Šta je novo?

DTT "Antena Plus" M:TS Telekom Srbija

Koristi li neko ovu uslugu? Uzeo bih roditeljima da otac barem ima Arene sad kad je sav sport na njima a majka filmske kanale. Nema sanse da se priviknu na razne boxeve. Uzeo bih im karticu pa da saltaju kanale kao sto i sad saltaju ove preko muxa 1,2. Tamo na sajtu stoji da su arene u hd-u.

Ne preporučujem.

Ukupan protok celog multipleksa je oko 41 Mbps, a oni su u njega nabili 30 kanala (zapravo 31 s promo kanalom) u zastarelom H.264 kodeku pa ti računaj koliki je prosečni protok svakog od njih.

Ni u jednom trenutku video protok nijednog kanala ne prelazi 2 Mbps, a spuštaju se i na svega 600 kbps.

Poređenja radi, HD nacionalni kanali (sva tri RTS-ova i svi komercijalni sem Happyja) emituju zemaljskim putem se s video protokom od 4,5 Mbps, HD RTV 1 i 2 sa 4 Mbps, SD nacionalni kanal Happy sa 2,1 Mbps, a regionalne i lokalne stanice u SD kvalitetu sa 1,8 Mpbs.

Poslednja izmena:
Ni jedan kanal u mts antenatv nije u HD-u.

koliko se sećam kad su bili otključani za vreme korone slika je bila dobra
sigruno dobra stvar za nekoga ko ima neke vikendice pa može da nosi sa mesta na mesto ili negde van srbije a dovoljno blizu granice da hvata signal

Proslo pored HD-a osim RTS-a koji ponekad zalici na nesto kada su prenosi nekih sportova ili drugih programa koji u originalu imaju kvalitet koji i pored silnog sakacenja opet lici na nesto.

Postoji 1-2 Info kanala ciju poentu ni oni sami verovatno ne znaju, gomila Pinkovih skart kanala koji stalno repriziraju jedno te isto i ostatak je upotrebljiv.

To je opcija ako bas mora, da bude prosto, da bude koliko toliko mobilno i da ne zahteva internet.

Pusti im par klipova u 360p do 480p na TVu i pitaj ih jel im ovo zadovoljava potrebe, ako zadovoljava, uzimaj.

Imam internet kpd njih. Imam i eon i move aplikacije i gomilu boxeva na koje mogu da ih instaliram. Jednostavno,stariji su ljudi i navikli su na samo daljinac od tv-a. Gledaju ovih 16 kanala sa Muxa1 i 2. Tv je 40' i ovi hd kanali zadovoljavaju njihove apetite. Mislio sam da im uzmem karticu i da im prosirim ponudu kanala. Imace barem sport i nekoliko filmskih kanala kakvi god da su. Ima onaj pink western pa da se vrate u mladost kad su isli u bioskope da gledaju kaubojce :). Svakako nije ni neka kinta.. A posto cu online poruciti mogu da vratim karticu posle 14 dana ako im ne odgovara.

Moja avantura sa ovom uslugom-mozda nekom bude od koristi:
22.4. pozovem 0800100150 i prijavim se za uslugu. Izricito trazim dve kartice sa modulima. Kazu poslace brzom postom. Za dva dana stigne posiljka i kad sam je otvorio vidim da su mi poslali jedan stb sa karticom.Pozovem isti broj i javi se neka radnica koja nema pojma sta joj pricam. Pokusavam da joj objasnim da sam trazio kartice a dobio sam sam box i to samo jedan. Kaze vi ste nesto pogresili ne postoje kartice za antenu jer znate gospodine za to vam treba antena. Bio sam strpljiv i pokusao natenene da joj objasnim da postoje i kartice za ,,antenu,,. Posto me nije razumela kazem joj udjite u moj nalog i vidite sta sam narucio i sta pise da ce mi poslati( u prilogu imate sliku). Kaze sacekajte da se konsultujem. Posle par minuta se javi i kaze da ce me neko zvati. Rekoh ako me neko sutra ne pozove vracam sve. Sutra me zove devojka-zena sa kojom sam dogovarao uslugu,izvinjava se i moli me da odem do poslovnice i odnesem box kako bi mogli da mi posalji kartice. Pitam da li ce oni znati sta je u pitanju,kaze ne brinite . Odem.popodne do poslovnice i naravno oni nista ne znaju. Poludim i trazim odustanak od usluge jer imam prava u roku od 14 dana da odustanem. Kaze radnik da je i on hteo to da mi predlozi,pa kad mi stigne obavestenje da donesem box i da pravimo nov ugovor jer on ima kartice u radnji. Pitam da li je siguran- kaze ima koliko hocete to niko ne uzima. Ok,to je bilo 25-26.4. Do dan danas nikakvo obavestenje nisam dobio_Odem jutros u poslovnicu da napravim ugovor na zenino ime i radnica mi iznosi dva stb uredjaja. Kazem joj hocu dete kartice a ne boxeve. Ne postoji to rece ona. Meni u glavi vec prokuvao lonac hoce da explodira. Rekoh ima,pogledaj malo bolje. Kaze nema,znam sta pricam tako nesto ne postoji.Rekoh joj pozovi kolegu koji je radio prosle subote da ti kaze da ima. Eto je ppsle par minuta i nosi kartice sa modulima kao da. nista nije bilo.Kaze sto ne uzmete box paket ili msat. Rekoh joj dete imam sbb,supernovi,mts optiku hocu ovo,pravi ugovor i ne smaraj me vise. Na kraju odnesem kartice kod matoraca i konacno namestim sve.
A sad nesto o usluzi.
Box koji daju je cisto s.... Max rezolucija 1080 /30fps.
Slika i na hd kanalima uzas,ove arene i ostali kanali isto. Sa karticam je vec druga prica. Televizori su neki Fox od 42' i Vox od 32'. Zbog manje dijagonale na ovom drugom je bolja slika. Na vecem je ok iako je sd sa malim protokom. Moze da se gleda,otac i majka i ne znaju sta je rezolucija. Imaju sad puno kanala -za oca sport a za majku filmovi. Odusevljeni su sto imaju kanal sa kaubojcima. Morao sam da kupim dve male loge da bi signal bio kvalitetan. Zanimljivo je da uhvati sva tri muxa sa antenama od 2e sa AE. Dok se ne ubaci kartica mogu da se gledaju otkljucani kanali. Cim se kartica ubode momentalno izgubi signal na mux-u 3. Loge su resile problem i signal je 100/100 na svim muxevima.
Sad,za stare ljude koji znaju da koriste samo daljinac od tv-a i tako saltaju kanale usluga je pristojna. I za vikendice gde nema nera je ok.
Izvinite na opsirnom postu ali mozda nekom pomogne moje iskustvo.

Prilozi

• IMG_20250503_212549.jpg
    IMG_20250503_212549.jpg
    121.7 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_2025-05-03-21-40-47-751_rs.mts.jpg
    Screenshot_2025-05-03-21-40-47-751_rs.mts.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 61
Moja avantura sa ovom uslugom-mozda nekom bude od koristi:
22.4. pozovem 0800100150 i prijavim se za uslugu. Izricito trazim dve kartice sa modulima. Kazu poslace brzom postom. Za dva dana stigne posiljka i kad sam je otvorio vidim da su mi poslali jedan stb sa karticom.Pozovem isti broj i javi se neka radnica koja nema pojma sta joj pricam. Pokusavam da joj objasnim da sam trazio kartice a dobio sam sam box i to samo jedan. Kaze vi ste nesto pogresili ne postoje kartice za antenu jer znate gospodine za to vam treba antena. Bio sam strpljiv i pokusao natenene da joj objasnim da postoje i kartice za ,,antenu,,. Posto me nije razumela kazem joj udjite u moj nalog i vidite sta sam narucio i sta pise da ce mi poslati( u prilogu imate sliku). Kaze sacekajte da se konsultujem. Posle par minuta se javi i kaze da ce me neko zvati. Rekoh ako me neko sutra ne pozove vracam sve. Sutra me zove devojka-zena sa kojom sam dogovarao uslugu,izvinjava se i moli me da odem do poslovnice i odnesem box kako bi mogli da mi posalji kartice. Pitam da li ce oni znati sta je u pitanju,kaze ne brinite . Odem.popodne do poslovnice i naravno oni nista ne znaju. Poludim i trazim odustanak od usluge jer imam prava u roku od 14 dana da odustanem. Kaze radnik da je i on hteo to da mi predlozi,pa kad mi stigne obavestenje da donesem box i da pravimo nov ugovor jer on ima kartice u radnji. Pitam da li je siguran- kaze ima koliko hocete to niko ne uzima. Ok,to je bilo 25-26.4. Do dan danas nikakvo obavestenje nisam dobio_Odem jutros u poslovnicu da napravim ugovor na zenino ime i radnica mi iznosi dva stb uredjaja. Kazem joj hocu dete kartice a ne boxeve. Ne postoji to rece ona. Meni u glavi vec prokuvao lonac hoce da explodira. Rekoh ima,pogledaj malo bolje. Kaze nema,znam sta pricam tako nesto ne postoji.Rekoh joj pozovi kolegu koji je radio prosle subote da ti kaze da ima. Eto je ppsle par minuta i nosi kartice sa modulima kao da. nista nije bilo.Kaze sto ne uzmete box paket ili msat. Rekoh joj dete imam sbb,supernovi,mts optiku hocu ovo,pravi ugovor i ne smaraj me vise. Na kraju odnesem kartice kod matoraca i konacno namestim sve.
A sad nesto o usluzi.
Box koji daju je cisto s.... Max rezolucija 1080 /30fps.
Slika i na hd kanalima uzas,ove arene i ostali kanali isto. Sa karticam je vec druga prica. Televizori su neki Fox od 42' i Vox od 32'. Zbog manje dijagonale na ovom drugom je bolja slika. Na vecem je ok iako je sd sa malim protokom. Moze da se gleda,otac i majka i ne znaju sta je rezolucija. Imaju sad puno kanala -za oca sport a za majku filmovi. Odusevljeni su sto imaju kanal sa kaubojcima. Morao sam da kupim dve male loge da bi signal bio kvalitetan. Zanimljivo je da uhvati sva tri muxa sa antenama od 2e sa AE. Dok se ne ubaci kartica mogu da se gledaju otkljucani kanali. Cim se kartica ubode momentalno izgubi signal na mux-u 3. Loge su resile problem i signal je 100/100 na svim muxevima.
Sad,za stare ljude koji znaju da koriste samo daljinac od tv-a i tako saltaju kanale usluga je pristojna. I za vikendice gde nema nera je ok.
Izvinite na opsirnom postu ali mozda nekom pomogne moje iskustvo.
Da li su sve arene u HD?
Koliko se plaća za dva televizora?

Sa karticam je vec druga prica. Zanimljivo je da uhvati sva tri muxa sa antenama od 2e sa AE. Dok se ne ubaci kartica mogu da se gledaju otkljucani kanali. Cim se kartica ubode momentalno izgubi signal na mux-u 3.
Sa sobnim antenama sa ae ti se gubi mux 3 kad uključiš Conax? Da li si probao da natakneš pojačalo na usb ili ga eventualno prikačiš na kućicu za punjenje mobilnog radi jačeg prijema? Meni za divno čudo nije potrebno pojačalo, jer sam na 17km od predajnika za sva 3 muxa i sa pojačalom hvatam mux 1 udaljen 28km, odn. uključim ga u struju i to baš ako prvi repetitor zakaže.

Poslednja izmena:
Какав хд кад су 30 програма на једном каналу

Naravno da su SD. @uji ma imam onu obicnu antenicu bez pojacivaca sto kosta dolar-dva.

Prilozi

• IMG_20250504_082738.jpg
    IMG_20250504_082738.jpg
    36.2 KB · Pregleda: 50
Naravno da su SD. @uji ma imam onu obicnu antenicu bez pojacivaca sto kosta dolar-dva.
ti sa ovime hvataš kanale?
ja sa ovom moram da izmišljam neki položaj, da je dižem na kutije stolice da bih mogao jedva da uhvatim
1194909_G2235-06-1-webp-580-conversion-media-format_1.webp

Razlikuje se rad u aktivnom i pasivnom režimu (bez pojačala) pa zato sa njom imaš problem. Moja je ovakva, ali pojačalo se dodaje opcionalno, tj. ako je predajnik relativno blizu, onda je dovoljno samo utaknuti kabl u tv/stb:
s-l1200.jpg

Pre nje imao sam jednu sa integrisanim pojačalom i sto čuda (lte filter navodno), isto tražio položaj, lepio čep od piva na vrhu pa je fiksirao i na kraju pokvario (pustio jači napon i vrisnula elektronika).

Poslednja izmena:
ne znam ne razumem se, u bg-u sam. koristio sam dok sam imao problema sa netom
koliko vidim ta moja ima gain tj pojačalo, moram do kraja da odvrnem inače ništa ne bih uhvatio

ti sa ovime hvataš kanale?
ja sa ovom moram da izmišljam neki položaj, da je dižem na kutije stolice da bih mogao jedva da uhvatim
1194909_G2235-06-1-webp-580-conversion-media-format_1.webp
Relativno je blizu predajnik Crni Vrh zato i hvatam. Lokacija Batocina. Kod mene u Velikoj Plani koja je dalja od Crnoh Vrha imam sa ovim antenicama signal 80/80. Na sedmom sam spratu i imam opticku vidljivost sa predajnikom. Meni sluze ,kad ponekad nestane net i kablovska,da imam neki bekap.

Vrh Dno