Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Mislim da nema potrebe biti opterećen punjenjem baterije. Uglavnom većina na forumu koristi isti model godinu ili dve i posle proda. Za to vreme degradacija baterija ne moze biti velika.
Mozda bi se trebali pozabaviti kojim punjačem da punimo. Nekad ne bude dovoljno vremena da se čeka pa je bitno da se sto pre dopuni.

danas sam definitivno ugasio HDR i ne pada mi na pamet da ga aktiviram ponovo.

em što nije mnogo bolji highlights em što unište fotku sa oštrinom kad se HDR aktivira.
1000002670.jpg1000002671.jpg

ne mogu ja ove Vivo-like fotke gde je sharpness na +100.

I muka mi tog trenda gde je se smatra da su sharpness = detalji, i gde društvene mreže i Vivo prednjače u tome.

i kad gledaš reddit i Twitter i sva ta poređenja, svi se hvataju za oštriju sliku jer "jao vidi kakvi detalji", i onda ovi ******* iz Xiaomija dižu oštrinu i processing da bi tamo neki ***** na Tviteru rekao kako je slika dobra i oštra.

14u nije bio ovako drastičan sa oštrinom kad se aktivira HDR kao 15u sad, ali kontam da će i tu doći update da ga unakaze da bi se videli ✨detalji✨

Bacih pogled na recenziju na brzinu i opet se pominje ona (ne)saradnja izmedju redakcije i Xiaomi-ja.

u cemu je fora sa tim? ocigledno nisam ispratio sta se desavalo :D

Bacih pogled na recenziju na brzinu i opet se pominje ona (ne)saradnja izmedju redakcije i Xiaomi-ja.

Koliko sam shvatio, nista specijalno. Peca rekao sta nedostaje flegsipovima, Xiaomi odma digao nos, kao malo dete kad se naljuti 🙂

Fora je u tome da ih je publika pritisla. Jer snimaš za tržište gde taj Xiaomi ima udeo od barem 20% pa imao moraš ako se već izdaješ za naj od naj u ovom poslu (barem u granicama Balkana) malo pristaneš i iz svog džepa nekada neki uređaj platiš. Sa Xiaomia kancelarijom odnosno PC centar firma pošto Xiaomi nikada zapravo nije zvanično kao kompanija ušao u Srbiju nego sve preko PC centra, su se posvađali jer idioti iz istog su zahtevali samo pozitivne recenzije od bencha i tu nastaje raskol. I onda se veliki benchamrk durio da neće da pravi njihove recenzije uređaj i da ih reklamira u Srbiji gde je distributer istih stoka. Ovo znamo sa površine da je najverovatnije tako a sada da li su imali i nekih razmirica na dubljem nivou, a da ne znamo najverovatnije da, a i ne moramo da ih znamo iskreno.
Ja sam samo običan gledalac mene njihova poslovna saradnja ne interesuje ali hoću svakako da gledam bench recenzije Xiaomi uređaja i na benchu je da nađe rešenje za to.
Isto tako smatram bench da hoće mogao bi kao firma da izdvoji neki godišnji kapital za kupovinu telefona kojih nema kod nas (vivo x100u, x200u, Oppo x8u, OnePlus 13....) I sve te modele kada završe sa recenzijama istih prodaju kao privatno lice bez problema i reči rečene plus ti neki modeli bi se ovde na forumu prodali za dva dana da dolaze od njih ali avaj imaju neki svoju tvdoglavu nabeđenu politiku od koje ne odustaju.

idi bre, ja rekoh ko zna sta je.

PC Centar je toliko nebitan u celoj prici, eno Efektiva malo malo pa ih ganja s obzirom kakve sve klosarske fazone i popuste imaju.
sto se review-ova tice, razumem i Bench redakciju da bojkotuju, ali kao sto svi rade u svetu, kupe telefon, testiraju, snime video i vrate telefon u okviru 14 dana odustanka - ne mora sve da bude saradnja i sponzorisanje.

ja bih namerno iz PC centra porucivao sve i svasta i vracao im da sam na Bench mestu 😂

@Amortizzer iz nekog razloga mi ne da reply. nemoguce da smo ovo docekali :D

odlican telefon, videces vec. jedva cekam da cujem utiske da vidim sta ti je dobro i sta ce da te nervira 😂

zanimljiv lik, cini mi se da nisam ranije naleteo na njega.
mrzi me da gledam ceo klip, preleteo sam malo, a ono sto sam video da petnaestica i dalje ima master video, ja na 15u nemam 😠
Zna li ko mozda da li zastitno staklo od 14 ultra odgovara za 15 ultra?
Izgleda i da citac otiska ima problem sa staklom :(
displej je identicnih dimenzija tako da bi trebalo da odgovara ali otisak prsta verovatno nece raditi

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo od 67w i rezultati su tu negde skoro isti, od 15-20% do 100% za nekih 45 minuta

I kod mene 67W.

Ima li načina da se doda još grid line opcija na home screen? Nudi mi samo 4x6, 4x7 i 5x9?

Ima, onaj Nova Launcher koji niko ne koristi 😄

Prilozi

• Screenshot_20250425_110925_Nova Launcher.jpg
    Screenshot_20250425_110925_Nova Launcher.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 59
Mislio sam na stock. U nekom trenutku mi je izašlo obaveštenje da ako isključim neki search ili tako nešto, da se pojavi više opcija, ali mi je promaklo

Mislio sam na stock. U nekom trenutku mi je izašlo obaveštenje da ako isključim neki search ili tako nešto, da se pojavi više opcija, ali mi je promaklo
možeš da rutuješ i biraš šta hoćeš 😬

za sad nema, na hyperos1 je bila jedna opcija više, ne znam što su sklonili to sad.

piši im feedback, umeju da prihvate ponekad
1000002827.jpg

Bice milina kad krenu custom romovi.. 😁
Naravno,ko voli da se igra sa tim..
Neki AOSP, olaksan od svih gluposti,customizacija ti dozvoljava da ga namestis po svom ukusu..

Bice milina kad krenu custom romovi.. 😁
Naravno,ko voli da se igra sa tim..
Neki AOSP, olaksan od svih gluposti,customizacija ti dozvoljava da ga namestis po svom ukusu..
bice AOSP, mislim da je stigao telefon George-u pa ce krenuti uskoro sa AOSP ili CLO, ali ja to ne bih instalirao pa da je jedina opcija :D

mrzim AOSP izgled, mrzim AOSP manjak opcija. kao da imas Ferari pa mu izvadis turbinu, skines rucice menjaca sa volana, pocepas alkantaru i stavis stof i kao, evo ga :D

Brate,ko sta voli..Ima nas koji to volimo a ne volimo izgled i takve haoticne istumbane opcije na Miui i sad Hyper OS...
Klot OS androida,olaksan koliko god moze,a opet ima sve,i vise nego sto mislis..Zavisi do duse koji je custom rom u pitanju,neki ima dosta customizacije neki nema ali i taj sto nema poput Pixela,ima sve sto je potrebno,ubacis root ako hoces neki modul..Sigurno si se igrao ranije sa tim..Nema ko nije...Ja i dan danas..
Sad sve vise to pada u zaborav jer out of the box stvarno radi kako treba..Ali opet ima nas koji volim custom romove..😁

Ne da bi bio bolji telefon,sad vec izlaze telefoni koji su izbalansirani i rade lepo,vec da ubacim rom po zelji jer volim taj operativni sistem,Menu,settings,volim da vidim da pise DerpfestOS ,ili LineageOS...Umesto sarenog vasarskog HarmonyOS...
Dakle hocu ispod haube dobru masinu,volim Xiaomi telefone,i custom romove...Da mogu izmedju ostalog da prilagodim mob i kroz Novu,kao i gestures...Itd...
Na HarmonyOS ne mozes koristiti normalno Novu,da implementiram ikonice koje koristim,kao i gesture bez donje linije...
Mislim svako ima svoje..
Kao sto imam Golfa 4,i on mi je auto projekat,ulozio sam do sad preko 3000e na koje kakvo budzenje,sredjivanje,i dalje imam neke planove za ulaganje..Na primer,sledece idu gevinde..
Tako isto i sa telefonom radim..
Sto manje fabrike..😁
Pixel telefoni me ne zadovoljavaju...

Ne da bi bio bolji telefon,sad vec izlaze telefoni koji su izbalansirani i rade lepo,vec da ubacim rom po zelji jer volim taj operativni sistem,Menu,settings,volim da vidim da pise DerpfestOS ,ili LineageOS...Umesto sarenog vasarskog HarmonyOS...
Dakle hocu ispod haube dobru masinu,volim Xiaomi telefone,i custom romove...Da mogu izmedju ostalog da prilagodim mob i kroz Novu,kao i gestures...Itd...
Na HarmonyOS ne mozes koristiti normalno Novu,da implementiram ikonice koje koristim,kao i gesture bez donje linije...
Mislim svako ima svoje..
Kao sto imam Golfa 4,i on mi je auto projekat,ulozio sam do sad preko 3000e na koje kakvo budzenje,sredjivanje,i dalje imam neke planove za ulaganje..Na primer,sledece idu gevinde..
Tako isto i sa telefonom radim..
Sto manje fabrike..😁
Pixel telefoni me ne zadovoljavaju...
ne znam, meni je to dosadno, kao da imaš Apple, svaki uređaj i nov telefon isti kao i prethodni. pogotovo AOSP koji je barebone.
da mogu recimo da stavim oneui pa da vidim kako on funkcioniše na ovom hardveru ili originos, to bi bilo ekstra.

lepota androida i jeste u raznolikosti i izboru, ja jedva čekam da pročačkam drugi telefon, da vidim kako izgleda, kako radi, koje su mu opcije, kako pristupaju stvarima.

zato se sad i trudim da uzmem nešto drugačije, poput Oppa da vidim kako oni funkcionišu.

mada sa druge strane, lepota androida je i u tome da sa njim radiš šta hoćeš tako da ako ti se sviđa AOSP, da možeš da ga tutneš gde hoćeš i na šta hoćeš 🤣

Nazad
Vrh Dno