Šta je novo?

LG Televizori

Cao ljudi, ako mi je cenovni limit 80000, da li je ok uzeti QNED 80 ili je razlika izmedju toga i OLED-a stvarno velika?
Kontam da su VA paneli bolji od IPS-a koji mi bukvalno razaraju oci svaki put na svakom nivou osvetljenja. Volim da mogu uvece da gledam nesto bez nepotrebnog slepila i zmirkanja :)
Jedini neki polovni oled da naletis, ja sad prodao moj b9 55 za 500 evra top stanje

Da li u tom slučaju postoji mogućnost da se DTS aktivira preko AVR-a uz passthrough?
Jer je apsolutno apsurdno da su skinuli skroz DTS podršku za sve 2025 modele.

98,7% ne

Rešite media player nezavisno od TV-a ako već imate AVR npr. nekim dobrim Android boxom ako hoćete passthrough audio formata.

Ja sam sad sa C4 modelom siguran, ali mislio sam ako za par godina budem hteo apgrejd, svakako bih gledao da postoji DTS podrška :D Al vidim oni to vrate, pa skinu, i tako u krug. Štede na licenci.
Nadam se da će C/G6 modeli imati DTS, ako ne onda ću morati neki box. Ovaj Nvidia Shield mi deluje kao najbolje, ali i najskuplje rešenje.

Koje su alternative?
Takođe, smara me što ne postoji DV podrška za mkv fajlove, pa je i pitanje koje od tih profila Shield, i ovi slični, reprodukuju.

Najjače je ovo štede na licenci tv 4 soma $ 🤣🤣🤣

Stigao mi je update od 1.3GB danas na C1, ne primecujem neke promene za sad

Cisto da znate, firmware za UP modele (mozda su jos neki modeli zakaceni) verzija 03.52.55 da ne azurirate na istu.
Sjbo je HDMI u smislu, ako je nakacen PC u PC rezimu (opcija za "imenovanje" porta), da kada se prebaci iz bilo cega (Home meni, TV, aplikacija) na HDMI, slika je zamucena. Jedino privremeno resenje je da se aspect ratio prebaci sa 16:9 na 4:3 i nazad.
Probao sam sve zivo, ukljucujuci i vracanje na fabricka i nista ne pomaze.
Obavestio sam LG i cekam odgovor.
Vise ne znam sto non stop drndaju firmware i ne testiraju sve pre izbacivanja.

Na LG 43UR78003LK mi se desava da mi sam resetuje tj. prebaci vreme i datum na 2023god. i onda nece da mi pokrene ni EON smart tv app, Youtube niti ista drugo od aplikacija.
Prvo nisam znao do cega je i onda sam slucajno video da je datum na januar 2023.
Kada se podesi tacan datum sve radi kako treba.
Pro mi je bilo na automatski datum i vreme, pa sam posle podesio manuelno, ali u oba slucaja se isto desava na svakih nekoliko dana.

Azuriran je firmware.

Da se nadovezem na prethodno. Bukvalno bilo kakva promena rezolucije, bilo sta sto na kratko "izgubi HDMI signal", slika postane zamucena.
TV je zbog toga postao neoperativan u toj funkciji. Sto je najsmesnije, kada se stavi mod prikljucka (BluRay, SetTopBox, cist HDMI), realno na bilo sta osim PC, onda sve radi kako treba. Samo sto je lag nenormalan. Primeti se po pomeranju misa.

Ako moze da napise komentar neko ko poseduje OLED C4 od 55 incha? Da li je vreden kupovine obzirom da nije mala cena, ili je neki QNED bolja opcija?

Ja ga imam. Nemam baš sa čime uporediti, ali meni je sjajan, za moj prostor pogotovo. Platio sam 1100e preko KP-a, doduše kad je na akciji padne na 1k (što se desilo tačno 3 dana nakon moje kupovine naravno :D )

Ne znam samo iz kog razloga su na RTingsu ocene sa preko 9 pocele da padaju na 8.5, treba valjda da budu sto bolje i blize 10. :D

Ne znam samo iz kog razloga su na RTingsu ocene sa preko 9 pocele da padaju na 8.5, treba valjda da budu sto bolje i blize 10. :D
novi metod ocenjjivanja zato su nekim televizori pposle dobili manju ocenu, jer je metod 2.0 ubacen...kaooo jjos detaljnnijje ocenjivanje...

Ja ga imam. Nemam baš sa čime uporediti, ali meni je sjajan, za moj prostor pogotovo. Platio sam 1100e preko KP-a, doduše kad je na akciji padne na 1k (što se desilo tačno 3 dana nakon moje kupovine naravno :D )
Mozes mi reci kako ti se cini za vreme koje ga imas? Kako radi kablovski signal na njumu? Kako si zadovoljan sa slikom i radom tv generalno?

Oled se ne kupuje da bi gledao našu ubogu kablovsku. To možeš i sa Vivaxom.

Ako moze da napise komentar neko ko poseduje OLED C4 od 55 incha? Da li je vreden kupovine obzirom da nije mala cena, ili je neki QNED bolja opcija?
Kako misliš QNED bolja opcija? Koji ti je max budžet pa tako i gledaš. Ako si spreman na kompromis cena vs kvalitet onda je jasno sve.

Poslednja izmena:
Kako misliš QNED bolja opcija? Koji ti je max budžet pa tako i gledaš. Ako si spreman na kompromis cena vs kvalitet onda je jasno sve.
Druze ne mislim nista, pitam lepo ako ima neko ko moze da odgovori normalno a da se ne pravi pametan i ne filozofira mnogo. Za qned sam mislio vredi li ga uzeti u obzir ili ici odmah na oled ako je bas bas razlika

Druze ne mislim nista, pitam lepo ako ima neko ko moze da odgovori normalno a da se ne pravi pametan i ne filozofira mnogo. Za qned sam mislio vredi li ga uzeti u obzir ili ici odmah na oled ako je bas bas razlika
Ako si zahtevniji korisnik ( filmofil ) i zelis kvalitetan tv na kome bi uglavnom gledao Dolby Vision i HDR sadrzaj onda je OLED za tebe.
OLED je "creme de la creme" sto se tice same tehnologije i kvaliteta danasnjih tv-a uopste.
Ako je namena kablovski sadrzaj i tek poneki film onda je QNED bolji izbor.

Na normalno pitanje dobiješ i normalan odgovor. Ne vidim gde si napipao filozofiranje, ali qned ne može da se poredi sa oled. Opet kažem zavisi od budžeta i nema tu nikakvog filozofiranja jer ti je pitanje u najmanju konfuzno i nekompletno. Koji sadržaj će se najviše gledati, koji max budžet, itd ama baš ništa nisi naveo. "Da li je vreden kupovine obzirom da nije mala cena, ili je neki QNED bolja opcija?"
Meni je npr OLED vredan kupovine ali tebi ili nekom drugom možda ne bi bio pa izvagaj.

Nazad
Vrh Dno