Evo opet mene. Probao sam sledece:
Pagliero brasil
16.5g, grind 4, samo leveler = under ex (nema pene dovoljno, ukus kiselkast) 20s/40g
16.5 grind 3, tamper =un.ex., 20s/40g
I sad nemam kako da probam dalje jer sam ostao bez kafe. Moracu da uzmem kilo iste kafe... Nema mi druge...
Smanjio bih jos grind size, na 1.5-2 pa da vidim...
Ono sto me malo buni je sto za svaku ekstrakciju meni onaj merac pritiska ode na max. i kad rojuri voda kroz kafu i kad nece da curi jer je sitna i nabijena...
A opet, kad u manuelnom modu dok drzim dugme za preinfuziju, kroz 16g, grind 1, pritisak bude u opsegu za espreso i tad je kafa bila najbolja ali malo over extr.
*Ove grind podeoke sam spomenuo cisto da biste orjentaciono videli koliko je krupnije ili sitnije mleveno