Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

Tunnel Bear na chrome-u, Intesina visa i proslo bez problema. Skinuto 39.483,00 ARS

Nisam znao da je to do sada moglo bez Pass-a.
Može ako možeš da otvoriš port, ako nisi iza CG-NAT. Ako jesi iza NAT onda ide kroz neke Plex "Relay" servere gde si limitiran neki bedan protok (1 Mbps za free naloge, 2 Mbps za one sa Plex Pass) koji može da posluži eventualno za neki SD video i slušanje muzike 😁

nije tema, ali uopšte nije, kako platiti Plex. u podforumu "online servisi" se diskutuje o VPN-ovima i ovakvim plaćanjima. hvala na razumevanju

Je l neko od vas imao aktivu pretplatu, pa ste hteli upgrade?

EDIT:
Sorry, u isto vreme postovano. Može i na PM, greota ne kupiti.

Za vas koji imate problem gde vam Plex kaze da se kartica ne gadja sa adresom imate srece da Plex neiskusno radi verifikaciju lokacije na klijentu tako da hajde malo da hakujemo :D
1. Uzmite na google play store free trial nord vpn-a i posle toga se sa tim nalogom ulogujte na aplikaciji na kompu (mozete probati neki drugi vpn koji vec imate ali ovaj znam da radi provereno)
2. Kada ste podesili VPN na argentinu skinite i instalirajte brave browser
3. Idite na Plex sajt na deo gde se kupuje plex pass
4. Popunite podatke sa kartice i stavite zip code 5900
5. Pre nego sto kliknete Buy pritisnite F12 na tastaturi pa nakon toga kliknite buy i sacekajte da izbaci gresku za pogresnu zemju.
6. Sada ste uspesno generisali plex.purchase.min.js fajl. Otvorite ga i nadjite liniju User Country, selektujte ovu liniju koja se odnosi na karticu (ne paypal).

7. Ukucajte ponovo podatke kartice ako je potrebno i kliknite buy, debugger ce pauzirati kupovinu.
8. U delu "console" ukucajte ovo s="ARG"
9. Vratite se nazad na Tab resources i stisnite play dugme, trebalo bi da se kupovina obavi nesmetano sada.

@baltam0s
Ako si vec kupio Plex pass na svom nalogu postoji mogucnost da na tom nalogu neces moci da kupis Plex pass za ovu cenu. Ako metoda gore ne pomogne onda probaj sa novim nalogom.

Nakon ovog posta ako imate neka pitanja vezano za ovo tagujte me u temi u "online servisi" podforumu ili pisite PM.
Izvinjavam se na off-u @momsab

Preporuka za Jellyfin pogotovo za one sa LG WebOS televizorima. U poslednjoj verziji su jako lepo odradili remuxing Dolby Vision sadržaja u mkv formatu na WebOS televizorima, nešto što Plex ne podržava ni u plaćenoj verziji. Moji su takodje zadovoljni Jellyfinom na Android TVu. Nikakvih problema ni nestabilnosti nije bilo sigurno preko godinu dana, ni lokalno ni remote. Skoro su dodali segmente i skip intro opciju. Apsolutno sve preporuke.

Ako se ne varam dovoljno je da uzmem ja koji imam server, i benefite onda imaju svi useri koji koriste moj server?
Procitao sam ovu poruku pa da razjasnim samo.

Benefite tvoji korisnici ostvaraju samo ako su u okviru tvog Plex home-a.
Ako nisu u tvom plex home-u ne dobijaju nista osim sto ce nakon 29og aprila moci da gledaju.

Koristim serviio, ore nekoliko dana je krenuo cudan problem. Naime kada preko kodija(android box) pristupim serviio, vidim serovane foldere,ali su prazni. Ajde rekoh da testiram preko VLC, tamoje sve u redu. Cackao s sve i svasta i ne mogu da provalim sta je. Znaci ne vidi fajlove kada pristupam servio preko kodija.

Ja nisam primetio da mi je stiglo ikakvo obaveštenje od Plex-a o ovim drastičnim promenama. Sreća pa sam slučano naleteo na ovu temu, a tablet_fan-u hvala na detaljnom uputstvu bez kojeg ne bih uspeo da platim Plex preko Argentine.

Mislim da je druga po redu bila Turska po jeftinoći, pa ko nije kupio neka baci pogled. Nego kao propratna pojava Plex Pass-a sada mogu da vidim statistiku na Plex Dash-u i tako gle iznenađenja, epizode Pepe Prase su ubedljivo prve sa 4789 gledanja:eek:, dok su na dalekom drugom mestu Patrolne Šape sa tek 758 gledanja.

Uzeo prije par dana
Možda ponedeljak ili utorak
Mislim da je od četvrtka poskupilo

Uobičajeno je već da se ne slažem sa tvojim tumačenjima šta jeste ili nije za koju temu i za koju sekciju foruma. Kupovina Plex Pass podjednako nije ni za temu o kupovini VPN kao ni za ovu temu ovde.

Niti ima smisla kad se nešto bitno desi i promeni za već započetu "off topic ali ne baš" diskusiju odgovor koji ima svrhu da informiše učesnike prethodne diskusije stavljati u novootvorenu temu.

Niti je smak sveta da bilo koja tema ima "čak 10" polu-offtopic komentara. Naročito ne u temama poput ove koje su za generalnu diskusiju u vezi nekog parčeta softvera.

Jel ima nekoga ovde da je koristio Mac + Jellyfin pa da podeli iskustva i konfiguraciju?

Konkretno koristim Mac Mini M1 sa Jellyfinom i tu stoje 1080p i 2160p filmovi i serije, medjutim imam problem sa čestim pucanjem i zakucavanjem videa na LG C3 (ide preko 5Ghz wifi).

Upaljen mi je apple hardware accelerator i ništa drugo :)

A jellyfin na lg smart ne radi uvek kako treba, jedna epizoda direct stream, druga transcode, iako je identican format. Posto preko browsera nema problema, pretpostavljam da je lg aplikacija problem.

Danas probah da samo sa win+k izbacim sliku na Tv koji je kablom povezan na router (i pc je kablom vezan) i radi katastrofa. Jel ima neki setting ili je beli routerr od SBB vnogo?

U pitanju je 4k tv (i monitor je 4k)

kakve veze ima sa ovom temom? ovde nije reč o casting

Zdravo, podigao sam plex server na jednoj masini uz jos neke druge servere. Interesu je me koliko prostora se zauzima na disku prilikom transkodinga nekog filma i da li se nakon odgledanog filma to brise sa diska ili ostaje tamo neko vrijeme. Brine me da ne zagusim disk jer vidim da mi iz nekog razloga dosta stvari transkoduje iako je sa druge strane HW koji bi pustao film bez problema

Radi i dalje ali samo na starim klijentskim aplikacijama za telefon, smart tv. A i web player radi, onaj na plex.tv. Sledece na redu je verovatno smart tv app azuriranje pa ce tu da zahteva plex pass.

Poslednja izmena:
Zdravo, podigao sam plex server na jednoj masini uz jos neke druge servere. Interesu je me koliko prostora se zauzima na disku prilikom transkodinga nekog filma i da li se nakon odgledanog filma to brise sa diska ili ostaje tamo neko vrijeme. Brine me da ne zagusim disk jer vidim da mi iz nekog razloga dosta stvari transkoduje iako je sa druge strane HW koji bi pustao film bez problema
Meni je na ssd-u. Mislim da manji delovi sadržaja ostaju neko vreme i onda budu obrisani, ali na to ne obraćam pažnju. Koji je klijent?
SmartSelect_20250520_195541_Brave.jpg

Ništa ne brišu dok se ne stopira video, onda obrišu sve transcode fajlove.

@e6111 Ja i onako koristim samo Kodi addon 😁😁 Na mobu samo PlexAmp za muziku. Krekovan naravno 😇

Nazad
Vrh Dno