Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Ovaj Carlsen 'ladan k'o špricer.
Verujem da 80% ljudi na ovom forumu ima veći rest heart rate.

Meni je 43 na 182 visine i 100kg težine, kada sam teži ide do 50.

Rekli su posle da je greška. Ali nisam očekivao da se neko setio da to meri na turniru u šahu, mada vidim da ima jedna partija kad je ovom drugom hr otišao na 150 :)

Mere u raznim "statičnim" sportovima, samo ne znam kako, jer učesnici nemaju uređaje za to.

Recimo u streličarstvu, neko ceo dan gadja, puls ravan, udje u eliminacije, isto. I onda dodje do poslednje serije, gde se odlučuje ko ide dalje, puls ode +20-30-50 preko onoga što je bilo ceo dan.

Moguće da je neodrživo postalo da samo štancuju satove, a zapravo ko to ozbiljno koristi menja na više godina uređaj. Ja uopšte nisam dobar za te kompanije, tj. da nije ovaj tresno o pločice sa 2m, verovatno ga ne bih menjao dokle radi aplikacija. Treba svaki mesec platiti plate svim tim ljudima.

• Like
Reagovanja: PJ

"hold my beer" :)

vidim ja da cu preci u Amazfit tabor :D
T-Rex deluje super, jos ako izbace novu verzju onog Falcona. plus imaju prsten sto je super, da prati srce i korake i ostale sitnice dok ko covek nosim mehanicki sat, da ne moram ko ***** da vezujem Garmina oko noge :D
moram da pogledam vise review-ova i iskustva ali ono sto smo gledali kad je t-rex izasao je izgledalo super u odnosu na Garmin/Polar/Suunto.

jedina stvar sa kojom ce me Garmin mozda zadrzati ubuduce jeste njihov prsten, jer mi stvarno sat polako ide na zivce da ga nosim ceo dan, pogotovo sto imam dosta analognih satova i zelim da ih nosim bez nekog "pritiska" da propustam neke podatke i informacije ako ne nosim Garmina.

Moguće da je neodrživo postalo da samo štancuju satove, a zapravo ko to ozbiljno koristi menja na više godina uređaj. Ja uopšte nisam dobar za te kompanije, tj. da nije ovaj tresno o pločice sa 2m, verovatno ga ne bih menjao dokle radi aplikacija. Treba svaki mesec platiti plate svim tim ljudima.

Moj ima 3 ipo godine i planiram zamenu samo zato što je suviše star da bi bio nadređeni uređaj uredjaju za bicikl.

Kačio sam u ovoj temi fotografiju, čovek i dalje nosi Garmin 201 ili 301, ako neko zna da nadje fotku. To je 20+ godina star sat (džomba?), pregazilo ga vreme, ali ovaj tip ga voli i redovno ga nosi.

Tehnički su satovi, nisu modni detalj. Ljudi kupe jedan i koriste ga dok radi ili kupe jedan i shvate da im nije potreban.
Nije kao Apple ili Samsung gde postoji ogromna baza fanova koji menjaju sat samo zato što je izašao novi model.

Koristim Garmin Fenix 6 Pro, kupio sam ga s ciljem da se malo aktiviram "treniram". Evo već treću godinu počinjem da "treniram" od ponedeljka. Od trenutka kad sam ga kupio, izvadio iz kutije i povezao sa telefonom, ništa sem "Watch Face-a" nisam istražio. Takođe imam dosta analognih satova, ali posljednje 3 godine ovaj sat ne skidam sa ruke, nekako mi ide uz sve i sve moje prilike i dešavanja.
Eto, ima i nas čudnih ljudi, kupimo nešto što ne koristimo 1%, ali bitno da dobro izgleda 😂 (moje mišljenje).

Fenix i jeste sat za svaku priliku, pored toga što je sportski gedžet. Svakako te neće naterati da treniraš, ali to ne znači da je kupovina bila greška.

Različite narukvice za razne prilike.

Koristim Garmin Fenix 6 Pro, kupio sam ga s ciljem da se malo aktiviram "treniram". Evo već treću godinu počinjem da "treniram" od ponedeljka. Od trenutka kad sam ga kupio, izvadio iz kutije i povezao sa telefonom, ništa sem "Watch Face-a" nisam istražio. Takođe imam dosta analognih satova, ali posljednje 3 godine ovaj sat ne skidam sa ruke, nekako mi ide uz sve i sve moje prilike i dešavanja.
Eto, ima i nas čudnih ljudi, kupimo nešto što ne koristimo 1%, ali bitno da dobro izgleda 😂 (moje mišljenje).

Zapravo sam gore napisao tj ispostaviće se, hteo da napišem, pokušali su sa Fenix i skupljim modelima da naprave taj fancy hype, ali nisam siguran koliko su uspeli.
😄

A što se treninga tiče, nikad se ne zna. Ne ide to od ponedeljka, već kad god.

Ako te vozi - vozi, ako je na silu, onda džaba sve. Ja sam pre tri ipo godine krenuo na trčanje, kao +1, da vozim lepšu polovinu na trening i da joj pravim društvo. Pre neki dan sam trčao polumaraton (nisam siguran koji više po redu), prekosutra učestvujem na duatlonu, a večerašnje pivo sa društvom pomereno za malo ranije, jer je sutra ujutru trening na Adi.

FB_IMG_1743250925635.jpg

Dobra je to kupovina, za te pare nema bolji...

Inače, pokvario mi se Fenix 7 pro, mikro prekidač otišao, vidim posle da im je to standardna boljka, kažu ne od vode nego od udarca hoće da strada. Info team nije nadležan, pa sam poslao u Garmin Hrvatska, da probam u okviru garancije, rekoše ako ne moze da se popravi neinvazivno, zameniće, kada ga dobiju na stanju.
Uzeo Venu 3 u međuvremenu, fin satic za male pare...
Samo da javim da su mi zamenili Fenix, dobih nov u kutiji sa nalepnicom preko ekrana...
Iskreno Venu 3 mi se za ovo vreme zaista dopao, i Fenix će verovali ili ne, ići na doboš...

Ja dugo vremena se spremam da kupim Fenix 7x ili neki od Fenix 7 Pro modela zbog flashlight-a, ali sad sam se bas smorio kad vidim da im je ovo sa dugmicima standardna bojka.
Alternative su mi Epix Pro, novi Instinct 3 AMOLED kao jeftinija varijanta i naravno Fenix 8 koji odmah otpada zbog svoje cene. Jel se zna da li Epix Pro pati od iste bojke kao Fenix?

Ja dugo vremena se spremam da kupim Fenix 7x ili neki od Fenix 7 Pro modela zbog flashlight-a, ali sad sam se bas smorio kad vidim da im je ovo sa dugmicima standardna bojka.
Alternative su mi Epix Pro, novi Instinct 3 AMOLED kao jeftinija varijanta i naravno Fenix 8 koji odmah otpada zbog svoje cene. Jel se zna da li Epix Pro pati od iste bojke kao Fenix?
Video sam da pominju Epix 2, verujem i da Epix pro ima istu boljku...Koliko vidim svima se u principu dešava ukoliko sat koriste i za intenzivnije plivanje, ukoliko ne plivas redovno, verujem da se neće desiti, ali ko će ga znati...

Video sam da pominju Epix 2, verujem i da Epix pro ima istu boljku...Koliko vidim svima se u principu dešava ukoliko sat koriste i za intenzivnije plivanje, ukoliko ne plivas redovno, verujem da se neće desiti, ali ko će ga znati...
Tako sam i mislio. Na slikama Epix 2 i Fenix 7 izgledaju jako slicno. Bolje onda da uzmem jeftiniji Instinct 3 pa i da crkne, manje novca sam izgubio. Jedino mi fali music storage opcija. Sat ima 4GB memorije, kao i Forerunner 255 Music, lepo bi bilo kad bi ubacili music funkcionalnost ili izbacili Music verziju sata, mada verovatno nece zbog preklapanja sa Forerunner 265.

Poslednja izmena:
Epix gen2 i Fenix 7 odnosno Epix Pro i Fenix 7 pro su identicni satovi, razlika je samo u ekranu.

ali da je mikro prekidac boljka, ne bih se bas slozio sa tim. da crkava, verovatno crkava kao i sve sto eventualno crkne negde ali to je ono jedan u ne znam koliko.
pretrazi reddit recimo, imas ukupno 2 posta za proteklih godinu dana gde se zale na dugmice na Fenix sedmici, tako da se opusti i ne razmisljaj previse. ako ti se svidja, kupuj :D

i da, lampa je nerealno korisna stvar.

Da nisam pročitao ovde ne bih imao pojma da fenix ima boljku sa dugmićima. Mislim, mogu da prihvatim da nisu najkvalitetniji dugmići po nekim kriterijumima ali ja nisam imao niti jedan problem do sada a puni uskoro 2 godine. Svaki dan se kupam sa satom a povremeno ga i koristim za plivanje na moru. Ako se nezgodno udari verujem da sat može biti za zamenu. U mom slučaju ja uošte ne patim na sat i dobija dosta udaraca. Možda nisam dovoljno uporan. :)

ima barem 30 postova na reditu o failu dugmica f7/epix, samo ove nedelje sam video 2-3. Npr. pri surfovanju.

Takodje, moze da se vremenom pokvariti altmetar/barometar/temperaturni senzor posto moraju biti otvoreni pa imaju dodir sa hlorisanom odnosno morskom vodom, zato se sofverski iskljuci senzor kad se startuje aktivnost plivanja, cime su mu produzili zivotni vek.

Ja sam isao na bazen sa f7 i samo su se izgnjecavili (nisu na klik) dugmići, a sa f7 pro ne idem.

btw od kada sam prestao da vijam bedzeve za chalenge mrzi me vise da se penjem peske na poslu vec sam uhvatio sebe da cekam lift 🐵

Poslednja izmena:
Ako tako budeš gledao nećeš kupiti ni jedan sat,svaki sigurno ima neku manu,ja moj feniks 7 satirem sa upotrebom,plivam i na bazenu,moru samo još po suvom fali i nikakvih problema.Ne znam samo kako neko uspe sa satom na ruci da udari dugmić da ga upropasti.

Ranije sam se pitao kako neko uspe da NE udari svoj sat povremeno :)

Kad je kolega kupio novi Galaxy watch, kad god radimo nešto gde postoji i najmanji rizik, on skine sat :)

Naravno, zavisi i od dnevnih rutina. Svako malo nesto utovarim, istovarim, prenesem, koristim različite alate, često na nepristupačnom mestu...

Ranije sam se pitao kako neko uspe da NE udari svoj sat povremeno :)

Kad je kolega kupio novi Galaxy watch, kad god radimo nešto gde postoji i najmanji rizik, on skine sat :)

Naravno, zavisi i od dnevnih rutina. Svako malo nesto utovarim, istovarim, prenesem, koristim različite alate, često na nepristupačnom mestu...
Pa da, ali ja sam svoj prvi Forerunner 30 razbio tako sto sam hodao trotoarom i kako sam se pomerio blize zidu zgrade da izbegnem coveka, zakacio sam oluk satom i razbio ekran. Da napomenem, on i dalje radi, samo staklo ekrana(ili je to mozda zastitno staklo) ima pukotinu. Za neke situacije ni najbolja priprema ne pomaze.

Ima li neko da ima i dan danas Garmin Fenix 3? Kako li to radi danas ?

Pa da, ali ja sam svoj prvi Forerunner 30 razbio tako sto sam hodao trotoarom i kako sam se pomerio blize zidu zgrade da izbegnem coveka, zakacio sam oluk satom i razbio ekran. Da napomenem, on i dalje radi, samo staklo ekrana(ili je to mozda zastitno staklo) ima pukotinu. Za neke situacije ni najbolja priprema ne pomaze.
Ma znam i ja sam moj zakačio x puta ali uglavnom bazelom ili staklom,dugmićom da ga zakačiš jedino ako nabijaš ruku u neku cev ili uzani prostor ne znam kako bi uspeo drugačije da omlatiš dugme

Prepoporuka za neki servis u Beogradu koji vrsi zamenu baterije za Garmin satove...imam Venu 2 i nece da upali sumnjam na bateriju

Da li si probao sa drugim kablom i punjačem?

Nazad
Vrh Dno