali su ventovi na ludim obrtajima I temp skoro 20c veca nego juce...koliko sam se raspitao izgleda da je pasta I termalni neki djavoli...Ali cu reklamirati jer je imam tek tri meseca...a imam garanciju 3god...najbolje da ne diram nista...
jesam isto je temperature idu do 90c u nekim igrama,a ventovi na 100%...juce sve dobro...zvao sam od ovih od kkojjih sam kupio, kaze da donesem..nije problem jedino sto cu cekati...svaka 5090 ima phase change thermal pad tako da ne verujem da je do toga problem, vrati stare drajvere za pocetak, mozda nesto jednostavno brljavi
iduu do 90c temperature, a fanovi na 100%...a juce sve top 66c i fanovi lagano...Tesko da mozes na 80C reklamirat, push out se desavao nekima na svim novijim serijama AMD je imao bas puno problema sa 7900xtx, sad korise neke nove paste svi i za sad mislim da ne znamo koja se pasta i resenje najbolje pokazalo
pricao sam i za glavnim servisom u srbiji za XFX i 110C i rekli su pisi XFX pa ako oni proslede da ne valja ti prosledi nama, lik mi rece da se AIB jako lose ponasaju prema nasim servisima i da sve odbijaju kao problem, i kao kad AIB potvrdi problem da oni to brzo rese onda u moju korist, a ako ne pises AIB (prozivodjacu) onda su oni prinudjeni da cekaju odgovor AIB i ako bude negativan mogu ti odbiti problem kao "normalan"
(generalno nasi veci servis za skuplje grafike slikaju celu grafiku prikom otvarana i onda savet traze od proizvodjaca sta da rade) u razgovoru sam definitivno imao naglasen problem da sve rade da ih progralse krivim ili kupca.... kako ne bi refundirali cenu skupe gafike, dal to vazi za sve brendove ili za XFX samo ne znam, ali mislim da vazi za vecinu pogotovo te "azijske"
PS: zasto ovo kazem bolje je biti "bezobrazan" odma dici buku negde javno ako ti AIB ne odgovori i tada posto su oni krivi ides linijom najmanjeg otpora i da linijom sto brzeg resavanja problema
Rade svi I proverio kad ne radi nista, ventovi su ugaseni I clock je top I sve je top Ali kad udjem u igre sve je 20c vruce uz buku ogromnu...cak I core clock ne pada puno za 50mhz....Nek okaci GPU-z sensor statistiku pod load, nek proveri dal se sva 3 ventilatora vrte max brzinama
driver moze da zezne idle load i ventilatore ali ne i pod load-om
Probao I stare I nove drajavere....sa ddu sve Po propisu...tako uvek radim ..posle sam probao I ovako obicno install drajvera ma uvek isto ide I do 90c za GPU strasnoooooo...skeniro komp sa nod sa malaware nema nista sve je ok...power draw I te gluposti nikad nisam dirao sve je Po default...radilo top do danas...I sad radi sve Ali bruji ko luda I vruca je ko luda...Nek okaci GPU-z sensor statistiku pod load, nek proveri dal se sva 3 ventilatora vrte max brzinama
driver moze da zezne idle load i ventilatore ali ne i pod load-om
Nista skidam je sutra I nosim sve je ok...samo sto nemam komp...a boze moj I'ma mnogo vecih problema...u zivotu...resice se OVO...To tako brzao danas za sutra lici na to da je hladnjak puko. Ne moze to tako brzo zbog paste i padova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari