Šta je novo?

Mašine za sušenje veša bez toplotne pumpe (klasične)

To okom ne možeš videti, ili je pokopac ili kućište.

Pa nema šta drugo da bude, nešto ne dihtuje kako treba, javi nam rezultat.

Tek sad videh da ima i tema susilice sa tp no nije ni bitno sad. Evo izveštaj. Zvala sam servis jer je masina pod garancijom do kraja godine. Došli su odmah sutradan, videli ovo sto sam rekla da duva, otvorili je, videli da je i vreme za ciscenje i odneli je u servis. Bila je kod njih nekih 15 dana čini mi se. Zvali su jednom da mi kažu da su poručili delove. Danas su mi je doneli. Stavili su novi poklopac za filter i on se super uklapa i ne duva nigde nista, savršeno dihtuje. Kaže serviser da je verovatno bio tako fabrički malo kriv pa se vremenom dodatno iskrivio. Zamenili su i kaiš jer je bilo vreme za zamenu ( ja sam je baš često koristila pa je i moguće da je propao). Očistili su je i od prašine. Nisu mi naplatili ništa. Imam za sada odlicno iskustvo sa beko servisom i svim serviserima koji su dolazili. Prošle godine su bili neki za ves masinu ali to nije tema. Rešen problem, hvala svima na pomoći, do neke sledeće teme šaljem pozdrave.

Zdravo ljudi. Hteo bih da uzmem masinu za susenje vesa.
Sta predlazete do 70k Rsd da vredi uzeti.
Mi smo gledali Bosch WTH 83/85
U opciji je i neka Samsungova.
Sta uzeti ako imate predlog slobodno iznesite.

Zdravo ljudi. Hteo bih da uzmem masinu za susenje vesa.
Sta predlazete do 70k Rsd da vredi uzeti.
Mi smo gledali Bosch WTH 83/85
U opciji je i neka Samsungova.
Sta uzeti ako imate predlog slobodno iznesite.
Ja sam ovu uzeo prosle godine za 60k.
Pustao do sad par programa i zadovoljan.
Gorenje DNE83/GN

Primećujem da u mojoj LG sušari ima dosta nekih delova tkanine koji su ostali zavučeni ispod gume i koje ne mogu da očistim.

Kako ovo rešiti?

Prilozi

• 20250622_163335.jpg
    20250622_163335.jpg
    133 KB · Pregleda: 34
  • 20250622_163306.jpg
    20250622_163306.jpg
    96 KB · Pregleda: 35
rekao bih da jedino mozes skidanjem gume da resis...

na masinama za ves se moze vratiti, normalno... ne znam zasto ne bi moglo na masinama za susenje

• Like
Reagovanja: FTN
Tako je. U pitanju je klasična 2u1 mašina i ovo što vidiš su stvari koje se nakupe nakon sušenja i gotovo ih je nemoguće očistiti.
Ne znam da li je to do modela (ovo je LG) ali ako uporedim onda je samo sušara sa toplotnom pumpom bila značajno lakša za održavanje od ove 2u1.

pa ovo bi imao da odrzavas svakako u masini za ves. evo ja se kanim vec 2meseca da skinem gumu i ocistim to, jer ne mozes da verujes sta se tu sakupilo... zabokrecina neka... ali posto nemam adekvatan alat, znam da cu se bez njega namuciti da je vratim i onda sve odlazem taj posao...

na 2u1 se tu verovanto pored "zabokrecine" od pranja sakupljaju jos i vlakna tako da je samo gore i verovatno bi morao cesce da cistis... :)

*zabokrecina - naslage praska/deterdzenta i prljavstine

Nazad
Vrh Dno