Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Tesko ce on tako da vidi dal joj fali gasa ili ne! Ne znam kolko je korisna funkcija Detekcija curenja gasa, koju imaju danasnje klime, valjda bi trebalo da izbaci gresku ako joj fali gas?!

Ma meni je fenomen makar njegova Amber Ultra konstantno na 50min DF!
Evo kod mene -2c, vlaznost 80%
Amber 9 suva kao barut vidi se jos prasina :)
Pogledajte prilog 487266
Ma kazem vrlo verovatno joj fali gasa. Ona ima zadanu modulaciju mozemo reci 750W i pri toj snazi meni Muse bljuje otprilike 45c, dok njemu amber tenk od 45kg na 1kW bljuje 40c. Velika je to razlika ipak, i naravno senzori se bune jer to nije ocekivana vrednost pa misli da joj je opao kapacitet i da je verovatno zaledila pa pali df. Moja teorija, ali kazem treba to ispitati.

Taj DF na ovoj temp na 50 min nije normalan, nesto tu ne valja! Ili ima neki kvar ili je softver los, al da tako treba ne bih rekao?!

Ma kazem vrlo verovatno joj fali gasa. Ona ima zadanu modulaciju mozemo reci 750W i pri toj snazi meni Muse bljuje otprilike 45c, dok njemu amber tenk od 45kg na 1kW bljuje 40c. Velika je to razlika ipak, i naravno senzori se bune jer to nije ocekivana vrednost pa misli da joj je opao kapacitet i da je verovatno zaledila pa pali df. Moja teorija, ali kazem treba to ispitati.
Ma mnogo uopste vuce njegova da li sa zatvorene vrata(30m2) ili otvorena! Non stop kad bude ispod +2c 1000-1500w i DF na 50min!

Trenutno -2c
Zadata 24c Fix Fan 3 (bez I-Feel)
Evo moja zakucana na 890w i ne mrda i to u +60m2
1200-1300w vukla u februar ali kad je bilo -12c :)
Screenshot_20250407-001958.png
+ Drzi u stepen i to na 7m je termometar!
IMG_20250407_002713.jpg

Poslednja izmena:
Taj DF na ovoj temp na 50 min nije normalan, nesto tu ne valja! Ili ima neki kvar ili je softver los, al da tako treba ne bih rekao?!
Jedino neki kvar kao sto rekao @optokapler mozda do gasa da nesto nije u redu... :unsure:
Do software nije... Amber ima veoma dobar software ;)
Dize modulaciju stepeno kad vidi da ne moze vise da drzi zadatu! npr. na 500-550w dize na 550-600w, pa 600-650w i tako dalje... A ne kao druge gore/dole da bi drzale na rolerkoster zadatu!
Tako i spusta kad vidi da prosla zadatu, veoma precizno radi...
Npr. kad je na 650w presla +0.5c od zadate spusta na 600w da drzi zadatu, ako i dalje ide temp. preko +0.5c od zadate spusta na 550w
Na +15c i vise normalno je da sledi kad tad rezim on/off zbog njenih min.500w ---> on/off sledi na +1.6c od zadate, a pali se na -0,6c ispod zadate ali i zato ima resenje = I-Feel sto je veoma dobra stvar ali samo na optimalnom mestu(daljinski ) da ne moze zadatu da prebaci sa 500-550w ;)
Sve sam ja to merio na Amber 9 Premium i to pored njenog senzora, za ove 8 godine sam doktorirao na Amber :LOL:

Poslednja izmena:
Jedino neki kvar kao sto rekao @optokapler mozda do gasa da nesto nije u redu... :unsure:
Do software nije... Amber ima veoma dobar software ;)
Dize modulaciju stepeno kad vidi da ne moze vise da drzi zadatu npr. na 500-550w dize na 550-600w, pa 600-650w i tako dalje... A ne kao druge gore/dole da bi drzale zadatu
Tako i spusta kad vidi da prosla zadatu, veoma precizno radi...
Npr. kad je na 650w presla +0.5c od zadate spusta na 600w da drzi zadatu, ako i dalje ide temp. preko +0.5c od zadate spusta na 550w
Na +15c i vise normalno je da sledi kad tad rezim on/off zbog njenih min.500w ---> on/off sledi na +1.6c od zadate, a pali se na -0,6c ispod zadate ali i zato ima resenje = I-Feel sto je veoma dobra stvar ali samo na optimalnom mestu(daljinski ) da ne moze zadatu da prebaci sa 500-550w ;)
Sve sam ja to merio na Amber 9 Premium i to pored njenog senzora, za ove 8 godine sam doktorirao na Amber :LOL:
Koliko kosta da pozovem druge majstore da mi provere dali fali gasa kako to naplacuju

Fan 4-5 za decu sto se meri na glavi ima i za kuci temp i za glavu da cilja
Ne meri tim njesra. Kupi ovo kod kineza ili u nekoj frigo radnji, ili na kp, pa zakaci na krilce.
Koliko kosta da pozovem druge majstore da mi provere dali fali gasa kako to naplacuju
Kod invertera jedini najsigurniji nacin jeste da se rekuperira sav gas tj izvuce, i izvaze koliko ga je bilo u sistemu.. Raspitaj se.

Prilozi

• BB62C251-B346-4F62-A3EB-FE03C0513A69.png
    BB62C251-B346-4F62-A3EB-FE03C0513A69.png
    334.3 KB · Pregleda: 24
Opet mislim da toplomer mora biti tacan jer to isto kao detetu ma celo da ocita on ti ocita unutrasnjost izduva

Bilo kako bilo to sto si ocitao nije bas idealno.

Ne meri tim njesra. Kupi ovo kod kineza ili u nekoj frigo radnji, ili na kp, pa zakaci na krilce.
bolje kod kineza nego na KP postarina vise ce ga kosta nego merac :)

Opet mislim da toplomer mora biti tacan jer to isto kao detetu ma celo da ocita on ti ocita unutrasnjost izduva
Ja bi isao kao sto sam ti rekao direktno u Energynet da reklamiram!
Nema to veza da li imas ili nemas izolaciju... Svakako mnogo cudno ti radi Amber
I ja druze nemam izolaciju nego samo Pvc prozori ali to radi kao sat

Poslednja izmena:
Koliko treba na max ici? Koliko stepeni
Okaci neki termometar(najbolje digitalni) na Amber desno gde su one rupe, tu je senzor!
Ako je tu samo 21-22c, a zadata 24c onda je normalno da ce ti vuce toliko, sto ne moze nikako da postigne zadatu kod senzora... iako tebi dole negde na stolom pokazuje 24c
Izgleda da imas bas veliki toplotni gubici cim temp. ode ispod +3c
A onaj DF na 50min to mi tek misterija, kao da ima neki kontrolni DF :rolleyes:

Poslednja izmena:
To je Muse aka Kawasaki stari samuraj :ROFLMAO:
Ma dobra je ona kad krene minus krece i ona ;)

Druze nema tu koliko ce me kosta itd. Klima ti je pod garanciju! To mora sve da ide preko energynet!
Ne bi iso pre energy neta jer ce doci isti i reci ce plin je ok napunjen je oni mozda stadarno puniili atreba vise za ultru nagadjam

Pa ne pune monteri plin u klimu, ona dodje vec prednapunjena. Samo trebaju da provere kolicinu istog.. Zovi nekog sa strane onda sta da ti kazem

Ako moze mala pomoc tj. savet?
Citao sam ovaj thread a i neke druge, i uglavnom se prica o grejanju klimom i jos nekim strucnijim stvarima...
Mene zanima prosta stvar :)
Ne bih da kupim najjeftinije klime, izbegavam Vox, Fox, Tesla i sl., pa mi je Gree od kineskih brendova delovao najozbiljnije, posle citanja iskustava Hisense sam otpisao, a Mideu nekako preskocio... Daikin znam da svi kazu japanac je japanac ali em je malo jaca cena i to za pocetni model, em nekako mi ona sama deluje rogobatno, tj. zastarelo iako verujem da ima bolji kompresor i td.
Klima je najvise potrebna da zameni staru, i da hladi primarno sobu od nekih 20m2, ali sa otvorenim vratima da pomalo rashladi i ostatak stana. Grejanje skoro da nije potrebno, posto ima parno, ali u prelaznim mesecima kad ga nema po potrebi da se upali mozda par sati nocu... U letnjim mesecima kad sam kuci radila bi stalno i narocito nocu...

Dvoumim se izmedju aj da kazemo osnovnog modela Gree ECO PLUS PULAR 12K koja je nesto iznad 53k i modela koji je odmah ispod onih premium sto prelaze 100k, GREE Premium Airy 12K koja je 70k din...
Mene zanima da li vredi ta razlika u ceni, da dugorocno dobijem bolji kvalitet, dugotrajnost, tisu, da potrosnja bude manja, da li znaci nesto dodatak fensi opcija koje na papiru deluju lepo, jonizator, AI, i sta vec nema...
Kad se ta razlika podeli na 12 meseci nije strasno, samo me zanima da li realno ima znacajne razlike?

Sa 70k se vec uslo u neku kategoriju gde ima jos nekih jacih modela, pa da li je u slucaju da tu predlozite, to optimalan izbor, ili mozda nesto drugo ispod 70k deluje bolje...

Ako je vec samo za hladjenje i malo dogrevanje u prelazni period mozes slobodno i zlatnu sredinu izmedju Pular i Airy, a to je Clivia ona ti oko 60k! Svakako ce da odradi posao!
Na hladjenje svaka Gree klime spusta nisko ispod 200w sve zavisi naravno do spoljne temperature! Na +40c nece sigurno da radi ispod 200w nego oko 300-500w... Uvece i preko noci ispod 200w!

Poslednja izmena:
Citao sam ovaj thread a i neke druge, i uglavnom se prica o grejanju klimom i jos nekim strucnijim stvarima...
Ne bih da kupim najjeftinije klime, izbegavam Vox, Fox, Tesla i sl., pa mi je Gree od kineskih brendova delovao najozbiljnije, posle citanja iskustava Hisense sam otpisao, a Mideu nekako preskocio... Daikin znam da svi kazu japanac je japanac ali em je malo jaca cena i to za pocetni model, em nekako mi ona sama deluje rogobatno, tj. zastarelo iako verujem da ima bolji kompresor i td.
Klima je najvise potrebna da zameni staru, i da hladi primarno sobu od nekih 20m2, ali sa otvorenim vratima da pomalo rashladi i ostatak stana. Grejanje skoro da nije potrebno, posto ima parno, ali u prelaznim mesecima kad ga nema po potrebi da se upali mozda par sati nocu... U letnjim mesecima kad sam kuci radila bi stalno i narocito nocu...

Dvoumim se izmedju aj da kazemo osnovnog modela Gree ECO PLUS PULAR 12K koja je nesto iznad 53k i modela koji je odmah ispod onih premium sto prelaze 100k, GREE Premium Airy 12K koja je 70k din...
Mene zanima da li vredi ta razlika u ceni, da dugorocno dobijem bolji kvalitet, dugotrajnost, tisu, da potrosnja bude manja, da li znaci nesto dodatak fensi opcija koje na papiru deluju lepo, jonizator, AI, i sta vec nema...
Kad se ta razlika podeli na 12 meseci nije strasno, samo me zanima da li realno ima znacajne razlike?

Sa 70k se vec uslo u neku kategoriju gde ima jos nekih jacih modela, pa da li je u slucaju da tu predlozite, to optimalan izbor, ili mozda nesto drugo ispod 70k deluje bolje...
Skoro iste potrebe imamo. I ja sam iscitao dosta toga i najverovatnije idem na gree clivia. Kao sto rece @style53 to je neka zlatna sredina a sobzirom da se neces toliko grejati sa njom vec samo dogrevati u prelaznom periodu onda je mislim i vise nego dovoljna.

Kupite Gree Airy

Koliko znam Gree Amber Pro je malo jeftinija od Airy a proverena je stvar za razliku od Airy, bar UJ je ista kao i na Amber Comfort!

Mislim odradiće tu i Pular i Clivia taj posao bez problema. Ali ako hoćeš rezervnu varijantu za grejanje, Gree Amber pro. To je proverena stvar. Ili Gree Airy, sa njom još nemamo iskustva ali bi trebalo da je dobra. Mala je razlika u ceni od Clivia-e do Amber Pro ali je razlika u klasi značajna. Amber Pro je već ozbiljnija mašina. Jači kompresor, veći izmenjivači na spoljnoj i na unutrašnjoj jedinici. Clivia je A++, Pro je A+++. Ima veći kapacitet, protok vazduha etc. Tu nije značajna razlika na papiru već u i praksi. Razmisli. Inače sve što su naveo se slažem i sve sam i sam isto prošao i došao do istih zaključaka. Majci sam uzeo Pular. Sebi Amber Pro i Amber Ultra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno