| TV-MA
www.imdb.com
Serija me nakon prve epizode ostavila malo skeptičnim. Iako solidna, prva epizoda u pojedinim momentima delovala mi je nerealna
sa jednim predsednikom SAD kao notornim alkoholičarom koji spava s agenticom obezbeđenja i tom lakoćom ubistva, tako da sam bio blizu da odustanem, sve do samog kraja epizode, kada sam uvideo da će ovo biti mnogo mističnija i intrigantnija SF serija u odnosu na ono prikazano u prvoj epizodi.
Nažalost, oko šeste (ili sedme) epizode kreće pad sa takvim patetisanjem upotpunjen sa akcionim elementima, gde svakoj ključnoj stvari u radnji, prethode besmisleni naivni zapleti. Vrhunac tog razočarenja je dostignut u finalnoj (osmoj) epizodi, odnosno kako je došlo do
ubacivanja u "klub odabaranih" i sam čin ubistva predcednika. Nekome, možda ovo i ne budu neke značajne zamerke, tako da je najbolje pogledati je.
Što se glumaca tiče, pojma nemam gde je ovaj narod glumeo ranije, ali sasvim je dobro sve to odrađeno, jedino mi je ova Crysh Marshall kao Robinson ( crna verzija Elisabeth Moss) potpuno mi je vizuelno odudarala i nikako mi se nije uklapala kao neko ko
leže sa predcednikom James Marsden sjajan, prvi put ga video dan pre nego što ću početi sa serijom na Nac Geo spremao neku klopu. S druge strane, jako sam slab na tipove kao što je Sarah Shahi (dr Gabriela Torabi). Kakva žena!
Imao sam joj želju dati 7/10 jer je u principu moderna SF triler serija teralica, mada dosta mi pala u finalu, ali opet otvorila vrata za narednu sezonu, tako da neka se dinsta jedan period za konačnu ocenu.