Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

Taman sam pomislio da 3K i nije puno za jedan sat iz ograničene serije, kad videh da je elektronski.
Lepo izgleda, što jes' jes'.
Pozdrav

Jedan polu biser sa sajma antikviteta.

Gruen(ovaj isti kalibar i model, samo u zlatnom kucistu) je zapravo prvi Bond sat, koji je nosio Šon Koneri.
Nazalost u najblaze receno, prilicno losem stanju, mada cova tvrdi da radi.
1000025068.jpg

Lomim se između 2 Casio Edifice modela
EQS-940BL-1AV
ECB-30P-1A

Slična cena. Eqs je solar, kožna narukvica, ali je precnik manji 4mm od Ecb, koji nije solar ali ima bt, resin narukvica, to mi ne znači nesto, više mi znači sto je veci i sa zelenim detaljima umesto crvenih. Kakva je ta resin narukvica u odnosu na silicon, koliko kosta metalna narukvica?
Sta biste vi uzeli?

Prilozi

• ecb-30p-1a.jpg
    ecb-30p-1a.jpg
    161 KB · Pregleda: 60
  • Screenshot_2025-05-11-10-33-12-20_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    Screenshot_2025-05-11-10-33-12-20_4641ebc0df1485bf6b47ebd018b5ee76.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 60
Mogu da se kupe metalne narukvice pristojnog kvaliteta na Aliju za 12-ak evra. Ja ih koristim na par Casio modela, a vidim po internetu da se masovno kupuju. Imaš i exclusiv varijantu na nekim evropskim sajtovima od 100ak evra.
Resin je krući od silikona.
Uzeo bih ECB

Isto ECB. A narukvice imas na aliju, za do 20e možeš da uzmes odličnu.

Mogu da se kupe metalne narukvice pristojnog kvaliteta na Aliju za 12-ak evra. Ja ih koristim na par Casio modela, a vidim po internetu da se masovno kupuju. Imaš i exclusiv varijantu na nekim evropskim sajtovima od 100ak evra.
Resin je krući od silikona.
Uzeo bih ECB
Uf, tezak izbor. Ako imas neki link za narukvicu koja ti se dobro pokazala...
Isto ECB. A narukvice imas na aliju, za do 20e možeš da uzmes odličnu.
Hvala. Jel narukvica na quick fix iglicu ili nije?

Ja sam uzeo ovu, kopija super engineer. Ima mogucnost za guick fix.

Ogroman je izbor, gledaj samo da nije bas najjeftinija.

Koristim je već 7 godina, bez greške. Jedino sto sam menja je kopča, posle nezgode u aquaparku morao da je skidam klestima. (zakacio satom kad sam se spustao, sat ostao na ruci, al iskrvile se iglice u kopči). Bukvalno se kopča usekla u ruku. 😁

1000025237.jpg1000025236.jpg

Ja sam kupio 4 sata od ovog prodavca, od toga 3 Duro Marlin. Nisam placao carinu. Poštarina je besplatna, odličan prodavac.

stigao mi je alat sa alija i uspeo sam da otvorim sat, sad imam problem kako da izvadim bateriju. ovi šrafići se ne mogu odšrafiti bilo čim što imam a imam svašta
možda treba izgurati bateriju ali ni to mi ne uspeva, ima sa strane neka crna plastika. da li to treba skloniti nekako

stigli su mi šrafcigeri kao baš za satove koje sam poručio na rizik s obzirom da sam već bio dobro opremljen i sa njima sam lagano uspeo da odvrnem šraf. a mislio sam da sam smotan, ipak je do šrafcigera bilo
:ROFLMAO:
na kraju sam zamenio bateriju, nisam baš po ps-u vratio u ležište ovaj Y deo što drži bateriju ali bitno mi je da radi. baš je pipav posao jako. prvi put se sa tako sitnim šrafovima susrećem pa nisam baš spretan toliko. dodatno narukvica dosta otežava posao. ulgavnom sam uspeo sam, sledeći put će biti lakše valjda

Steta sto ne prave meka-quartz varijante kao VH31 koji moze da se puni solarno. To mi deluje kao da bi bila optimalna varijanta.

Pa i ne liče baš ... previše razlika da bi se uopšte nazvao omažom
Korona nije ugaona, ima ispupčenja/nije ravna, da ne pominjemo font i stil, brojke na 15 a ne na 10; krunica manje izražena i diskretnije ležište, datumar veči, kazaljke nisu elegantne, naziv ispod znaka a ne iznad, cifer ima mnogo više crtica, metalna narukvica, oblik samog kućišta ... čak mi ni ne liče na prvi pogled

Ja sam uzeo ovu, kopija super engineer. Ima mogucnost za guick fix.

Ogroman je izbor, gledaj samo da nije bas najjeftinija.

Koristim je već 7 godina, bez greške. Jedino sto sam menja je kopča, posle nezgode u aquaparku morao da je skidam klestima. (zakacio satom kad sam se spustao, sat ostao na ruci, al iskrvile se iglice u kopči). Bukvalno se kopča usekla u ruku. 😁

Pogledajte prilog 491591Pogledajte prilog 491592

Da li si uzeo sa šrafovima ili pinovima ? Baci link ka prodavcu.

A ovaj pagani?

I just found this on AliExpress:
RSD20,911.38 | Pagani Design Automatic For Men Watch Japan Seiko Mechanical Business Wristwatch Sapphire Crystal Ceramic Bezel Stainless Steel
Taj već više liči, samo 81€ sat, 131€ shiping :) Ima ga samo ta prodavnica i samo ta opcija

Zato

Nisam ni gledao cenu, samo model. Valjda može još negde da se nadje. Jel njihov sajt šalje u Srbiju?

Drugari, meni se baš dopada Steeldive SD1975 Tuna. Verovatno ću da je pazarim za Novu godinu. Ima opasnu iluminaciju. Kopija Seiko Monster i Marine Engineer a. Čelično kućište , Safirno staklo, i NH35. za nešto niže od 70€

Steeldive SD1975 Tuna.JPGTuna Can Classi.JPG

Lici na ovaj pomalo:

Drugari, meni se baš dopada Steeldive SD1975 Tuna. Verovatno ću da je pazarim za Novu godinu. Ima opasnu iluminaciju. Kopija Seiko Monster i Marine Engineer a. Čelično kućište , Safirno staklo, i NH35. za nešto niže od 70€

Pogledajte prilog 491874Pogledajte prilog 491875
Владо, озбиљна чука, и прелеп! 😍😍😍
Илиминација одлична, наруквица, ма све!

Едит: ја сам купио прошле године SD1953 тиркизни, и потпуно се разочарао како изгледа уживо, боја уживо нема везе са оном са сајта, тако да буди обазрив! Не носим га уопште јер ми је ружан - зелени, плави и црни прелепи!

Taj već više liči, samo 81€ sat, 131€ shiping :) Ima ga samo ta prodavnica i samo ta opcija

Zato
https://share.temu.com/6gQe2zfsOSA
Ljudi..jel ovo isti sat?!
S jedne strane da al sa druge ima nekih razlika...
Edit: Ovo sa temua je Pd-1668a a ono ranije sto smo kacili je bez a...mada se na zvanicnom sajtu i datum razlikuje, nema uvecanje..

Poslednja izmena:
Taj je kiklop

Vrh Dno