Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Kakvo samoubistvo, kupovace se Exy kao i do sada, nema prestanka. A i izlizana je prica vise sa tim Snap vs Exy, male su razlike, bitne samo teskim geekovima, obicni korisnici ne razmisljaju o tome. A Samsungu naravno da je bitno da progura svoj SoC i smanji izliv kesa na third party.

Većina ni ne zna koji je procesor unutra, ali zato ja ne bih nikada uzeo Exy verziju recimo.

Pre 8 meseci uzeo S23 FE, baterija blago rečeno kriminalna, na performance modu jedva izgura 5,5h SOT, na punjaču redovno završava dvaput dnevno, zbog toga razmišljam da uzmem neki iz S25 serije i otarasim se ovog smeća. Kamera mi nije toliko presudna da bih zbog nje išao na ultru, najviše me zanima baterija, tako da mi S25+ deluje interesantno. Zna li neko koliko je ona bolja na S25+ u odnosu na S25 i da li se zbog nje isplati ići na ultru možda?

Evo jedan nov fin bagic. Ako ostavite kamera da panti poslednja podesavanja tipa UHD sa upaljenim blicom u 30fps, i istu pokrentere na precicu (kod mene 2x na power dugme) kamera se pali i laguje nenormalno sa ukljucenim blicom. Onda izadjete i udjete ponovo i sve je ok. Kao da senzoru smeta puno svetlosti i onda se macuje nesto da smanji... Jos ako upalite kameru nocu i da je neki predmet blizu same kamere koji hocete da snimite u nocnim uslovima sa blicom, e tu je magija isto.. 😁

Vrlo sam razocaran sto sada moze samo 4 otiska prsta da se doda.
Na S23u i OneUI 6.1 sam imao 10ak koliko se secam i mnogo je bolje radilo, ovo sad mi je bezveze...

ja ga iskreno tesko pogodim, navikao sam da imam oba palca i oba kaziprsta i onda po 2 varijante svakog prsta u zavisnosti da li otkljucavam telefon popreko ili uspravno :D

Pitanje za one koji imaju S25 ultra, da li punite bateriju samo do 85% kako preporučuje Samsung ?

Jok, kad se priblizi rezervi napunim do 100 i tako u krug.

Ja koristim neko staklo, ali na kutiji je pisalo da je za kompatibilno sa otiskom prsta. Nakon sto je zalepljeno sam ponovo stavio otiske..
Tako sam i ja uradio identicno...Za sad radi preko oka otkljucavanje ako to prestane ice na pattern

Samsung Dex na S25+ tj novoj seriji radi na u 4k rezoluciji namonitoru kao lud. Telefon postaje kompjuter pravi uz bluetooth mis i tastaturu. Tako cista slova i dobar multitasking. Ovo zaista moze da zameni komp za mnoge stvari. 4k 60FPS youtube video pusta tecno. Smesno je da ima vise i storage i ram memorije od mog M1 Air laptopa.

Screenshot_20250403_003107_Samsung Internet.jpg

Samsung Dex na S25+ tj novoj seriji radi na u 4k rezoluciji namonitoru kao lud. Telefon postaje kompjuter pravi uz bluetooth mis i tastaturu. Tako cista slova i dobar multitasking. Ovo zaista moze da zameni komp za mnoge stvari. 4k 60FPS youtube video pusta tecno. Smesno je da ima vise i storage i ram memorije od mog M1 Air laptopa.

Pogledajte prilog 486772
A kako si bacio izlaz na monitor?

@nagard Prvo da omogućim 4K se iz Samsung radnje instalira "Good Lock". U njrmu Multi Star, a u njemu ukluči "I ❤️ Samsung Dex". U njemu High Resolutions for external display se upali. Nikakav root, niti hak. Easy sve legalno.

Fizički sam povezao u tel 'usb-c na [hdmi, usb-c power, usb-a]' tj apple multiport adapterom. 4K monitor na hdmi, punjač na usb-c. Odmah se pokreće sam Dex sad i slika je čistija nego na OSX što se slova tiče što mi je neobično.

Poslednja izmena:
Jel sa ranijim modelima beše 2k moguće max preko tog good lock modula?

@nagard Prvo da omogućim 4K se iz Samsung radnje instalira "Good Lock". U njrmu Multi Star, a u njemu ukluči "I ❤️ Samsung Dex". U njemu High Resolutions for external display se upali. Nikakav root, niti hak. Easy sve legalno.

Fizički sam povezao u tel 'usb-c na [hdmi, usb-c power, usb-a]' tj apple multiport adapterom. 4K monitor na hdmi, punjač na usb-c. Odmah se pokreće sam Dex sad i slika je čistija nego na OSX što se slova tiče što mi je neobično.
Nisam znao za ovo podesavanje,isprobacu bas danas na 4K tv-u,doduse sa S23U.

@sinda aj baš probaj koji je max...ja sam sa s23 (i 21) koristio ali davno beše, sad ne mogu da se setim jel 2k tad bio max u labs-u

Meni + sa zastitom ekrana - staklom otisak radi odlicno. Samo na s23 je zezao preko stakla ali na svim ostalim odlicno / s23+,s23u, s24u/ koje sam imao.

Naravno kao i posle svakog samsung ažuriranja.

Boz' me sacuvaj, meni radi isto kao i ranije telefon.. 2 do 3 dana lagano sa mojim nacinom koriscenja

Upali neku aplikaciju ili koristi telefon🤣

Nazad
Vrh Dno