Šta je novo?

Maske, futrole, stakla i ostala dodatna oprema za iPhone

apsolutno se slazem , sinoc pogledo cene tih pitaka maski i ostao u cudu koje su cene...

Te maske deluju veoma atraktivno ali nemam 70e za tako neku egzibiciju. Preko drugara uzecu obicnu crnu providnu ESR masku, ona je oko 12$ a deluje da radi isti posao kao i vecina ostalih brendiranih.
Kod nas nekad budu akcije s vremena na vreme za do 2.000 dinara, ali sada nema bukvalno nista ispod 4.000.

Ja sam dao za dbrand 35e tako da maska koja štiti za 60ak je okej.

Da, narucio sam preko njihovog sajta, mislim da je bila sa postarinom oko 6000 din. Kupio bih je ponovo i za 10k din. Ja koristim onu najtanju sto ima i izrezane otvore za tastere i na vrhu i dnu je po sredini do pola go telefon, model je sunrise/moonrise.
Materijal je opisan na njihovom sajtu tacno sta i kako, ja mogu da napisem da nikako ne kliza, da je osecaj najpriblizniji tome da nemate masku jer mislim da nema ni pola milimetra debljinu. Kad platite telefon 1000+ evra, ne zalite jos 20-30e razlike za masku jer ako dajete 20, dajte i 50e, trajace vam koliko i telefon.

Vecina ljudi i ne kupuje maske od 30e nego naruci sa alija ili temu neku od 3-4usd.. Pa je dodavanje za "bolju" masku x15..

Kupis telefon za 1000, prodas ga posle 2god za 700..
Kupis masku od 70, i bacis je u kantu posle najvise godinu dana..

Mislim da prica vise ide u smeru da nije dovoljno dati somica za telefon,
jer i neko drugi za susednim stolom nosi isti taj telefon.. ali kada se na to doda maska od 70, ehh.. to ne bi svako uradio :)

uvek menjao 2,3 maske ,nesto ne odgovara,ne naleze dobro,nisam zadovoljan kako se ponasa u ruci i onda odem i kupim original. Lekcija naucena,kupim odma original,2,3 me kostaju kao pola originala ako ne i vise. Sto da bacam pare,kupim odma sta valja .

Pitaka i Mous su verovatno najpoznatije maske tih high end brendova.
Ja sam jedno vreme nosio bez maske i osećaj je top ali me je majka zamolila i rekla "kad već želiš da mi pokloniš 13PM stavi masku jer polomljen fon mi ne treba" 😅
99% će se raspored kamera na 17P i 17PM promeniti tako da ću njega ali za oko god dana kad se malo slegne prašina.
Što se tiče maski imam ih mnogo... Trenutno furam neku transparentnu sa Temua. Mnogo je dobra i ultra tanka.
U suštini, kapiram ljude koji kao ja ne vole maske jer je flex veliki i osećaj je top, da se ne lažemo.
Ali i kapiram ljude koji daju nemale novce za top masku.

Dobar je Benks samo ne znam da l šalju kod nas i kolika je poštarina

Od mene uvek i uvek preporuka i uvek kupljena Spigen Liquid air. Za mene bolje, elegantnije i izbalansiranije maske nema. Plus grip vrhunski.

Od mene uvek i uvek preporuka i uvek kupljena Spigen Liquid air. Za mene bolje, elegantnije i izbalansiranije maske nema. Plus grip vrhunski.
Slažem se samo što je crna maska nekako monotona.
Glupo mi da recimo na sierra blue ili alpine green stavim crnu. A za Spigen i Ringke sve pohvale.

Crnu i ja imam na onom sivom 15PM, nije nesto nije ni losa. Imao sam i sivu koja se prlja nevjerovatno brzo, mislim da sam postavio sliku u temi sta se desilo nakon 3/4 dana.
Takodje imam i onu providnu spigen, nije kristalno cista kao prvi dan iako govore da ne zute.

Žute Spigen, brate.
Ja imam BRUTALNO dobru transparentnu Armadilo masku.
Ništa nije požutela na poleđini ali sa strane skroz.

Dok mi jedan serviser nije skrenuo paznju na to da je ogromno trziste kopija Spigena kod nas, ne bih ni znao… prosao sam kroz sajtove i oglase, 90% je made in China (sto cak i pise na kutiji), sto odmah ukazuje da je kopija, plus pakovanje na kopijama su sve dizajnom za stare modele, kinezi se ne trude da to 100% iskopiraju. Mozete sav info naci na netu… zalosno je sto me je par prodavaca iz Srbije ubedjivalo da uvoze i prodaju 100% original a ni ne znaju ni gde se one prave na prvom mestu. Ove koje sam ja imao nisu nikad pozutele, ledja ni stranice. Imao sam do sada tri spigen maske i svaka je sluzila po 3 godine, ni jedna nije imala pozutele providne delove itd. Narucio sam sada novu iz US (na snizenju - stari model).

Verujem da su i drugi proizvodjaci odlicni, treba samo izbeci neke 1:1 kopije koje ne pruzaju zastitu kao originali. Koristim trenutno neku kinesku silikonsku kopiju apple maske, ma smesno, izlizala se posle samo par dana, jednostavno nije to to. Samo da izdrzi ovih mesec dana i da je zamenim…

Iskreno sumnjam da cu Pitaku baciti posle god dana, nije to silikon pa da pozuti, izgrebe se itd. Probajte ljudi, ako ne - prodacete je na KP.
Evo ne znam iskreno da li cu dobiti 700e za 15pro 128gb za god dana, a platio sam ga 1080, niti razmisljam o tome koliko cu dobiti, kupio sam ga sa namerom da ga koristim 4-5 god i ne razmisljam o promeni telefona jer vidim da ljudi nose ip 11 i da radi kao sat i dan danas, tako da ce ovaj posluziti uz zamenu baterije 4-5 god sigurno. (presao sam sa androida)
I da, svaki telefon pre ip sam nosio bez maske ali je ovaj iphone toliko klizav sa ovim mat ledjima da je nemoguce nositi ga bez maske, bar u mom slucaju, tako da bas mora maska.

Zamenu baterije uradi samo ako ti je cimanje da jednom dnevno staviš fon na punjač 45 min.

Dok mi jedan serviser nije skrenuo paznju na to da je ogromno trziste kopija Spigena kod nas, ne bih ni znao… prosao sam kroz sajtove i oglase, 90% je made in China (sto cak i pise na kutiji), sto odmah ukazuje da je kopija, plus pakovanje na kopijama su sve dizajnom za stare modele, kinezi se ne trude da to 100% iskopiraju. Mozete sav info naci na netu… zalosno je sto me je par prodavaca iz Srbije ubedjivalo da uvoze i prodaju 100% original a ni ne znaju ni gde se one prave na prvom mestu. Ove koje sam ja imao nisu nikad pozutele, ledja ni stranice. Imao sam do sada tri spigen maske i svaka je sluzila po 3 godine, ni jedna nije imala pozutele providne delove itd. Narucio sam sada novu iz US (na snizenju - stari model).

Verujem da su i drugi proizvodjaci odlicni, treba samo izbeci neke 1:1 kopije koje ne pruzaju zastitu kao originali. Koristim trenutno neku kinesku silikonsku kopiju apple maske, ma smesno, izlizala se posle samo par dana, jednostavno nije to to. Samo da izdrzi ovih mesec dana i da je zamenim…
Da li neko zna da li su ove iz Poljske original ili neki poljski kinezi?

Pravi su.Ja sam narucivao samo sto je trebalo mesec i po da stignu. Ne znam sta je bio problem,verovatno je mene tako zapalo. Inace su neljubazni,cisto da znas ako ti bude nesto trebalo da ih pitas.

Hvala za info. Ako pošalju sve kako sam poručio nemamo mi šta da pričamo :)

Imate na internetu gomilu videa i tutoriala koji objasnjavaju detaljno kako se razlikuje spigen original od kopija, s tim da postoje i odlicne kopije ali opet je glupo da platite premijum cenu a da dobijete kopiju.

Sto se baterije tice, imao sam iskustva sa iphone 11 i 13, oba su odlicno trajala ali kad se predje 1000 punjenja, baterija degradira znacajno i vise nije da li ste ga stavili na punjac u toku dana, jednostavno izgubi napon i mora da se puni po tri cetri puta dnevno za zahtevnije koriscenje. Kad se sabere cena zamene u nasim servisima koja je bezobrazno skupa (duplo od cene u americi ili evropi) dolazimo do tuznog zakljucka da se isplati da prodate telefon i dodate razliku da kupite noviji model ili potpuno nov telefon.

Danas sam prvi put stavio bamper.
Lepota telefona neokaljana, osećaj u ruci kao bez maske jer i jeste bez maske na leđima.
Mnogo, mnogo bolje nego klasična maska.

Koji bumper?

Stigao Benks, poruceno je 19.03.
Znaci, stigla je bas brzo.
U pitanju je Montage ArmorAir verzija, za 16 pro.

Poslednja izmena:

ChatGPT pretraga kaže da sada ima i originalne Spigen opreme koja je "Made in China", tj. ne proizvodi se više samo u Južnoj Koreji.
Ako je to istina, onda je još teže oceniti da li je u pitanju kopija ili original.

Može li neko da da preporuku za zaštitno staklo za 16PM? Okvir ekrana je mali, pa sva stakla za crnim okvirom prekrivaju deo ekrana.

Može li neko da da preporuku za zaštitno staklo za 16PM? Okvir ekrana je mali, pa sva stakla za crnim okvirom prekrivaju deo ekrana.
Isti problem sam imao za svoj ip16. 🙂

Preporuka za Baseus. Možeš videti po recenzijama da ima tanak crni okvir.

Takođe, Flolab ima isto tanke okvire.

Prilozi

• -110630238419103074.jpg
    -110630238419103074.jpg
    116.9 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Vrh Dno