Šta je novo?

A1 optički internet

Uzeo sam optiku u A1, dok je radilo bilo je super ali zadnjih par dana imaju neke radove na mrezi tako da uopste nemam signal

Prilozi

• IMG-8ddee73636a257a661f01c31a84917a3-V.jpg
    IMG-8ddee73636a257a661f01c31a84917a3-V.jpg
    114.7 KB · Pregleda: 193
Nije preporuka za A1 ali da nije tog problema ne bi se nikada aktivirao na forumu, vidis da je spavac 5 godina... salu na stranu, nadam se da si prijavio smetnju operateru, gubitak signala je najvisi na listi prioriteta za resavanje...

Moram da dodam, kad vidim ovako 100 instalacija razlicitih operatera kako unistavaju hodnike jeza me prodje... umesto da lepo svi koriste jedan kabl kao u SLO npr i svima lepo, a najvise korisnicima, pored toga sto se najmanje rusi estetika najlaksa je i promena... sto je najgore i kod nas je to moguce da je samo malo volje...

Stiglo i kod mene Blok 44, ali vec uzeo Yettel pa kad istegne procena

Mene su zvali iz A1 da mi nude optički net i tv, prvih 12m po dinar, nakon toga puna cena, važi za oba paketa koji imaju u ponudi. Međutim saslušam ja nju do kraja, iako imam yettel, i kažem joj odgovara mi ponuda. Došli monteri danas, i kao na vašoj adresi nema tehničkih mogućnosti 😆 Rekoh yettel i mts može, ali se ja nisam sam prijavio, već su me zvali da nude. Kao greška u sistemu izvinjavamo se. Eto da znate ima i toga, kao možemo da vam ponudimo kućni net. Rekoh već ga imam, signal i brzina su očajni, tako da me to ne zanima.

Poslali montere a nema tehmičkih mogućnosti za priključak!!! Pa oni su prešli igricu.
Taman se ponadah da ulazi neki normalan provajder na tržište neta i tv-a, a oni ispadoše veći dunđeri od svih postojećih

@PeraPeric11 Ako uspeju da poprave kvar :) napisi sta ide od opreme, model ONTa i rutera, i eventualno model boxa za tv ako imas.

A kako se po vašem mišljenju isplati da A1 ovoliko ulaze u podzemnu infrastrukturu? Ipak moraju da plate sve ovo raskopavanje. Ili je neka vise prica mnogo?

Искористили прилику продаје сбб. План је био да раде део по део али када им рекли није проблем, поставите где хоћете, решили да искористе прилику. Касније можда буде проблема опет са ширењем.

Pa sad i sbb krece da postavlja gde hoće od kako je promenjen vlasnik, instaliraju optiku preko edb stubova tik pored supernove kod mene u naselju.

Trazio sam iskustva pa sam naleteo na ovu temu, ne znam ni kako sam se setio sifre posle 5 godina😀
Javljam koji su uredjaji u pitanju kad dodjem kuci
Problem nije resen zapravo nista se ne desava. Kazu radovi su na mrezi ali nema blizih informacija. Ukoliko nerese u roku od par dana raskinucu ugovor jer nema ni usluge (uopste) ni informacija

Da nisi i kod njih zaboravio šifru 😁

Šalu na stranu, vrlo profesionalno zvuče.
Nadam se da će ti omogućiti internet vrlo brzo, ali i ovoliko čekanje je potpuno neprimereno.

Mi smo pocetkom meseca ugradili A1 net i Tv, sve je radilo super do ponedeljka od kada je net prestao da radi i evo i dalje ne radi, treci dan. Korisnicka podrska ne daje nikakve informacije sta se desava. Novi Beograd je u pitanju.

Uh, a ja dao moje podatke za instalaciju sledeće nedelje hahaha
Ako oni to namontiraju i ne bude radilo imam pravo da odustanem? Da ne potpisujem pre nego sto provere? 😂

@nestorcika bilo šta što ugovaraš na daljinu ( preko poziva, sajta, mejla ... ) možeš besplatno raskinuti unutar prvih 14 dana od datuma uvođenja.
Bolje vidi YuNet optiku solo internet da uzmeš na 6, 12 ili 24 meseca ako ti ne treba TV

@nestorcika bilo šta što ugovaraš na daljinu ( preko poziva, sajta, mejla ... ) možeš besplatno raskinuti unutar prvih 14 dana od datuma uvođenja.
Bolje vidi YuNet optiku solo internet da uzmeš na 6, 12 ili 24 meseca ako ti ne treba TV
Na daljinu sam dogovorio, al kaze da moram biti prisutan kad budu montirali da potpišem ugovor..
Ne znam kako se to gleda/racuna?
Video sam i njihovu ponudu, valjda za 1750 na dve godine ima net.
Imam jedan eon slot, al otkud znam da ne ubace onu blokadu pa da ne mogu da koristim..

Neko je čak i ovde ja mislim na forumu potvrdio da svi SBB kanali rade na YuNet optici.
YuNet daje besplatnu javnu statičku ip adresu pa je samim tim u prednosti u odnosu na Yettel i A1 - oba imaju natovan pristup tj. privatnu dinamičku ip adresu.

Bila je ekipa danas popodne, izgleda da je doslo do nekog zastoja u komunikaciji izmedju sluzbi, jer su oni dosli kao dezurna ekipa cim su dobili zahtev. Brzo su sve proverili i ustanovili problem, tako da ocekujemo da se net vrati do sutra :)

Bila je ekipa danas popodne, izgleda da je doslo do nekog zastoja u komunikaciji izmedju sluzbi, jer su oni dosli kao dezurna ekipa cim su dobili zahtev. Brzo su sve proverili i ustanovili problem, tako da ocekujemo da se net vrati do sutra :)
Kako I'm radi set top box i da li si kanali u HD svi I da li svi kanali imaju premotavanje?

dajte neke slike boxa modema ko je uveo i kako radi
koji je box? jel je klasično instalirana aplikacija pa mora da se odabere ili je malo modifikovano tako da se kanali odmah otvaraju

Na daljinu sam dogovorio, al kaze da moram biti prisutan kad budu montirali da potpišem ugovor..
Ne znam kako se to gleda/racuna?
Video sam i njihovu ponudu, valjda za 1750 na dve godine ima net.
Imam jedan eon slot, al otkud znam da ne ubace onu blokadu pa da ne mogu da koristim..
Sve sto je van poslovnica je "na daljinu", ne brini zasticen si 14 dana sta god da ti dune da ne zelis da ih koristis mozes im reci i ponistice se UO

@nestorcika Samo pazi da u dokumentaciji sa ugovorom nema i dodatak "Saglasnost", odnosno pristanak o odricanja na pravo o odustanku od ugovora sklopljenog na daljinu. Upravo to sam imao kada sam na daljinu ugovarao i ugovorio uvođenje mts optike. Uslov da momentalno puštanje signala bude baš taj potpisani pristanak. Inače bi mi signal pustili nakon isteka 14 dana u kojima sam imao pravo na odustanak. Ne znam da li i A1 (i ostali operateri) imaju to u dokumentaciji, ali svakako treba dobro pročitati svaku stranicu koju dobiješ da potpišeš.

Cekaj dali su ti da potpises da se odrices prava da ponistis ugovor tj UO ako ti nesto u tih 14 dana ne odgovara? Jesam li te dobro razumeo?
Ako je to to ne smeju da rade tj da te ucenjuju za to mogu debelo da na*ebu na sudu.
Zasto bi se iko odrekao nekog svog prava koje mu po zakonu pripada da bi mu neko pruzio uslugu?
Al bi ih napicio na sudu da su mene ucenjivali time, meni to prosle god nisu davali da potpisem a i ne bi im potpisao al bi ih tuzio za pokusaj manipulacije itd...
Boze, cime se bave mangupi🤬🤬🤬💩💩💩

@ekoguard
Evo, objaviću ovaj moj primerak uz ogradu jer se ne odnosi na A1 (jer ne znam konkretnu situaciju u A1), ali kao ilustraciju šta može da se traži od ugovorene strane,kada se potpisuje ugovor van poslovnih prostorija kod nekih operatora. Treba paziti sta se potpisuje i da li to odgovara vašim potrebama.

Datumi ugovora i instalacije se ne poklapaju jer je trebalo više vremena i nekoliko pokušaja da se realizuje usluga, zbog odbijanja podizvođača da dovedu liniju preko postojećih bandera.

Prilozi

• Saglasnost.jpg
    Saglasnost.jpg
    147.2 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
@ekoguard
Evo, objaviću ovaj moj primerak uz ogradu jer se ne odnosi na A1 (jer ne znam konkretnu situaciju u A1), ali kao ilustraciju šta može da se traži od ugovorene strane,kada se potpisuje ugovor van poslovnih prostorija kod nekih operatora. Treba paziti sta se potpisuje i da li to odgovara vašim potrebama.

Datumi ugovora i instalacije se ne poklapaju jer je trebalo više vremena i nekoliko pokušaja da se realizuje usluga, zbog odbijanja podizvođača da dovedu liniju preko postojećih bandera.
Kriminal.... Ja sam 13.10.2024 potpisao UO ali meni to nisu dali da potpisem ako se dobro secam.

To je valjda samo kod novih korisnika,kojima se dovlači linija. Da ne bi štetovali ako uvedu vlakno u kuću, a korisnik ne prihvati uslugu i oni onda ne mogu da naplate troškove instalacije, zbog odustajanja od ugovora. To je neko moje tumačenje. Ponavljam, moguće je da se ne odnosi na A1. Treba sve temeljno pročitati, svaki aneks i svaku stranicu.

Yettel npr. ima tako nesto navedeno u opstim uslovima za placanje troskova instalacije za optiku i kada se odustane od ugovora u predvidjenom roku za ugovor na daljinu.

Operator vraća uplate koje je primio od Pretplatnika u roku od 14 dana od dana kada je primio izjavu o odustanku od Ugovora. Ali, Operator je ovlašćen da zadrži već isplaćene, odnosno da zahteva od Pretplatnika isplatu naknade za korišćenje Usluge u visini srazmernoj korišćenju Usluge u vremenu od momenta zaključenja Ugovora do odustanka i isplatu troškova instalacionih radova na Lokaciji.

Yettel npr. ima tako nesto navedeno u opstim uslovima za placanje troskova instalacije za optiku i kada se odustane od ugovora u predvidjenom roku za ugovor na daljinu.
A1 ima takodje nesto slicno navedeno u opstim uslovima za fiksne usluge.
5.4. Pretplatnik je saglasan da instalacioni radovi predstavljaju posebnu uslugu, koja uključuje utrošeni
materijal i rad i da A1 može za utrošeni materijal i rad prilikom vršenja instalacionih radova naplatiti Pretplatniku naknadu u skladu sa važećim A1 cenovnikom usluga (u daljem tekstu: Cenovnik). Cenovnik A1 usluga dostupan je na strani https://a1.rs/o- a1/dodatne_informacije/cenovnici_i_opsti_uslovi.U slučaju odustanka Pretplatnika od Ugovora ili raskida Ugovora pre isteka minimalnog predviđenog perioda njegovog trajanja (ugovorne obaveze), Pretplatnik je dužan da plati A1 razliku između pune cene instalacionih radova i popusta/pogodnosti na cenu izvođenja instalacionih radova, koji je ostvaren na ime zaključenja Ugovora uz ugovornu obavezu, u skladu sa Ugovorom i Cenovnikom.

Sve sto je van poslovnica je "na daljinu", ne brini zasticen si 14 dana sta god da ti dune da ne zelis da ih koristis mozes im reci i ponistice se UO
Hvala na info, ako se ispostavi da ne radi kao kod ovih par članova, da znam da se ne nerviram 😂
@nestorcika Samo pazi da u dokumentaciji sa ugovorom nema i dodatak "Saglasnost", odnosno pristanak o odricanja na pravo o odustanku od ugovora sklopljenog na daljinu. Upravo to sam imao kada sam na daljinu ugovarao i ugovorio uvođenje mts optike. Uslov da momentalno puštanje signala bude baš taj potpisani pristanak. Inače bi mi signal pustili nakon isteka 14 dana u kojima sam imao pravo na odustanak. Ne znam da li i A1 (i ostali operateri) imaju to u dokumentaciji, ali svakako treba dobro pročitati svaku stranicu koju dobiješ da potpišeš.
Dobro si mi skrenuo pažnju, moram ipak sve pročitati. Ako sam dobro razumeo akvizitera, imam pravo na odustanak ali ako nije opravdan, u smislu raskidam iz hira (a ne zato sto im ne rade usluge) duzan sam da platim valjda 11.000 troškove montaže, posto mi oni uvode prvi optiku u stan, iako je u tih 14 dana raskid.

Nazad
Vrh Dno