Šta je novo?

Monitori sa VA panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Da li neko ima iskustva sa najnovijim AOC VA monitorom, AOC CU34G2XP/BK (navodno ima neki novi A-VA ekran sto smanjuje ghosting) ?

Jeftiniji je od Iiyama a malo skuplji od Gigabyte G34WQC. Ima isto neki novi Tesla 34'' VA jeftiniji od svih ali mi se vise neisprobava Tesla sto se tice monitora.

Prilozi

• Screenshot 2025-02-19 at 21-16-53 AOC CU34G2XP_BK.png
    Screenshot 2025-02-19 at 21-16-53 AOC CU34G2XP_BK.png
    14.4 KB · Pregleda: 19
Ova ponuda se nije mogla preskočiti na Dell UK, 230e komad.

1000023609.jpg1000023610.jpg

Uzeo sam ovaj monitor i za "samo" 21 ,iljadu mislim da je dosta dobar,tj odličan....27",1440p,180hz osvezavanje,stvarno dobar kontrast,dobre crna i bela,izrazene boje i ima gomila podesavanja i mogucnosti....ne primecujem neki poseban gohsting,mozda nesto malo (mada to zavisi od coveka do coveka)..

Jedine mane su sto ne moze da se podesava po visini i sto ovaj moj primerak ima jedan mrtav pixel u gornjem levom uglu,ne smeta mnogo i nemam zivaca ni vremena da se bakcem sa zamenama

Ups,sad vidim da ga vise nema u prodaji....ja sam moj primerak uzeo u aprilu u monitoru

Izgleda da je aktuelna neka novija generacija panela, sve su brži i sa sve manjim ghostingom.
Ne znam za 27/32" ali sam nešto pratio 34" ultrawide...sad noviji modeli imaju 180 Hz panele, prilično dobru fabričku kalibraciju (uglavnom) i prilično brze odzive (za VA). Iiyamini GCB3480/3481, Philips Evnia 34M2C5501A/00 je odličan...

Ja sam naručio AOC Q27G3XMN što bi trebalo da je best buy za 27 VA mid refresh rate za oko 300 dolara.

Jeste, ako ti se ne zalomi neka falinka.
MiniLED VA je super ali trenutni modeli su malo nedopečeni...

Stigao danas, nažalost kasno saznao za akciju izašao me 38.500 - najjeftinije što sam našao preko ePonude...

Brutala monitor, vredi svaki dinar - preporuka!

Mene je izasao 29000.
2x iskoristio 5000din vaucer ali i po toj ceni je dobar.

Dell Alienware AW3225DM - kupljen pre nedelju dana i moram reci da sam jako zadovoljan. Sam kvalitet izrade je po mom mišljenju dobar, ekran nisam hteo još uvek da podešavam da vidim da li ću primetiti u bojama neke nedostake i moram reći da i tako 'fabricki' je skroz ok. Primećuje se u beloj boji da ima malo onako da kažem 'mlečno' belu u tom standardno modu, crna po meni nije isprana kako to ume da bude na Va panelu. Mene je koštao 36000+2000 za produženu garanciju na 4 god.

Vrh Dno