gandalfblack
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.08.2013
- Poena
- 215
Kuba, 18 dana, Novembar i Decembar prosle godine.
Bilo lepo ali ne znam da li bih isao ponovo.
Bilo lepo ali ne znam da li bih isao ponovo.
Krit je fantastičan ,živeo sam na Kritu par godina 2000-2001 i ponovo 2005te u jednom prelepom ribarskom selu Elounda blizu grada Agios Nikolaos. Radio u supermarketu na samoj glavnoj plaži i u radnji sa školjkama .Nezaboravno iskustvo gde su zime bile jako blage pa se nova godina slavila napolju u šorcu uz grill i rakiju koja je inače dosta slabija od naše , jako su me lepo prihvatili u tom selu i posle par meseca sam se osećao kao kod kuće ..žene obično vikendom kad je pauza od posla ustanu ujutro idu po hleb autom ili pešaka u pidžami i baš ih briga da li ce neko da ih gleda niti šta ko misli ,ostaju u pidžami i kuvaju ručak do podne tako , nisam mogao da verujem 😃 . Par puta zimi sam otišao sa nekim starim ribarima na otvoreno more noću da bacamo mreže sa malim brodićem koji je više ličio na barku sa kabinom gde si jedva stajao i imalo mesta za dvoje .Veliki talasi , mrkli mrak i hladan morski vetar koji me je tuširao nije bilo nimalo prijatno iskustvo za nekoga iz Vojvodine i naviknut na ravnicu .Nismo tada imali nikakav prsluk za spasavanje niti bilo šta pa sam molio boga cele noći da preživim i da stanem na obalu ponovo . Taj stari ribar je hodao po palubi kao da je u dnevnoj sobi .Njegova zena se uvek plašila da se jednog dana nece vise vratiti posle bacanja mreža .Imali su njihov restoran pa su sve te hobotnice ,kalamare i raznorazne egzotične ribe imali za dz direktno iz mora da stave na meni sutra u restoranu .Taj restoran se zvao Vritomartis .Mada su im svi restorani tamo 100% sveže morske plodove imali jer su svi bili stari ribari koji su pecali svaki dan . Svadbe su im jako zanimljive ,bio sam pozvan na jednoj gde igraju kolo duž cele ulice uz starokretansku muziku . Nisam puno putovao tada ali sam okolinu istražio i obišao uzduž i popreko . Najviše je bilo turista iz UK i Nemačke u tom delu . Diskoteke krcate leti a zimi ni žive duše.e sad sam se malo izbedacio, mi smo ciljali kraj avgusta. mozda ponovimo krit u tom slucaju 😊
Нека си се расписао, овакве поруке нам требају. Нажалост нема лајк опције, од менеMalo sam se raspisao i izvinjavam se .
. I domaći i stranci se generalno slažu u oceni da je Grčka divna zemlja za posetiti, ali užasna za živeti.
uglavnom zemlje koje su divne za posetiti nisu prikladne za zivot, spanija, grcka, italija, portugal… pa cak i srbija i uopste citav balkan,
ja zivim godinama u nemackoj i da mogu naci posao barem sa 50% primanja kakva imam u nemackoj, radije bih ziveo u bilo kojoj od ovih zemalja nego ovde.
Šumska kuća Ilija (2km nezgodnog makadamskog puta udaljena od bilo čega)Ima li neko preporuku za neku kucu(vikendicu) za iznajmljivanje
u prirodi bez drugih kuca i ljudi u blizini... Obavezno brdsko planinski predeo (Nista fensi ne mora da bude, vise mi treba za neku dekompresiju u prirodi)
Bio 2014-te/15-te neki hotel Atlantis ili Atlantic tako nešto pored Vatikana znači fina lokacija. Odatle sve možeš peške. Fenomenalan grad gde sve možeš pešaka. Jedini grad sa toliko česmi i pijaće vode na svakom koraku. Mislim da smo prelazili dnevno oko 15km i opet za 4 dana nismo obišli ni pola. Svako ćoše ima neku statuicu, svaka uličica neku svoju priču. Od španskih stepenica preko Piazza del Popolo do prelepog parka Vila Borgeze gde ćeš naići na Njegošev spomenik. Nisam puno obišao gradova u Evropi ali sam siguran da bi mi Rim bio top 3.Da li imate neki savet za Rim oko smestaja i sta obici za 3 dana pocetkom juna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari