Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Mislim odradiće tu i Pular i Clivia taj posao bez problema. Ali ako hoćeš rezervnu varijantu za grejanje, Gree Amber pro. To je proverena stvar. Ili Gree Airy, sa njom još nemamo iskustva ali bi trebalo da je dobra. Mala je razlika u ceni od Clivia-e do Amber Pro ali je razlika u klasi značajna. Amber Pro je već ozbiljnija mašina. Jači kompresor, veći izmenjivači na spoljnoj i na unutrašnjoj jedinici. Clivia je A++, Pro je A+++. Ima veći kapacitet, protok vazduha etc. Tu nije značajna razlika na papiru već u i praksi. Razmisli. Inače sve što su naveo se slažem i sve sam i sam isto prošao i došao do istih zaključaka. Majci sam uzeo Pular. Sebi Amber Pro i Amber Ultra.
Na kolko ti ide ultra u df na koliko ulazi

Poslednja izmena:
Meni je Aeri + bila jedna od varijanti. Da sam išao na klimu u svakoj sobi tj. 3 klime to mi je bila opcija. To je isto provereno dobra klima. Zato mislim da si u pravu. Ja gledam iz svog ugla. Potrošiš sad 100€ više ali ako crkne grejanje imaš gotovo rešenje. I bude ti žao što nisi to uradio. A kad kupuješ skupo ti je, znam i ne treba se ni razbacivati. Treba uzeti samo za nijansu više nego što ti treba i tu stati.

Mozda na kraju se ipak isprsim za Airy, Amber Pro je slabo dostupna i skuplja nekih 5k... Hvala na sugestijama, koliko vidim dobra su iskustva pa valjda ce i ovaj model biti isti...

Mozda na kraju se ipak isprsim za Airy, Amber Pro je slabo dostupna i skuplja nekih 5k... Hvala na sugestijama, koliko vidim dobra su iskustva pa valjda ce i ovaj model biti isti...
Ma dobra je ona! Kao sto mi glavni serviser od energynet rekao koga znam licno 13godine:
Razlika je minimalna u performance, uzmi onu koje ti se vise svidja od unutrasnje = Airy sa onu lopatu ili Amber Pro sa klasicna krilca :LOL:

Pitanje je samo zasto uzimati i bacati novac za nesto sto se nece koristiti u punoj meri. Ko ima dobro grejanje stana nece je sigurno ukljucivati u toku zime. I ako se desi da stane to parno grejanje zbog kvara na par sati niko se nece smraznuti posto ni zime nisu hladne kao sto su bile, bar u Beogradu. A 10k nije bas mala razlika, pola ugradnje. Ali naravano, na kraju svako odlucuje sa svojim novcem sta ce raditi i da li mu je nesto potrebno ili ne.

Pitanje je samo zasto uzimati i bacati novac za nesto sto se nece koristiti u punoj meri. Ko ima dobro grejanje stana nece je sigurno ukljucivati u toku zime. I ako se desi da stane to parno grejanje zbog kvara na par sati niko se nece smraznuti posto ni zime nisu hladne kao sto su bile, bar u Beogradu. A 10k nije bas mala razlika, pola ugradnje. Ali naravano, na kraju svako odlucuje sa svojim novcem sta ce raditi i da li mu je nesto potrebno ili ne.
Nestane struja 5-6sati? Da li Pular ili Amber Ultra samo ce ih gledas :LOL:

Naravno, u renoviranju mi značio svaki dinar . Ali inače, to potrošnimo u jednoj kupovinu u lidlu... Bitna je perspektiva ali i trenutak kad uzimaš klimu.
Nestane struja 5-6sati? Da li Pular ili Amber Ultra samo ce ih gledas :LOL:
Ali da znaš kako ću da ih gledam snažno!!!😀
Naravno, u renoviranju mi značio svaki dinar . Ali inače, to potrošnimo u jednoj kupovinu u lidlu... Bitna je perspektiva ali i trenutak kad uzimaš klimu.

Ali da znaš kako ću da ih gledam snažno!!!😀
Naravno, ako tako razmišljamo onda Smederevac, 20 kubika drva i uživancija u zimskim čarolijama...što nije zapravo loše. Pa ja sam porastao u kući sa drvima i TA pećima, pa mi nije strano...

@drgrdjr
Pa nije ni cudo sto si kupio pro i ultru kada potrosis sa jednom kupovinom u lidlu 10k. Gde ima tu se i trosi. :) Salim se malo. Neka svako samo razmisli sta su mu prioriteti. Imam ja drugare koji imaju kompove od po 2k evra a bleje po netu i igraju pes i kada ih pitas sta ce im takav komp, odgovaraju, nek se ima...:)

Poslednja izmena:
@drgrdjr
Pa nije ni cudo sto si kupio pro i ultru kada potrosis sa jednom kupovinom u lidlu 10k. Gde ima tu se i trosi. :) Salim se malo. Neka svako samo razmisli sta su mu prioriteti. Imam ja dugare koji imaju kompove od po 2k evra a bleje po netu i igraju pes i kada ih pitas sta ce im takav komp, odgovaraju, nek se ima...:)
Ima i ono:
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari! :)

@drgrdjr
Pa nije ni cudo sto si kupio pro i ultru kada potrosis sa jednom kupovinom u lidlu 10k. Gde ima tu se i trosi. :) Salim se malo. Neka svako samo razmisli sta su mu prioriteti. Imam ja dugare koji imaju kompove od po 2k evra a bleje po netu i igraju pes i kada ih pitas sta ce im takav komp, odgovaraju, nek se ima...:)
Tako je, ima se, može se... To bi možda važilo da sam kupio Daikin neki premijum ili nekog Japanca. Ovako to doživljavam kao nevinu šalu...Malo sam se pustio ali ne previše...pa uzeo sam samo 1 Ultra preko. 2 pro bi završile posao ali rekao sam, ma je...š ga, kakav sam ja doktor ako sebi ne mogu da priuštim bar jednu premijum klimu i to Kineza. I tako, ona odrađuje 45m2, a pro oko 33 m2
A da ta mi je omiljena, samo ta nije bas primenljiva kod nas. Kod nas je daj sto vise za sto manje para. :)
Veruj mi taj princip na zapadu je češći nego kod nas. Ništa mi tu nismo nnongori ni bolji. Oni mere svaki euro

Na kolko ti ide ultra u df na koliko ulazi
Ti druze da prodas Amber Ultru i da kupis Makinu Panasonic VZ12 Heatcharge
Ona duva toplo i tokom DF ;)
Jedino cena je malo zaguljena 400.000 :ROFLMAO:
ali:
SEER: 10.00
SCOP: 5.90
Kapacitet grejanja (kW): 4,20 (0,60 – 9,20) ;)
Kapacitet Hlađenja (kW): 3,50 (0,60 – 4,00)
KMFM-VZxxSKE-Set.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno