Šta je novo?

Netflix od sada podržava HDR10+, šta nova mogućnost donosi za gledaoce?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
HDR-10Plus.webp

Netflix od sada podržava HDR10+, šta nova mogućnost donosi za gledaoce?​

Netflix platforma unapređuje kvalitet slike, ali kao što to uvek biva, postoje određena ograničenja…

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...-hdr10-sta-nova-mogucnost-donosi-za-gledaoce/

Imaju i drugi tevelizori podršku za HDR10+, nije samo Samsunže...

Ne vredi plaćanja skuplje pretplate.

Imaju i drugi tevelizori podršku za HDR10+, nije samo Samsunže...
Da ali Samsung televizori ne podrzavaju Dolby Vision. Ali sa ovom promenom ce kvalitet slike biti bolji. HDR10+ je mnogo bolji od obicnog HDR-a.

Za geldaoce je najvazniji kvalitet fillmova, a ne standardi kojinse.menjaju svako malo.
Sve ce da urade da bi pridobili ili zadrzali korisnike, samo ne ono sto korisnici traze. Kao, jeftinije im je da apgrejduju tehnologiju (koja je inace i spremna za upgrade jer je standard u pitanju) nego da izbace pare i da ubace normalne filmove i serije u katalog.

Prosečan gledalac ne vidi razliku između 4K HDR10+ i VHS snimka. Vidi samo razčiku u kvalitetu sadržaja. Na stranu to što za HDR10+ treba imati i dobar TV. Dobar deo televizora koji imaju mogućnost HDR10+ prikaza, ne prikazuju ga zbog tehničjih specifikacija kako treba.

^ Upravo, ja sam im zahvalniji što su omogućili da može da se ugasi HDR nego što su uveli 10+. Prosto sam progledao na entry level Samsungu od tad (55RU7172).

Vrh Dno