Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ako si ga dobio, naravno da se isplati, pa čak i da zameniš sa novom baterijom.

Pitam u kontekstu toga što po specifikaciji ima znatno manju bateriju od 52s.

I ako sam dobro razumeo u temi, bilo pi poželjno da je Snapdragon varijanta?

Mislite li da se isplati prelazak sa A52s 5G na Galaxy S22?

Dobio sam ga pa se razmišljam da uzmem da ga koristim nego me plaši trajanje baterije pa sam hteo da pitam kakva su vam iskustva po tom pitanju?

Ako ces na ultru ili plus model itekako se isplati za obican i ne znam bas 😅

Pitam u kontekstu toga što po specifikaciji ima znatno manju bateriju od 52s.

I ako sam dobro razumeo u temi, bilo pi poželjno da je Snapdragon varijanta?
Što se tiče specifikacija, ima veću bateriju, a osim toga, sve ostalo nije za poređenje. A52S je srednji segment iz 2021. god., a S22 premium koji je počeo da se prodaje skoro pola godine kasnije.

Ja sam prošle godine prešao sa a52s na S22. Ogromna razlika u korist S22, samo je baterija katastrofa, ako igraš igrice mora na punjač u toku dana. Moj je sa exynosom, primetio sam kada putujem i ukljucena lokacija (ne koristim ga za navigaciju) jako brzo troši bateriju. Na primer od Subotice do Beograda padne baterija 20-25% a ne pipnem telefon.

Izašla je nova verzija google play servisa, za april. Generalno važi za sve android telefone, da nova verzija ne "sisa" tako bateriju kao prethodne i da je to zapravo i najvažnija "novost" što se tiče ovog apdejta. Bilo je mnogo žalbi da baš play service okupira najveći procenat baterije u sistemu, pa je, navodno, google to sada popravio.
Da li ćemo osetiti to i u praksi, ostaje da se vidi.

Izašla je nova verzija google play servisa, za april. Generalno važi za sve android telefone, da nova verzija ne "sisa" tako bateriju kao prethodne i da je to zapravo i najvažnija "novost" što se tiče ovog apdejta. Bilo je mnogo žalbi da baš play service okupira najveći procenat baterije u sistemu, pa je, navodno, google to sada popravio.
Da li ćemo osetiti to i u praksi, ostaje da se vidi.
Kako je instalirati ?

Najlakše u podešavanjima (zupčanik) ukucati u pretragu "google play" i ponudiće prečicu do mesta gde je moguće proveriti verziju i ažurirati, ako je na raspolaganju.

Settings - Security and privacy - Updates

Updates.png

Ne, to je nešto drugo...
Mesečne zakrpe i Google Play system update je druga stvar.

To sa tvoje slike je aplikacija:

U maju stiže OneUI 7 (Android 15) za S22 seriju!

Poslednja izmena:
Imate li ideju gde da tražim crnu futrolu na preklop EF-ZS908 za S22U?

Ako imate s22 ultra ,proverite update .Meni danas stigao ui 7 .Lepo osveženje .

Prilozi

• Screenshot_20250507_174704_Software update.jpg
    Screenshot_20250507_174704_Software update.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 22
Stiglo i na SEK Android 15 ažuriranje :)
OneUI7.jpg

Poslednja izmena od urednika:
1000027264.jpgStigao na S22

I moj je exynos

Da li vi imate Now Bar? Meni piše u podešavanjima da ima, ali se ne pojavljuje na zaključanom ekranu, AOD-u niti u vidžetima.

Ne znam za S22 seriju (ja imam S23U), ali ako već imaš u podešavanjima za lock screen i AOD, onda je dovoljno da pustiš npr YT i pojaviće se jer je po default-u sve uključeno što trenutno podržava (sports from google, media player, maps, health, clock itd.).

Realno poredio sam sada 6.1 bolji od 7.0 zbog cega su ljudi kukali oko njega sto ga nema nije mi jasno...

Ne znam za S22 seriju (ja imam S23U), ali ako već imaš u podešavanjima za lock screen i AOD, onda je dovoljno da pustiš npr YT i pojaviće se jer je po default-u sve uključeno što trenutno podržava (sports from google, media player, maps, health, clock itd.).
Da, da skontao sam kada sam uključio snimač govora. Ja sam navikao na s25 da imam i Now Brief, ali ovde nema.

Nazad
Vrh Dno