Šta je novo?

Hardver 9070 ili XT i koja izvedba?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Učlanjen(a)
10.12.2016
Poena
205
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 5900X + Phanteks PH14
Matična ploča
Msi Tomahawk B450
RAM
4X8 GB Corsair Vengeance
GPU
RTX 4070 Super Gigabyte Gaming OC
Storage
256GB M.2 Samsung + 1 TB SSD Samsung
Zvuk
Edifier R2000DB + Lucya DAC + Qed Profile 1
PSU
Corsair RM850X White
Kućište
NZXT Source 530
Monitor
LG 34GN850
Miš & tastatura
Corsair K70 MK 2 + Sabre Mouse
Laptop
MacBook Air M2
Mobilni telefon
Xiaomi 14 White - 512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Dobio sam priliku da solidno ispod cene pređem na RX 9070 seriju iako nemam potrebe, pa se zbog toga možda i izmaltretiram. 9070XT ima samo u Pulse izvedbi, dok 9070 ima u svim aktuelnim, a najbitnije u Nitro + izedbi koja mi je omiljena AMD-ova. Razilka između 9070 Nitro + i 9070XT Pulse je 100e.

Sada je dilema da li je "greota" uzeti 9070 samo zato što je u Nitro + izvedbi, ili doplatiti i ići na 9070XT Pulse i kako su se Pulse varijante pokazale generalno?

Najradije bih uzeo 9070XT Nitro plus, ali na lokaciji gde mogu uzeti, nema je u nabavci a čak i na KP-u je preskupa trenutno...

Overall sam baš zadovoljan 4070s grafikom koju trenutno koristim, ali kada se već može dobiti performansi bez dodatnog ulaganja, šteta ne iskoristiti...

Pulse ima 2x8 pin konektor, tako da izbegavaš "zloglasni" 12VHPWR, to može da bude pravi deal breaker :p

Pulse ima 2x8 pin konektor, tako da izbegavaš "zloglasni" 12VHPWR, to može da bude pravi deal breaker :p
Uff to nisam znao :D To mi je bukvalno jedina mana na 4070S sada. Samo Nitro+ ima 12VHPWR konektor ili ga ima još neka izvedba?

Koliko vidim na Sapphire sajtu Pulse u obe izvedbe ima 2x8 pin, dok Nitro u obe izvedbe ima 12VHPWR... Nisam još uvek istraživao ostale :)

Konektor jeste deal breaker u ovoj situaciji da sam odustao on Nitra... Izbegavam Pulse zbog crvenih elemenata, sve mi je u računaru crno/belo/sivo. Pure bi se lepo uklopila. Sačekaću još koji dan u nadi da će se pojaviti bar Pure XT verzija, ako ne, idem na ili Pulse XT ili Pure non XT...

Hvala na info, pogotovo za konektor koji bih izbegao u svakom slučaju, a nisam ni pretpostavljao da ga ima i kod AMD-a, jedna od gorih stvari u vezi kartica u zadnje vreme... :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno