Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Eto i mene zezaju za e sim već sedam dana, nikako da broj u podpunosti prebace, kao problem je tehničke prirode sa mojim brojem.

Za koliko dana obično stiže kartica kad se poruči?
Ako mislite na e sim, meni je stigla odma sutradan.
Naručio je 13.05, stigla 14.05 oko pola 10 ujutru i oko 15:00 su mi vratili kredit i sve na privremeni broj i u 17:00 mi je fizička kartica isključena i to je to.

i meni prebaciju sa privremenog broja od petka 16.05.
Znači i ti si isto prešao na esim i čekaš?
Mislio sam na fizičku, hvala obojici. A nakon koliko vremena mora da se odradi registracija ili to mora i pre korišćenja?
Pa mislim čim aktiviraš onda odradiš registraciju.
Već sam poduzeo neke stvari s obzirom da je prošlo sedam dana od pokretanja postupka prebacivanja broja na e sim, pisao ratelu juče, i poslao sve konverzacije pa ćemo da vidimo.
Prosto je nemoguće da postoji tehnički problem sa prebacivanjem broja sa fizičke na e sim karticu jer to je gotovo posle desetak min, i da im treba dugo da se to reši.

Jel neko zvao korisničku podršku u vezi problema sa pozivima otkako je uključen Volte?

10tak sekundi nakon uspostave veze sagovornik me više ne čuje . Moram da prekinem vezu i pozovem ponovo i posle bude ok. Jako čudno.
Meni se sad ovo desilo, uključen mi je VoLTE, 3x za redom me zove drug, 3x posle 10 sekundi me ne čuje više a nije radio VoLTE, spustio je na 2G. 4. put kad me je pozvao ostao je aktivan VoLTE u toku poziva i razgovarali smo par minuta bez problema.

Meni se sad ovo desilo, uključen mi je VoLTE, 3x za redom me zove drug, 3x posle 10 sekundi me ne čuje više a nije radio VoLTE, spustio je na 2G. 4. put kad me je pozvao ostao je aktivan VoLTE u toku poziva i razgovarali smo par minuta bez problema.
Zvao sam Call centar, dobio sam uputstvo kako da isključim Volte i u telefonu, i pozivanjem kratkog koda *800#. Posle sam uključio na pola minuta avio režim da ponovo poveže na mrežu.

Na prethodnoj strani je već to napisano.
Meni je pomoglo, nemam više problem sa pozivima.

Operater kaže da je usluga u ranoj fazi da još podešavaju i da nekima radi super, a neki imaju problema. Da posle nekog vremena ponovo uključim volte u podešavanjima i preko kratkog koda #801*, mora obe stvari da se uključe, pa da probam da li radi kako treba.

Nisi me razumeo, meni se dešava kontra, kada VoLTE radi sve je u redu, kada ne radi, na 2G posle 10 sekundi prekida i puca veza. Jutros ista stvar, zove me ćale, gledam , spustio na 2G, posle 10 sekundi puče. Zovem ga, ostaje VoLTE/4G i razgovaramo par minuta bez problema. Pre 2-3 nedelje sam probao da ugasim VoLTE, isto sam imao nekih problema da me ljudi ne čuju na 2G.
ne znam da l' je VoLTE u pitanju , ali meni pravi probleme na 2G

Da javim, broj je konačno ažuriran na e sim, sad radi bez problema, i zvao sam da mi vrate gb, i sad je 670 gb tu. Jedino sms ne mogu da pošaljem, pa sam ih zvao pa ću sad posle restarta telefona da vidim. Na rcs ćaskanjima stoji da je privremeni broj povezan.
Proradilo i slanje sms tako da je sve u redu.

Poslednja izmena:
Da javim, broj je konačno ažuriran na e sim, sad radi bez problema, i zvao sam da mi vrate gb, i sad je 670 gb tu. Jedino sms ne mogu da pošaljem, pa sam ih zvao pa ću sad posle restarta telefona da vidim. Na rcs ćaskanjima stoji da je privremeni broj povezan.
Nisam zvala za 200 gb poklon mrzelo me posle kad su me prebacili u globaltel
Aktivirala sam freepaid imam mesecno 35 gb dosta mi .

Nisi me razumeo, meni se dešava kontra, kada VoLTE radi sve je u redu, kada ne radi, na 2G posle 10 sekundi prekida i puca veza. Jutros ista stvar, zove me ćale, gledam , spustio na 2G, posle 10 sekundi puče. Zovem ga, ostaje VoLTE/4G i razgovaramo par minuta bez problema. Pre 2-3 nedelje sam probao da ugasim VoLTE, isto sam imao nekih problema da me ljudi ne čuju na 2G.
ne znam da l' je VoLTE u pitanju , ali meni pravi probleme na 2G
Moraš da zoveš korisničku da ti oni isključe VoLTE, isti sam problem imao. Pisao sam skoro ovde.

@milica911 piši im onda na mejl ili fb pa kad ti odgovore.

Da potvrdim ...
Presao nam na Globaltel sa 2 broja ( oba bila u A1 - roaming je svugde radio kako je bio i reklamiran )
Nemam primedbe na Globaltel u Srbiji, svugde imam dobar signal, zasad sam bio 2 puta u Madjarskoj, i konstatovao isti problem na oba telefona.
Ako mi je telefon podesen da automatski prebacuja izmedju 4G/3G/2G ( OnePlus 6T CrDroid Android 13 rooted ) - onda minut-dva imam 4G internet, i onda me telefon skroz izbaci sa mreze, i pokusava ponovo da se konektuje na 4G, pa opet za 3-5 minuta mi se pojavi 4G net na minut-dva ... i tako u krug. Samo ako prebacim manuelno da se telefon kaci SAMO na 2G imam konstanto EDGE internet - viber/telegram poruke rade, internet stranice se ne ucitavaju sve i to sto se ucitava sporoooooooo ... Viber ili Telegram pozivi se ne konektuju ... suvise spor net.

Zvao sam tehnicku podrsku, dobio nekog "Pericu" naravno koji nazalost veze nema sa tehnikom, pozalio se na problem, on kaze da ne razume problem, internet roaming MORA da radu u Madjarskoj, jer se NIKO do sada nije zalio ...

Za Madjarsku idem godisnje 3-5 puta na par sati, pa mi nije veliki problem ... samo se plasim da ne bude problema recimo u Grckoj, jer uglavnom tamo letujem i tu mi je 3G-4G bas neophodan ...
Juce bili opet u Madjarskoj, ovaj put oba telefona koristila roaming internet bez problema ... Izgleda da su nesto unapredili ...

Smem li da pitam.. Da li imamo listing poziva na Globaltelu?

Poslednja izmena:
Ha ha ha.Good one

Jel sad jedini način registracije preko sajta? Na sajtu piše da može da se pozove i korisnički, pa da stignu dokumenti na kućnu adresu, međutim čim pozovem 06771234 ili 0677123400 odmah izbaci nakon uspostave.

Dobro je znati da Listing saobracaja ipak postoji i može nekako da se dobije.

Jel sad jedini način registracije preko sajta? Na sajtu piše da može da se pozove i korisnički, pa da stignu dokumenti na kućnu adresu, međutim čim pozovem 06771234 ili 0677123400 odmah izbaci nakon uspostave.
Možeš i preko sajta da odradiš registraciju broja.

To i pitam, da li postoji drugi način osim tog, pošto je sledeći verovatno odlazak u poslovicu.

Ja sam prosle godine preneo 3 broja iz Globaltela u A1 (besplatan Mega plan godinu dana).
Od tih 3, jednu karticu gotovo i da ne koristim pa bih da je vratim u Globaltel.
Zvao sam njihov Korisnicki i rekli su mi da je prenost moguc jedino preko Post Express-a.
Kod mene oni dolaze oko 12h, a ja u to doba nisam u mogucnosti da potpisem i preuzmem papir i karticu.
Operaterka mi je rekli da to mogu potpisati i preuzeti u posti, jer ce me posiljka cekati 5 dana.
Da li je imao neko neka iskustva sa ovakvim preuzimanjem paketa od Globaltela?

Ja sam prosle godine preneo 3 broja iz Globaltela u A1 (besplatan Mega plan godinu dana).
Od tih 3, jednu karticu gotovo i da ne koristim pa bih da je vratim u Globaltel.
Zvao sam njihov Korisnicki i rekli su mi da je prenost moguc jedino preko Post Express-a.
Kod mene oni dolaze oko 12h, a ja u to doba nisam u mogucnosti da potpisem i preuzmem papir i karticu.
Operaterka mi je rekli da to mogu potpisati i preuzeti u posti, jer ce me posiljka cekati 5 dana.
Da li je imao neko neka iskustva sa ovakvim preuzimanjem paketa od Globaltela?
Da. Meni su slali post ekspresom ugovor i karticu pa nisam je preuzela pa sam isla u postu da potpisem ugovor. I preuzela sam je.

Da. Meni su slali post ekspresom ugovor i karticu pa nisam je preuzela pa sam isla u postu da potpisem ugovor. I preuzela sam je.
Hvala ti na informaciji. Ukoliko se odlucim da vratim ovaj broj u Globaltel najverovatnije cu tako uraditi. Tako je to kada kuriri dolaze u vreme kada ne mogu da preuzmem posiljku ;)

Nazad
Vrh Dno