Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

Evo da prijavim da isto xiaomi 13 ima problem s baterijom, devojka koristi i od jutros do 2 popodne spao na 37%, telefon nije bas koriscen, pre par nedelja od ujutru gleda live na fb, tik tok, instagram i u 4 popodne lagano iznad 60%, a i telefon je poceo zesce da zapucava(zvoni pa posle par sekundi napise ko je, tastatura sporije radi, back dugme nekad nece da prihvati u nekoj aplikacija pa mora na srednje da umanji...)
Kao da su nesto cackali kad je bio update i od tada bas lose radi.

Evo da prijavim da isto xiaomi 13 ima problem s baterijom, devojka koristi i od jutros do 2 popodne spao na 37%, telefon nije bas koriscen, pre par nedelja od ujutru gleda live na fb, tik tok, instagram i u 4 popodne lagano iznad 60%, a i telefon je poceo zesce da zapucava(zvoni pa posle par sekundi napise ko je, tastatura sporije radi, back dugme nekad nece da prihvati u nekoj aplikacija pa mora na srednje da umanji...)
Kao da su nesto cackali kad je bio update i od tada bas lose radi.
Pa šta nam valja činiti ?
Drago mi je da je neko odgovorio

Iskreno mi smo gledali da menjamo telefon, jer ovo postaje neizdrzivo, a da radim factory i da ponovo sve instaliram i podesavam e to jedino na novom telefonu, nadam se da ce mozda neki update da sredi ali definitivno baterija je bas losa u poslednje vreme

Iskreno mi smo gledali da menjamo telefon, jer ovo postaje neizdrzivo, a da radim factory i da ponovo sve instaliram i podesavam e to jedino na novom telefonu, nadam se da ce mozda neki update da sredi ali definitivno baterija je bas losa u poslednje vreme
Ne moguće da je baterije oslabila , baš ovoliko...kod svih...

Global ili EEA ? Ta slika nista ne govori..

Ne, mislim da čak nije ni do kvaliteta odnosno battery healtha nego da su sa zadnja dva aspekta totalno uništili bateriju. Od 2.0.105 apdejta pa na dalje baterija je umrla (u prevodu traje i do sat i po vremena manje nego pre navedenog ažuriranja). Pošto prosto mi nema logike da mi baterija odjednom u momentu krene toliko da odstupa od normalnog ponašanja, kao do juče je bila dobra i onda naprasno propala pa ne ide. Što se tiče ni verzija 2.0.106 mi je nije popravila i onda sam prešao na xiaomi.eu rom čisto iz radoznalosti. Nije popravilo bateriju ali telefon deluje malo fluidnije, finije bez bilo kakvih štucanja u radu i tu i tamo po koja funkcija više (ništa drastično korisno ali svakako dobrodošlo)

u prevodu traje i do sat i po vremena manje nego pre navedenog ažuriranja
Da dodam samo to kraće trajanje baterije se najviše oseti kada se koriste neke random aplikacije (tipa tviter, redit i slično) za vreme korišćenja istih umesto da mi potroši nekih 5-8% potroši do tipa 12% za nekih 40 minuta što je dosta (najviše primetim u busu kada se vozim) i da pošto zaigram tu i tamo neku igricu zahtevniji na telefonu onda se baterija od 100 do 10% ode za nekih 2 do 3 sata max

Edit: za osobu koja je pitala sve verzije softvera do prelaska ne xeu rom su bile za EU tržište verzije

To je ono cega se ja uvijek plasim kod tih azuriratnja, sto telefona to i ostalih uređaja poput TV-a. Zato blokiram sva automatska azuriranja i onda ako imam potrebu istrazim prije update-a. Naravno nekad ni to ne pomogne pa te jednostavno pogodi. Moj X13 je na 2.0.102 i nemam probleme. Global verzija ROM-a. Moj savjet, ako vec planirate raditi setup na novom, isto to mozete probati i za X13 koji je solidan uredjaj pa mozda pomogne, nemate sto izgubiti sem malo vremena (znam, to je ponekad vaznije od svega ostalog). Osim ako vas žuljaju pare u novcaniku, sto je isto legit.
X13 je sada 2 godine model. Mislim da taman sada treba stati sa azuriranjima jer su prilicne sanse da su nesto smrdali i vrlo je upitno hoce li pred kraj podrske puno truda uloziti da to poprave za ovaj model.
:)

To je ono cega se ja uvijek plasim kod tih azuriratnja, sto telefona to i ostalih uređaja poput TV-a. Zato blokiram sva automatska azuriranja i onda ako imam potrebu istrazim prije update-a. Naravno nekad ni to ne pomogne pa te jednostavno pogodi. Moj X13 je na 2.0.102 i nemam probleme. Global verzija ROM-a. Moj savjet, ako vec planirate raditi setup na novom, isto to mozete probati i za X13 koji je solidan uredjaj pa mozda pomogne, nemate sto izgubiti sem malo vremena (znam, to je ponekad vaznije od svega ostalog). Osim ako vas žuljaju pare u novcaniku, sto je isto legit. :)
Kod mene je verzija 2.0.104 ali nekako se čudno ponaša fon po pitanju baterije i mreža.

Ja sam spreman da svaki iduci update koji napravim moze upropastiti telefon. To je zalosno da covjek tako mora razmisljati sa mobitelima koji toliko kostaju u startu, ali nazalost tako je iz mog iskustva. Tu onda ili necu raditi update ili sam spreman kupiti drugi telefon ako dodje do toga ili uloziti vrijeme i napor da sredim (ako se moze srediti) telefon kad zariba. Ili slegnuti ramenima i koristit telefon takav kakav jest. Evo ne znam sto drugo bi ljudima savjetovao. Strpljenja i pokusati sve sto se moze. Ako ne ide, kupnja drugog i lekcija za kasnije. Znam da nije neka pomoc ili utjeha ono tko ima sad problem, ali ja ga konkretno nemam pa ne mogu drugacije, nemojte zamjeriti.

Ja sam spreman da svaki iduci update koji napravim moze upropastiti telefon. To je zalosno da covjek tako mora razmisljati sa mobitelima koji toliko kostaju u startu, ali nazalost tako je iz mog iskustva. Tu onda ili necu raditi update ili sam spreman kupiti drugi telefon ako dodje do toga ili uloziti vrijeme i napor da sredim (ako se moze srediti) telefon kad zariba. Ili slegnuti ramenima i koristit telefon takav kakav jest. Evo ne znam sto drugo bi ljudima savjetovao. Strpljenja i pokusati sve sto se moze. Ako ne ide, kupnja drugog i lekcija za kasnije. Znam da nije neka pomoc ili utjeha ono tko ima sad problem, ali ja ga konkretno nemam pa ne mogu drugacije, nemojte zamjeriti.
Razlog vise da otkljucam bootloader i flesnem verziju koja je valjala :)

A to je postalo prilično teško za napravit koliko sam čitao (otključati bootloader). Nažalost. Nisam pokušao.

A kako drži baterija? I jel to neki apdejt zeznuo stvar? Insta, tik tok i te gluposti srču bateriju na svakom telefonu

Počeo mi se dešavati problem sa zvukom kakav od kad imam mobitele nisam doživio. Nisam radio neki update pa da je nakon toga. Uglavnom šta se dešava. Dva vjerojatno povezana problema:
1. Pustim video na yt zvuk ode na nulu. Pojačam i gledam dalje video. Poslje nekog vremena zavrtim reel ili nešto slično,e sad taj novi video ponekad zakuca volume na 0 i moram pojačavati. I to tak na random bilo kakav audio da ide na mobu.
2. Desi mi se da se zvuk nekad iznenada pojača na max, ali rijetko. Ono što je češće da bude pun distorzije kao na Max volume + proucani zvučnici. Pause-unpause i bude ok.

Ovo sve neovisno jel BT, žičane sluske ili zvučnici od telefona.

Počeo mi se dešavati problem sa zvukom kakav od kad imam mobitele nisam doživio. Nisam radio neki update pa da je nakon toga. Uglavnom šta se dešava. Dva vjerojatno povezana problema:
1. Pustim video na yt zvuk ode na nulu. Pojačam i gledam dalje video. Poslje nekog vremena zavrtim reel ili nešto slično,e sad taj novi video ponekad zakuca volume na 0 i moram pojačavati. I to tak na random bilo kakav audio da ide na mobu.
2. Desi mi se da se zvuk nekad iznenada pojača na max, ali rijetko. Ono što je češće da bude pun distorzije kao na Max volume + proucani zvučnici. Pause-unpause i bude ok.

Ovo sve neovisno jel BT, žičane sluske ili zvučnici od telefona.
Uradi mu update. Ako se ne popravi resetuj ga. Ne verujem da je išta ozbiljno.

Neko da se razume u bateriju kod Xiaomi 13 modela.
Naime juče oko 21 puno fontel i naravno noć i danas od pomoći do sada je baterija na 16%>

Prilozi

• Screenshot_2025-06-12-19-27-24-816_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    Screenshot_2025-06-12-19-27-24-816_com.google.android.apps.wellbeing.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 15
Nazad
Vrh Dno