Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Samsung sa svojim zakrpama je mala maca u odnosu na ono šta radi Google sa inkognito krpljenjem androida. Proguglajte "android system key verifier " i " android system SafetyCore" , dve aplikacije koje su se pojavile na našim telefonima bez našeg znanja i koje su klasičan spyware - i onda se čudimo za bateriju.

@nagard

Fizički sam povezao u tel 'usb-c na [hdmi, usb-c power, usb-a]' tj apple multiport adapterom. 4K monitor na hdmi, punjač na usb-c. Odmah se pokreće sam Dex sad i slika je čistija nego na OSX što se slova tiče što mi je neobično.
Ako je neko kupovao ovaj adapter sa Alija, neka ostavi link.

Evo i ja da se cekiram sa apgrejdom 😁 presao sa s23+ za sad sve izgleda bolje. Jedino je ekran sto bi neki rekli "ispraniji" ali naviknucu se... Velicina za koju sam mislio da ce biti problem, za sada sasvim ok.

Prilozi

• IMG-20250404-WA0003.jpeg
    IMG-20250404-WA0003.jpeg
    111.7 KB · Pregleda: 216
Uz Dex i Termux app se lako instalira i ubuntu negraficki i visual studio code web i git. Otvori se u bilo kom browseru adresa iz Dexa i to je to. Ovo bukvalno menja laptop za rad. Fali dobar inspect element u nekom browseru još da nađem i probam ceo dan da radim sa ovim čudom. Za 10 god ćemo tako pametni sat samo nositi i sve sa njega terati. 😁

Upali neku aplikaciju ili koristi telefon🤣
Hah, popaljeno sve i svasta, lokacija i BT i sta ne sve, sa satom povezan na telefon i koristim ga kao i svaki do sada. Mozda ja ne primecujem no nemamo svi iste gluposti instalirane po telefonu tako da ima tu 50 faktora koj mogu da prave problem.
Znaci da moze da bude jos bolji od ovoga a? 😅

Može naravno. Supruga ima svaku je*enu insta, face i ostale nepotrebne stvari. Baterija na s25 i dalje ok ali je sigurno da traje kraće nego kad sam kupio. Opet je tu negde između 5-7 SOT.

Počastio se ćale sa s25u, pa sam se malo igrao. Ostaću na s23u ili ću preći na iOS. Samo mi žao što mi s23u nije 12/256 ili 512.
Jel ja tripujem ili ovaj telefon ima problem? Ili je do zaštitnog stakla? Nov je uzet.

Prilozi

• 20250405_223918.jpg
    20250405_223918.jpg
    344.7 KB · Pregleda: 172
  • 20250405_223936.jpg
    20250405_223936.jpg
    302.3 KB · Pregleda: 154
  • 20250405_223942.jpg
    20250405_223942.jpg
    348.7 KB · Pregleda: 167
Počastio se ćale sa s25u, pa sam se malo igrao. Ostaću na s23u ili ću preći na iOS. Samo mi žao što mi s23u nije 12/256 ili 512.
Jel ja tripujem ili ovaj telefon ima problem? Ili je do zaštitnog stakla? Nov je uzet.
Не видим шта је проблем?

Da li možeš da pojasniš, ne razumem? Kako pojavile?
Da, bukvalno su se pojavile u spisku aplikacija - google je bez notifikacije i pitanja instalirao ove dve aplikacije ( i ko zna šta još ) a sreća je da se ( zasad ) mogu deinstalirati.

Pa kad jednim telefonom slikaš ekran od drugog , naravno da će se videti PWM rezonantne linije. Problem je ako ih vidiš okom direktno na displeju :).

Novi feature samsung telefona, platiš da otljučaš ostalih 50% ekrana da bude vidno!
Šalu na stranu, ako je tako, reci tati nek vrati telefon i traži drugi odma, bez da pristaje na bilo kakve popravke i čekanja.

Prvo probaj bez zaštitnog stakla @nemanja-992 da li ima linija tih i da li ih vidiš. Ima valjda dosta zaštita sam tel a ako te nisu dovoljne, pući će mu i sa tim "zaštitinim staklom".
Možda debelu futrolu u formi knjige koja se ne otvara pod gravitacijom. Pa ako padne onda stvarno nikom ništa.

Nisam skontao da ima zaštitno staklo...biće verovatno da je do toga

Ja sam punih 5 godina stalno samo na malom Galaxy S10e, i to onaj nešto lošiji, sa Exynos procesorom. Baterija mi još uvijek drži 6 sati SOT-a, ali za običan surf preko Wi-Fi.
Već ako gledam youtube videa, pa i preko browsera (Opera), autonomija baterije je malo kraća od toga. Nezahtjevan sam korisnik, većinu toga držim pogašeno, uz auto brightness, i zadržao sam početni android 9. Ne praznim ga ispod 15% baterije, pa nije puno degradirala.

Ovaj S25 bi vjerovatno trebao imati bolju autonomiju od S10e, ali mislim da mi se više ne daje preko 400€ za mobitel, a i nekako računam da će kad tad trebati preći na još veći mobitel.
Motorola mi se čini bagovita pa 6.4'' Neo otpada, Xiaomi 15 je preskup i teži, nešto se šuška da će Xiaomi i Honor ponuditi malo manje mobitele srednje klase, vidjet ćemo, ali i ti će biti veći od S25 koji se čini kao najbolji manji mobitel, pouzdan.

Pitanje za vlasnike 25 ultre, da li vam dolazni poziv za Viber radi normalno?
Pre neki dan sam uzeo 25U, danas provalih da WhatsApp i Viber pozivi ne rade, tj zvoni ali nema incoming call screen-a. WhatsApp rešio re-installom dok Viber i dalje ne izbacuje Call screen već samo klasičnu notifikaciju da imam poziv, tako da tek nakon što kliknem na nju se pojavi Call screen. 😏
Hvala.

Poslednja izmena:
Nova ikonica za bateriju je ocajna. Iako mi se ideja svidela, uopste ne vidim koji broj pise tj procenat...

Kako radi eSim... Da li mogu 2 eSim kartice samo umesto fizickih? I moze li pored 2 eSim i jedna fizicka?

Izgleda da možeš 20esim skladištiti i 2 sim u telefonu. I aktivirati kako i koje vrste hoćeš ali samo dve istrovremeno.

Nemam pojma iskreno ni da li zbog toga mogu da reklamiram madjarima. Svakako je u samom cosku pa ne smeta pri fotografisanju.

Nazad
Vrh Dno