Da potvrdim ...
Presao nam na Globaltel sa 2 broja ( oba bila u A1 - roaming je svugde radio kako je bio i reklamiran )
Nemam primedbe na Globaltel u Srbiji, svugde imam dobar signal, zasad sam bio 2 puta u Madjarskoj, i konstatovao isti problem na oba telefona.
Ako mi je telefon podesen da automatski prebacuja izmedju 4G/3G/2G ( OnePlus 6T CrDroid Android 13 rooted ) - onda minut-dva imam 4G internet, i onda me telefon skroz izbaci sa mreze, i pokusava ponovo da se konektuje na 4G, pa opet za 3-5 minuta mi se pojavi 4G net na minut-dva ... i tako u krug. Samo ako prebacim manuelno da se telefon kaci SAMO na 2G imam konstanto EDGE internet - viber/telegram poruke rade, internet stranice se ne ucitavaju sve i to sto se ucitava sporoooooooo ... Viber ili Telegram pozivi se ne konektuju ... suvise spor net.
Zvao sam tehnicku podrsku, dobio nekog "Pericu" naravno koji nazalost veze nema sa tehnikom, pozalio se na problem, on kaze da ne razume problem, internet roaming MORA da radu u Madjarskoj, jer se NIKO do sada nije zalio ...
Za Madjarsku idem godisnje 3-5 puta na par sati, pa mi nije veliki problem ... samo se plasim da ne bude problema recimo u Grckoj, jer uglavnom tamo letujem i tu mi je 3G-4G bas neophodan ...