Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Očajno izgleda F1 na Arena premium 2. Boje su mi nekako ispravne. Nešto oštrija i lepša slika na Yettelu. Ništa bez SK4K :(
Bila na prvoj utakmici Eurolige losa slika .Nakon toga u prenosima od petka bila pa i bolja nego na SK .Valjda znaju citaju pa da u hodu popravljaju ove preuzete prenose od SK .Treba ih i cimati prosto takva je firna u pitanju 😂

Jel sbb dozvoljava postavku nekog drugog rutera? Nekako ovaj njihov (nije optika) ima slabiji opseg u odnosu na supernovin ruter (bio je opticki net)

F1 posle iskustva sa SK4K, na areni katastrofa! Muljavo i razmazano, jedva su se razlikovali bolidi Red Bula i Racing Bulsa ako u snimani sa iole veće udaljenost, baš bih voleo da znam koji je bitrejt. Ispratila se trka, ali je slika srednja žalost, za komentatore - no comment. Verovatno ću i ja probati F1 TV.

@tesa Ako pod "SBB televizija" misliš na njihov coax signal onda vredi napomenuti da je SBB čak i na svojoj vlastitoj optičkoj mreži ako je jole nove izgradnje prestao da "pušta" coax tj DVB-C mux pa umesto toga "optičari" gledaju OTT steam kao da nije u pitanju "u mreži" TV usluga.
@shamanNS Да ли то значи да они који имају SBB оптику добијају исту услугу као и они на mts оптици, само што први плаћају један од стандардних SBB пакета, а други плаћају OTT пакет? У чему је онда разлика, у томе што је преко mts оптике доступна само телевизија, а преко SBB оптике још интернет и фиксни телефон?

Dostupna je već sada ako koristiš eon aplikaciju
Зар EON апликацију не користе само SBB претплатници? Ко има само mts оптику нема SBB налог.

Ako uzmeš nečiji nalog možeš bez problema da koristiš i na Yettel-u i na mts-u

@nisnis Zna Google. U šta se pretvorio IT forum...

Njihov ruter / gateway skroz da izbaciš iz upotrebe neće da može ( = neće tvoju opremu da autorizuju da direktno pristupa njihovog mreži).
Prema tome tvoj ruter može da dođe samo iza njihovog ( = da ga povežeš na njihov). Kod normalnijeg provajdera možeš barem da dobiješ to da se njihova oprema prebaci u "bridge mode" tako da tvoja oprema radi rutiranje saobraćaja a kod SBB ni to ne daju fizičkim licima ( = samo za biznis pakete može bridge) tako da u varijanti sa 2 rutera povezana u nizu imaš "lepo" dupli NAT. Mada SBB-u je svakako većina korisnika već iza CG-NAT tako da sa otvaranjem portova si se već pozdravio i bez duplog NAT u LAN-u.

@shamanNS ok hvala, istrazicu onda po netu o tim stvarima, pogotovo za dupli NAT preko lana…makar znam da mi port forward ne treba

Ako ti port forward ne treba i ako nećeš imati situaciju tipa da koristiš Chromecast između 2 uređaja povezana na različite rutera onda te iskreno ni ne zanima preterano koliko subnetova imaš u mreži i ko je u kom subnet.

To me ne zanima iskreno :) bitno mi je samo da imam solidan wifi kroz dva zida

Prvo sam mislio da je trenutno, ali sad posle nekoliko dana nije se stabilizovalo. Od kad je SBB prebacio Telekom kanale imam problema sa ucitavanjem kanala i sa zvukom koji se povremeno prekida. Listanje kanala preko daljinca D3 ide sporo, info na kanalima se sporo otvara, kanali se ponekad ne prikazuju odmah nego bude crna slika gde moram da promenim kanal i da se vrati da željeni kanal da dobijem sliku. Ovo je postalo zamorno kad lista 38 Arena kanala treba mi 5 minuta da se pokaze slika.

Izvinite ako je off i post nije za ovde. Prebacite gde treba. Hvala.

Listanje kanala preko daljinca D3 ide sporo, info na kanalima se sporo otvara, kanali se ponekad ne prikazuju odmah nego bude crna slika gde moram da promenim kanal i da se vrati da željeni kanal da dobijem sliku.
isključi D3 iz struje na najmanje 1 minut, vrati u struju i uključi. nakon toga će da radi kako treba

@nisnis Zna Google. U šta se pretvorio IT forum...

Njihov ruter / gateway skroz da izbaciš iz upotrebe neće da može ( = neće tvoju opremu da autorizuju da direktno pristupa njihovog mreži).
Prema tome tvoj ruter može da dođe samo iza njihovog ( = da ga povežeš na njihov). Kod normalnijeg provajdera možeš barem da dobiješ to da se njihova oprema prebaci u "bridge mode" tako da tvoja oprema radi rutiranje saobraćaja a kod SBB ni to ne daju fizičkim licima ( = samo za biznis pakete može bridge) tako da u varijanti sa 2 rutera povezana u nizu imaš "lepo" dupli NAT. Mada SBB-u je svakako većina korisnika već iza CG-NAT tako da sa otvaranjem portova si se već pozdravio i bez duplog NAT u LAN-u.

ja sam imao Technicolor (belu cigletinu) u bridge modu na SBB (pre toga Cisco modem ali kad je brzina porasla tada, trazio sam zamenu posto nije mogao ni u teoriji da dostigne koliko je paket tada bio) a ugovor je bio na fizicko lice. Posle zamene uredjaja zvao podrsku, L1 nije mogao da pomogne pa su mi rekli zvace me neko od kolega sto se i desilo sutradan i to je bilo to

Da li mogu da tražim raskid ugovora zbog izbacivanja SK 4K iz ponude? Plaćao sam eon van mreže godinama uz supernovu pa mi sad ne treba više eon.

Nije SK izbačen već je kanal ugašen što nema veze sa sbb (nevezano što su iste gazde, različita su pravna lica) i obaveza sbb-a je da obezbedi adekvatnu zamenu (što su uradili dodavanjem x as kanala).

Ja mislim da postoji šansa da se na osnovu ukidanja kanala u ovom slučaju isto raskine ugovor...bila zamena ili ne...i na kraju ko će da kaže nekom da li je nešto odgovarajuća zamena ili nije...sada druga je stvar što više ni nema zamene :) osim ovoga što ima.

Telekom od juče izdaje univerzalni IDP broj koji važi za sve operatere. Broj važi 30 dana.
Sta im je to IDP broj 🤔 ma imam N1 mrzi me da jurim neku VPN radi probe,malopre sam zvao SBB.Samo da pitam kada u Septembru mi istekne Premium da se vratim u Full paket(sadasnji MTS Plus) i ova iz CC mi kaze,kad bude istekao ugovor ko bude kupio SBB sa njim da pregovaram???A dok sam cekao da se javi sve vreme ide sekretarica da je SBB prodat tj EON SAT ili ti Total Tv kupio MTS.Ja joj kazem pa prodat je kupio Telekom,ona opet kad bude prodat ko bude kupio....ko sad tu malo da ne kazem sta,u zdrav mozak zeza 🤔

Na EON platformi ( i na PC i na telefonu - android) imam program Pink Pedia, a na televizoru jok. Treba da se nalazi na mestu 326. Ima li neko objašnjenje kako to?
Sad gledah na Tv-u na 326 je Pink Kids,a Pink Pedia kanal 373 🙂

Kod mene je 373 zadruga live 4.

Ja mislim da postoji šansa da se na osnovu ukidanja kanala u ovom slučaju isto raskine ugovor...bila zamena ili ne...i na kraju ko će da kaže nekom da li je nešto odgovarajuća zamena ili nije...sada druga je stvar što više ni nema zamene :) osim ovoga što ima.
Ne postoji termin "adekvatna zamena" u zakonu, bilo kakva promena dostupnih kanala iz bilo kog razloga uključujući gašenje istih izazvano objektivnom višom silom je i dalje zakonski osnovan razlog za raskid.

Nazad
Vrh Dno