Topuzaa
Poznat
- Učlanjen(a)
- 24.08.2022
- Poena
- 30
Moja oprema
- Miš & tastatura
- Logitech G305 & Keychron K2 V2
- Laptop
- Macbook Air M1
- Mobilni telefon
- iPhone 13
- Pristup internetu
- Optički internet
Ljudi treba mi par saveta za sklapanje gaming PC-ja baziranog na Ryzen 7th ili 9th gen i RX 6000 ili 7000 grafici.
Dugi niz godina radim na laptopu i igram se na Playstationu. Vreme je da se vratim korenima.
PC mi treba isključivo za gaming jer se bavim digitalnim marketingom i ceo posao mi je u browseru, ne treba mi doslovno nikakav program.
Planiram da potrošim oko 1000-1200e samo što nemam to na gomili nego kupujem jednu po jednu komponentu. (skupljam ih kao pokemone)
Juče sam naručio: NZXT H6 Flow tu mi nije trebala neka pomoć iskreno, lako sam se odlučio za kućište.
Nisam ekspert i tek skoro sam počeo da istražujem ponovo PC svet ali znam okvirno šta želim, samo su mi potrebne smernice od vas stručnjaka.
Ne planiram nikakav overclock niti bilo šta slično. Samo želim da sklopim sebi custom pc i uživam u singleplayer AAA naslovima u 2K ultra 60fps. Evo šta imam na umu OTPRILIKE:
Hvala svima unapred!
Dugi niz godina radim na laptopu i igram se na Playstationu. Vreme je da se vratim korenima.
Planiram da potrošim oko 1000-1200e samo što nemam to na gomili nego kupujem jednu po jednu komponentu. (skupljam ih kao pokemone)
Juče sam naručio: NZXT H6 Flow tu mi nije trebala neka pomoć iskreno, lako sam se odlučio za kućište.
Nisam ekspert i tek skoro sam počeo da istražujem ponovo PC svet ali znam okvirno šta želim, samo su mi potrebne smernice od vas stručnjaka.
Ne planiram nikakav overclock niti bilo šta slično. Samo želim da sklopim sebi custom pc i uživam u singleplayer AAA naslovima u 2K ultra 60fps. Evo šta imam na umu OTPRILIKE:
- Matična ploča: b650 ili b850 pitanje je sad. Nepoznato mi je to flešovanje biosa ali kapiram da jedan yt tutorial rešava to i da ne treba da razmišljam o tome. Zanima me ATX format matične, portovi mi nisu bitni iskreno. mora da ima wifi.
- Procesor: mislio sam da želim ryzen 5 9600x ali neko pametniji od mene na ovom forumu mi je rekao da je bolje da idem na r7 7700. nisam pametan
- Hlađenje za procesor i ventilatori: Vodeno hlađenje je mega kul i estetično ali mislim da mi ne treba tako da bih možda ipak uzeo neko vazdušno, koliko sam skapirao ni to mi ne treba nešto posebno skupo i jako. Kućište dolazi sa 3 ventilatora. Može ukupno 9 da se ugradi tako da bih sigurno ugradio još 6. Ne znam koje, možda isto NZXT ili neka be quiet?
- RAM: Ovo valjda nije tako teško, 2x16GB na 6000Mhz (6000 sam skontao da je neka preporuka za 9600x) kapiram da je generalno ok. tu mi je više pitanje koji brend da li kingston fury, corsair vengance, patriot?
- Grafika: Nemam problem da uzmem polovnu od pouzdanog prodavca na KP. Gledao sam benchmarke za 7700xt, 7800xt ne znam je l se isplati da uzmem neku iz 6000 serije?
- PSU: 750W ili 850W? apsolutno neću štedeti ovde. videću šta je najbolje po onom rangiranju što može da se nađe na netu. A ili B tier.
- SSD: 2TB, da li stvarno moram da pucam pare na SAMSUNG 990 PRO?
Hvala svima unapred!