Šta je novo?

Honor Magic 6/Pro

Imam ovaj telefon nepuna 2 meseca i poprilično sam zadovoljan. U potpunosti ispunjava moje potrebe, a to su dužina trajanja baterije koja traje dan i po do dva mog redovnog korišćenja (aktivirane su mi one opcije za "produžavanje veka baterije"), odlična kamera i fluidnost u radu. Interesantne su i AI funkcije koje trenutno ima, nadam se da će ih još ubaciti sa novim updateima.
Imam pitanje u vezi funkcije iz aplikacije kamere, a u vezi linije koja označava horizontalni položaj telefona. Dešava mi se da ona zapuca, ili ne prati pokrete telefona ili pokazuje da je horizontalno nešto što apsolutno to nije. Zanima me da li treba neku kalibraciju onda da uradim ili ako ima neko neki drugi savet?

HM7PRO dobija 7 godina azuriranje, ali nisam uspeo da nadjem podatak za HM6PRO koliko godina je azuriranje, da li zna neko?

@NoPo Odlično si sažeo + i -
U Gboard može da se povećava veličina tastature...
Tako dobro otključava preko lica da palcem se ne sećam ni da li sam nekad otključao. 😂
U ovom poslednjem apdejtu 160 imaš zaključavanje ekrana na dvoklik.
Sa notifikacijam generalno nemam problema, sve zavisi ko šta od app koristi ali ove standardne mi rade okej (nisam prebacivao podatke sa fona na fon, već sam sve novo instalirao i logovao se, kažu da nekad i to ima veze).
Instagram, isti problem kod pokretanja od samog početka, da ponekad to kao krene da uđe u app pa se vrati na desktop

Nikako ne mogu da pronađem opciju za povećanje tastature. Nema je na mestu gde bi trebalo da bude, video u prilogu:

Prilozi

• SVID_20250326_201044_1.mp4
    1.5 MB
Baš kao je @faXcooL napisao, u opcijama same tastature (sa tog drugog screenshot-a).

Nikako ne mogu da pronađem opciju za povećanje tastature. Nema je na mestu gde bi trebalo da bude, video u prilogu:
Kad uđeš u tastaruru u gornjem levom uglu ideš na strelicu da otvoris dodatne opcije, pa onda skroz desno na tri tačkice i tada se otvore opcije ,kao i opcija za povećanje tastature.

Da li ima kakva opcija sa fabrickim snimacem ekrana ili neka druga aplikacija da ne snima zvuk preko mikrofona ovog, nego da snima unutar telefona, ako me razumete. Ne znam kako da objasnim.

Jos da mi kazes da li postoji sansa kao sto mi je bilo na Samsungu da kada radim screenshot, sam isece status bar gornji?

Pogledajte prilog 485864Pogledajte prilog 485865

Imaš resize opciju na drugom screenshotu.

Samo što ja koristim Gboard, ne Swift.

Kod mene je bio problem sto se uopšte nije video ovaj gornji bar na tastaturi, pa sam prvo morao da ga uključim. (fotografija u prilogu). Tek onda sam dobio pristup ovim opcijama. Hvala puno!

Promena tastature je takođe rešila problem koji sam imao prilikom odgovaranja na nečiji "Story" smajlijem.
Dešavalo se da odgovor jednostavno ne može da se pošalje jer taster za slanje poruke ne reaguje kada se u tekstu nalazi smajli.
Dakle zaključak je da je problem bio u Microsoft Swift tastaturi.

Prilozi

• Screenshot_20250327_041834.jpg
    Screenshot_20250327_041834.jpg
    73.3 KB · Pregleda: 25
I ja sam imao neke umobolne bagove sa swift tastaturom. Kad sam se prebacio na Gboard progledao sam.

Da li neko zna kako da podesim da aplikacija konstantno radi, bez obzira na to što end task-ujem sve aplikacije?

Kada povučeš i zadržiš odozdo (recent apps), prozor sa željenom app povičeš na dole i zadržiš i ona se zaključa.

Kako se povezete na taj nemacki e sim? Skinuo preko onog gigsky nemacki e sim i nekako ga aktivirao al ne pokazuje mi apdejt. Vrv zato sto ne moze da uhvati mrezu 😊

Skoro sam kupio telefon. Vremešni Mi 10T PRO, mi je dosadio posle 4 godine, pa dok se još nije prodao da uporedim kamere sa Magic 6 PRO.
Nemam više GCam na Mi 10T PRO. Sa njim je izvlačio mnogo više detalja i dinamike.

Da napomenem stock fotografije Mi 10T Pro su nešto više od 25mpx, pa sam ih smanjio na 4096x3072 za poređenje sa Honorovim. Takođe su isključena sva AI pomagala i HDR.
Interesnatno da u nekim situacijama Honor pravi dosta kontrastne forografije sa stock kamerom dok sa GCam izgledaju blaže.
Iskreno, očekivao sam više što se tiče količine detalja od Honora i uopšteno kamere. Generalno nije loša. Verujem da ima još mesta za softverska peglanja.
Procenite sami. Na kraju krajeva možda je sve pitanje ukusa.

Mi 10T PRO
IMG_20250329_121314res.jpg
HM6 Pro stock
IMG_20250329_121312.jpg
HM6 Pro GCam
PXL_20250329_121321066.jpg
Mi 10T PRO vs HM6 Pro stock
M10TPRO vs HM6PRO stock.JPG
Mi 10T PRO vs HM6 Pro GCam
M10TPRO vs HM6PRO gcam.JPG
HM6 Pro stock vs GCam
Stock vs Gcam.JPG
Mi 10T PRO
IMG_20250329_114646res.jpg
HM6 Pro stock
IMG_20250329_114612.jpg
HM6 Pro Gcam
PXL_20250329_114621745.MV.jpg

Malo me zbunilo ovo poredjenje sa MI 1 P pa ne bih rekao da su ogromne razlike stvar ukusa, nije veliki upgrade kada pogledas ove fotke

Da samo javim epilog pada ženinog Magic 6 Lite - izgleda da nije samo staklo u pitanju već da je u pitanju kamera pošto pravilan fokus ima samo na x0,6 dok čim promeni na x1 ili zumira sve je mutno...

Prilozi

• IMG-c1bba30e61b1a48a5a747065b85157e7-V.jpg
    IMG-c1bba30e61b1a48a5a747065b85157e7-V.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 43
  • IMG-10478411a39ffce32687a84d4c61d47c-V.jpg
    IMG-10478411a39ffce32687a84d4c61d47c-V.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 40
Malo me zbunilo ovo poredjenje sa MI 1 P pa ne bih rekao da su ogromne razlike stvar ukusa, nije veliki upgrade kada pogledas ove fotke
Mislim na boje između stock i Gcam. Takođe GCam bolje kontroliše highlights. Recimo oblak kod kupole ili nebo sa slikom ispod mosta.
Što se tiče detalja, Mi 10T PRO iz 2020. godine nije inferioran. Sa GCam nešto više detalja i dinamike, ali sam ga resetovao pa nema aplikaciju.
Zato kažem, očekivao sam više od kamere koja je toliko nahvaljena.
Da dodam, GCam ima fiksnu blendu F2. Ne znam da li ima mod sa kontrolom blende. Stock aplikacija menja F1.4 ili F2.

Vrh Dno