Šta je novo?
Zatvorih juče sve račune i ugasio sve kartice koje sam imao u Euro Direktnoj. U ekspozituri sve završeno za 15 minuta ali sam morao baš dugo da čekam da oni dobiju iz centrale odobrenje za gašenje dinarskog tekućeg računa.

Govorimo o rsd kamatama?
Pre godinu dana su u AiK banci kamate na RSD orocenu stednju, preko aplikacije, bile najvise.
Ne znam za dinare iskreno, ali za EUR vazi.
A za RSD im nisu kamate dobre naspram Alte i 3Bank.

Da li neko ima ideju zasto mi otp vraca poruku da nisam u mogucnosti da otvorim racun online?

Zato što JMBG postoji u njihovoj bazi. Negde nekad davno si imao račun u Vojvođanskoj banci. Isti slučaj bio i kod mene.

Bezveze je što ne daju povratnicima da opet otvore račun kod njih.

Zato što JMBG postoji u njihovoj bazi. Negde nekad davno si imao račun u Vojvođanskoj banci. Isti slučaj bio i kod mene.
Prilicno sam siguran da nikada nisam imao racun u vojvodjanskoj banci ni u otp.
Mislio sam da je mozda problem sa uredjajem, ili da ne voli sto je yahoo mail.

Ne znam za dinare iskreno, ali za EUR vazi.
A za RSD im nisu kamate dobre naspram Alte i 3Bank.
Moj odgovor se odnosio na post iznad, koji je bio za rsd. (y)
Sada im (AiK) kamate nisu konkurentne. Od kada su podigli naknade dosta ljudi je otislo iz AIK banke.

Sto se tice EUR kamata, to je stvar dogovora, kao kod obnove ugovora mobilnih operatera. (Ako pripretis da odlazis - dobices bolje uslove)

Koji paket/devizni racun je najpovoljniji za placanje u inostranstvu. Znam za Erste devizni da nema provizije niti odrzavanje racuna, ali sta je u slucaju da je valuta razlicita od Eur, npr. MKD, USD? Da li se radi automatska konverzija iz Eur i koja je tu najpovoljnija opcija?

Koji paket/devizni racun je najpovoljniji za placanje u inostranstvu. Znam za Erste devizni da nema provizije niti odrzavanje racuna, ali sta je u slucaju da je valuta razlicita od Eur, npr. MKD, USD? Da li se radi automatska konverzija iz Eur i koja je tu najpovoljnija opcija?
Devizni u Alti je takođe 0 dinara i navodno nemaju proviziju u inostranstvu za plaćanja Visa debitnom karticom:

Minus: Nemaju dvosmerne bankomate, ali plus je što im šalteri rade do 20h i subotom do 17h.

Devizni u Alti je takođe 0 dinara i navodno nemaju proviziju u inostranstvu za plaćanja Visa debitnom karticom
Međutim, da bi se izvadila Visa, potreban je makar besplatan dinarski (platni račun sa osnovnim uslugama)
1000017799.jpg
a kao što je član u Rajfajzen temi napomenuo, banka vrši autokonverziju po kursu banke kada ino potrošnja ide sa tekućeg.
Zaključak: za inostrane kupovine će se uvek zaduživati devizni, čak i kada je naplatna valuta RSD (Temu).
Pridodaću i Visa internet Poštanske štedionice. U sva tri slučajeva iz EUR ide Visa exchange rate ka odredišnoj valuti = bez konverzije i provizije.

Moj odgovor se odnosio na post iznad, koji je bio za rsd. (y)
Nikad nisu imali dobre kamate na RSD u zadnjih 5-6 godina naspram Alte, Addiko (jedno vreme) i 3Bank. Pratim jer mi znaci i 0.2% posto na 5g biram ako mogu. A razlika je mnogo veca bila.
Mi smo 6% dobili pre manje od godinu dana NKS na 2g, AIK nije nudio ni 5%.

Oprostite ako je skoro bilo, ali ne mogu da nađem u pretrazi ništa novije od Februara prošle godine - koji račun za mlade bi ste preporučili? Erste i Intesa deluju ok, a Raiffeisen ima ponudu samo za punoletne, a nama treba račun za 17-ogodišnjaka.
Puno hvala unapred!

Erste i Intesa deluju ok, a Raiffeisen ima ponudu samo za punoletne, a nama treba račun za 17-ogodišnjaka.
U poslednje vreme ima više opcija za račune za mlade

Ja sam svom detetu otvorio u Intesi IN Platni racun koji je besplatan, kartice dosle za oko 2 nedelje, u Unicreditu sam otvorio u januaru zbog deviznog racuna, a ovlastio sam ga po mom Yettel bank računu.

Ako Vam je Intesa blizu mislim da je to najbolja opcija, jedina provizija je 20 dinara za naloge na drugi racun koji nije u istoj banci. Mislim da je jedino Erste bez nadoknade.

Pored njih ima i ProCredit, koji moze on i sam da otvori bez roditelja, a dobra stvar je sto je sve osim otvaranja onlajn, ali ako nema blizu ekspozitura teško je deponovati novac na racun.

OTP nudi OTP junior karticu - ali roditelj mora vec da ima racun.
NLB ima PrePaid karticu 13+ godina

@Kuba potreban je i staratelj za maloletničke račune do 18 godina, a u domašaju omladinskih paketa opcije su Erste, Intesa, ProCredit i UniCredit, dok u Yettel banci roditelj može imenovati dete starije od 14 godina kao ovlašćenog.

dok u Yettel banci roditelj može imenovati dete starije od 14 godina kao ovlašćenog
Više u teoriji nego u praksi. Po ličnom iskustvu pola Yettel prodavaca ne zna da je to moguće. Ja sam svoje dete ovlastio tek po kontaktiranju direktora preko društvenih mreža

Više u teoriji nego u praksi. Po ličnom iskustvu pola Yettel prodavaca ne zna da je to moguće. Ja sam svoje dete ovlastio tek po kontaktiranju direktora preko društvenih mreža
Zar nisi mogao da odrediš ovlašćenje preko aplikacije?

Oprostite ako je skoro bilo, ali ne mogu da nađem u pretrazi ništa novije od Februara prošle godine - koji račun za mlade bi ste preporučili? Erste i Intesa deluju ok, a Raiffeisen ima ponudu samo za punoletne, a nama treba račun za 17-ogodišnjaka.
Puno hvala unapred!
Erste i Unicredit su definitivno najjeftiniji - nemaju proviziju za plaćanja preko mbankinga (kod Intese je 20din po nalogu). Unicredit je u prednosti zbog bolje aplikacije, kartica postaje odmah dostupna (digitalna, može se besplatno naručiti i plastika) i ima besplatna obaveštenja, Erste pak ima rašireniju mrežu bankomata recimo.

Oba imaju mogućnost besplatnog deviznog računa, s tim da se u Erste plaća izrada kartice 400din (prednost je što je Visa pa može da se vezuje na PayPal u budućnosti kad napuni 18).

Puno hvala unapred!

Možeš Fluo paket u OTP banci, besplatan, trnsakcije bez provizije, jedino kod tebe treba ovašćenje za punoletnu osobu.

Može i za mlađe, iz ličnog iskustva 😃

OTP banka povećava naknade za vođenje računa od 01.06.2025.

Nije da se ne može preći na platni račun sa osnovnim uslugama (osim ako nije eksplicitno uslovljeno kreditom), a s druge strane, otkad paketi računa mahom ne uključuju kreditnu i manjim delom obuhvataju samo putno osiguranje, onda je sve to izgubilo smisao.

Nije da se ne može preći na platni račun sa osnovnim uslugama (osim ako nije eksplicitno uslovljeno kreditom), a s druge strane, otkad paketi računa ne uključuju kreditnu i manjim delom obuhvataju samo putno osiguranje, onda je sve to izgubilo smisao.
Misliš da će računi sa osnovnim uslugama u nekom momentu biti ukinuti?

Nazad
Vrh Dno