Botrew
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 18.03.2025
- Poena
- 2
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 5 5600 & Raijintek Leto Pro
- Matična ploča
- ASUS Crosshair VIII Hero WiFi
- RAM
- 2x16 GB DDR4 Kingston Hyper X Fury 3600MHz
- GPU
- AsRock RX6800 16GB GDDR6
- Storage
- 2 TB Samsung 990 Pro & 2x4TB Seagate Barracuda
- Zvuk
- On board integrated 7.1
- PSU
- ASUS Strix 750W Gold 80+
- Kućište
- Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition
- Monitor
- MSI MAG 274R
- Miš & tastatura
- Logitech G900 & Hama Cyberboard
- Mobilni telefon
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post ovde. Naime, imam sledecu konfiguraciju: ASUS Crosshair VIII Hero WIFI, Ryzen 5 5600, 2x16 gb ddr4 3600mhz kingston, 2tb samsung 990 pro, AsRock rx6800 16gb, Strix 750w.
Moje pitanje je da li ostati na ovoj konfiguraciji ili pojacati mozda samo procesor na 5700x3d ili 5800x3d, ili ici na am5 platformu? Bacio sam oko na naravno 7800x3d, i neku 2x32 gb ddr5, ali imam nedoumice oko ploce, koju uzeti, jer nisu bas jeftine, pogubio sam se oko specifikacija istih. Igram uglavnom igrice, koliko posao i obaveze dozvole, svestan sam da ove sad komponente ne garantuju da ce trajati i terati sve po 7,8 godina zbog razvitka softvera i hardvera, Verovatno vec znam sta cete sve reci, ali mi je potrebno da mi neko kaze sta treba da se odradi. Nista mi nije hitno, cisto da cujem jos neko misljenje. Hvala.
Moje pitanje je da li ostati na ovoj konfiguraciji ili pojacati mozda samo procesor na 5700x3d ili 5800x3d, ili ici na am5 platformu? Bacio sam oko na naravno 7800x3d, i neku 2x32 gb ddr5, ali imam nedoumice oko ploce, koju uzeti, jer nisu bas jeftine, pogubio sam se oko specifikacija istih. Igram uglavnom igrice, koliko posao i obaveze dozvole, svestan sam da ove sad komponente ne garantuju da ce trajati i terati sve po 7,8 godina zbog razvitka softvera i hardvera, Verovatno vec znam sta cete sve reci, ali mi je potrebno da mi neko kaze sta treba da se odradi. Nista mi nije hitno, cisto da cujem jos neko misljenje. Hvala.