Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Ако стварно волиш винил, само прави стерео систем са фоно претпојачалом итд. Соундбар је добар за тв, филмове и неки радио.

Možda nema mesta za sve uređaje.

Valjda ima činč soundbar. Ako nema, potreban je ADC na optiku.

Ali za merak uzmi par zvučnika i pojačalo sa Phono ulazom, ili zvučnike sa pretpojačalom za gramofon, vidim da ih ima.

Slab sam sa poznavanjem soundar-ova a uzeo bih neki za TV i gramofon znaci muzika i filmovi.
Ako ima neko preporuku vidim da se pise o AX5120g to je i neki cenovni rang do 300eur,
Ja sam nedavno uzeo AX5120G. Solidan je, malo mi ponekad izgubi SW konekciju na sekundu-dve.
Sto se gramofona tice, imam neki jeftin Denver, spojio sam ga samo da vidim da li bi radilo. Radi, toliko mogu da kazem :D

Meni je takođe taj scenario pao napamet. Dobio gramofon, ploče, kao što mnogi danas dobiju/naslede, i hoće ponekad da pusti.

Na čemu su se sve slušale ploče dok sam odrastao, trebalo bi se vratiti kroz vreme i objasniti celom svetu da nije trebalo da uopšte slušaju muziku dok ne skupe milion evra.

Овде је дат савет да је то губљење времена јер сб не може да пренесе хифи звук. Уз то сваки сигнал се диг обрађује а то овде није на завидном нивоу. После тога, свако може да ради шта хоће са својом опремом.

Kako bez vufera? Sakrij ga negde, u čemu je problem? Ne mora da bude na idealnom mestu, ali i na pogrešnom je bolje nego kad ga nema. Jedino ako je tehnologija toliko napredovala, a da ja to nisam ispratio - ne znam kako je fizički moguće proizvesti uporediv zvuk bez njega.

Naš TCL ima BT vufer, stavio sam ga iza troseda, gde je produžetak lenjivca, ni ne vidi se. Okrenuo sam ga naopako da bije u kontrazid i zapravo nije loše ispalo na mestu gde moja malenkost najčešće sedi. Iz njega idu žični sateliti i sve je to iza troseda, samo sa jedne strane se vidi kabl.
Овде је дат савет да је то губљење времена јер сб не може да пренесе хифи звук. Уз то сваки сигнал се диг обрађује а то овде није на завидном нивоу. После тога, свако може да ради шта хоће са својом опремом.
A tražen je HiFi zvuk?

Poslednja izmena:
Бенч је форум где преносимо исуства да помогнемо једни другима. Што се мене тиче може грамофон да повеже са веш машином. Једини разлог коришћења грамофона и слушања плоча у 2025. год је ако неко воли звук винила. То не можеш да добијеш преко соундбара, једино преко хифи система а јефтинији грамофони са слабијим звучницама оштете плоче. Шта онда добија? Грамофон и хифи, данас иду једино заједно. Лично немам воље и стрпљења плоче да слушам, пре бих предложио кобуз или тидал за соундбар ако је то избор, мада је дизер сасвим довољан.

Planiram da kupim sound bar Hisense AX 512OG.Citao sam recenzije i testove na razlicitim sajtovima.Planiram da ga koristim iskljucivo za Netflix i YouTube preko Hisense tv.Kao losa strana ovog sound bara je sto nema pravi Dolby Atmos vec nekakav vestacki ili vec neznam kakav jer uopste nema zvucnike na gornjoj strani letve.Dobio sam i savet kako da to proverim.Sutra idem u Gorenje radnju da to proverim.Pa zato pitam ako postoji vlasnik ovog uredjaja neka napise da li je tacno to sto su naveli na recenzijama.

AV forum i jos neki ,ne secam se.Dali su i uputstvo kako proveriti vizuelno da li ima odozgo zvucnika.

Ravna gornja površina bez otvora

Ako soundbar ima potpuno ravnu gornju površinu bez vidljivih otvora, verovatno koristi virtualni Dolby Atmos. To znači da nema fizičke "upfiring" zvučnike, već koristi softverske algoritme za simulaciju efekta visine.

📸 Primer: Hisense AX5120G

• Ovaj model ima ravnu gornju površinu bez vidljivih "upfiring" zvučnika .
  • Iako koristi Dolby Atmos tehnologiju, efekat visine je simuliran, a ne fizički generisan

На свим сајтовима тај модел је приказан да има физичке звучнике усмерене ка плафону. Остаје ти да провериш, лако се види да ли постоји звучник испод или не. Користим U3120G због хдми подршке за дв/хдр10 и сл и модел има горње звучнике.

На свим сајтовима тај модел је приказан да има физичке звучнике усмерене ка плафону. Остаје ти да провериш, лако се види да ли постоји звучник испод или не. Користим U3120G због хдми подршке за дв/хдр10 и сл и модел има горње звучнике.
Na moj upit Hisense podrska dobio sam odgovor da ima prave zvucnike.Ostaje da sutra odem do Gorenja i pogledam taj model koji je inace izlozen.

RE: Obavest o podnesenom obrascu​

Примљено
Потражи све поруке за ознаком Примљено

Уклањање ознаке Примљено из ове преписке

AGPWSu8_e7uGKOeKFFk8EuQ26evFip6KtxlfTeBIrq54MZDziLSNQEXrvEbknd-KYfLKP0CxtA=s40-p

RS Hisense​

09:26 (пре 7 сати)
коме ја

Poštovani,

Ovaj model ima prave zvučnike,nema virtualne.

Lp

Hisense Gorenje Europe12:07 (пре 1 сата)
Poštovani, na slici vidite, kako so razpoređeni zvučniki, i da u pravu ste, odozgo na letvi nema zvučnika. Lep pozdrav, Bojana
I sta sada,lud,zbunjen,blesav.Pevare na sve strane.

Prilozi

• Atmos Hisense.jpg
    Atmos Hisense.jpg
    737.8 KB · Pregleda: 51
Siguran sam da prodavci neznaju sta prodaju isto tako i ovi nasi u N.Sadu ali neki malo dalje sigurno da znaju.Sto se tice kupca tj.mene odlicno znam sta kupujem.Vec imam jedan soundbar Sony HT-CT-80 koji je star i prevazidjen.Za gledanje Netflixa i YuoTube iskljucivo kupujem bolji i savremeniji.Jedan od uslova je i DolbyAtmos podrska sa pravim zvucnicima usmereni prema gore,upfiring.Hisense sa ova dva modela nudi virtuelni atmos koji bledo imitira stvarno ozvucenje.

Јасно ти је да AX5120G има атмос звучнике? Што се и види на слици. Модел је 5.1.2. АХ5100G је 5.1 модел и нема атмос звучнике.
Што се тиче имитирања, сваки соундбар имитира право озвучење. Све је то играчка у поређењу са правим горњим звучницима.

Ako si procitao gornji mejl 512 nema gornje zvucnike (potvrdili iz Hisense)Jedini model koji .Bio licno u radnju i ploca je odozgo ravna i nisu vidljivi zvucnici.Jedini model koji ima stvarne Atmos zvucnike je U512OGW.

Kratak savet:​

ModelKanaliUpfiringZadnji zvučniciDolby AtmosCena (orijentaciono)
Q6310/Q63H3.1.2✅ Da❌ Ne✅ DaNiža-srednja klasa
Alto 9+3.1❌ Ne❌ Ne✅ (Ray·Danz)Niža cena
Q7310/Q73H5.1.2✅ Da✅ Da✅ DaSrednja klasa
Ovo ti je za TCL

Poređenje preporučenih modela

ModelKanaliUpfiringZadnji zvučniciSnagaCena (RSD)Dostupnost
LG S90TY5.1.3DaDa570W~159.699Tehnomanija
LG S80QR5.1.3DaDa620WN/ALG Srbija
LG S75Q3.1.2DaNe380WN/ALG Srbija
Samsung HW-S800B3.1.2DaNeN/AN/ASamsung Srbija
Sony HT-A70007.1.2DaOpcionalnoN/AN/ATehnomanija

Nazad