Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ni drugaru nije bilo namesteno da WhatsApp radi backup na gdrive, pa je imao isti problem.
Dok kod mene WhatsApp pravi redovno backup a problem nemam.

Napravi backup WhatsApp-a, obrisi ga, isprati telefon, vidi kako se ponasa, ako opret zeza onda nije do njega, ako ne zeza, instaliraj ponovo WhatsApp, vrati backup i opet isprati.
Probaću, mrsko mi je zbog količine podataka, trajaće... Sve se nadam da će se pojaviti neko rešenje.
Možda samo da se iskuljuči bekap reši problem? Ja imam whatsupp oduvek ali mi nije dignuto bekapovanje poruka na google drive, i nikad ovo sa kontaktima. možda je do toga.
Nemam backup uključen.

Probaću, mrsko mi je zbog količine podataka, trajaće... Sve se nadam da će se pojaviti neko rešenje.

Verujem ti, ali tri dana sam se cimao oko drugarevog telefona i problema, nije pomoglo nista.
Uradio backup celog telefona na PC preko Smart Switch-a, potrajalo skoro 2h, onda je uradio reset, vratio backup, tel radi sve normalno.

^
Znam, kao što rekoh to mi je poslednja opcija (factory reset), još uvek mi je lakše da ga stavim popodne na punjač, a neko negde na netu napisa da mu ni to nije pomoglo. Hvala u svakom slučaju, javiću ako pomogne nešto.

aHvala na trudu i savetima! Nažalost, sve sam to već uradio, ali ne pomaže. Pristup kontaktima imaju samo aplikacije koje suštinski moraju da ih koriste, evo šta je pristupalo od juče ujutru do malopre, uključujući i sistemske aplikacije:
Pogledajte prilog 485463
Pogledajte prilog 485464

Juče za ceo dan Contact storage potrošio "samo" 10,9% baterije, uveče se malo smirilo, pa zbog toga. I to je najgore, potpuno se random ponaša, nekad u istoriji za dva sata potroši npr. 0,2% baterije, ali se uglavnom kreće oko 1-2% na sat, šta god ja radio i kako god koristio telefon... A nemaju svi taj problem, kao što se vidi i ovde, kod nekoga se ponaša kao kod mene pre desetak dana, manje od procenta dnevno. Tražim i dalje rešenje ili neki fix od Samsunga / Googla...
Pretpostavljam da nisi brisao cashe i data iz aplikacije Contact Storage.
Teško je naći, jer kada uđeš u app moraš da prikaže i sistemske app, pa onda da je nađeš i brišeš.

Evo kod mene danas. Nakon svega napisanog danas 3 sata ekrana i baterija na 50%

Prilozi

• Screenshot_20250323_144134_Device care.jpg
    Screenshot_20250323_144134_Device care.jpg
    49.7 KB · Pregleda: 25
Pretpostavljam da nisi brisao cashe i data iz aplikacije Contact Storage.
Teško je naći, jer kada uđeš u app moraš da prikaže i sistemske app, pa onda da je nađeš i brišeš.
Napisah već, nije se pojavljivala u listi aplikacija, čak ni sa prikazom sistemskih. Danas sam posle saveta @alekVS da prebacim na engleski to i uradio, pa vratio na srpski i aplikacija se pojavila u listi, nemam pojma kako. Obrisao cache i data, ukinuo pristup podacima u pozadini i od tada se ne pojavljuje u potrošnji baterije, da kucnem u drvo (ali da se ne radujem prerano, tako je bilo i prošle nedelje posle prvog seta raznih podešavanja - dva dana sve bilo OK, pa se vratilo. Javiću.)

Nemam vremena da prelistam forum pa me zanima da li je stvarno s23 bolja opcija od s24 trenutno, citao sam svasta pre za exynos, pa cak i za ovaj u ovom telefonu, greje se puno, baterija katastrofa, kamere losije zbog cipseta, los signal zbog modema u exynosu itd itd. Jel moze neko ukratko da mi kaze da li je ovo istina i koliki SOT izvlacite i u kojim uslovima, takodje mi je ovo za modem bitno jer sam skoro uvek na 4G

Budući da ste pomenuli back up. Ja imam problem zasto što su mi slike duplirane sa wa na fonu i ako izbrisem, automatski se sama download-uje opet. Poprilicno je iritantno, brisao sam sistesmski folder, stavljao u hidden folder i iskljucivao back up, uvek ista stvar. Kada god sakrijem ili izbrisem sliku ili video, saceka me iznenadjene ujutru kako je u fonu opet.

Napisah već, nije se pojavljivala u listi aplikacija, čak ni sa prikazom sistemskih. Danas sam posle saveta @alekVS da prebacim na engleski to i uradio, pa vratio na srpski i aplikacija se pojavila u listi, nemam pojma kako. Obrisao cache i data, ukinuo pristup podacima u pozadini i od tada se ne pojavljuje u potrošnji baterije, da kucnem u drvo (ali da se ne radujem prerano, tako je bilo i prošle nedelje posle prvog seta raznih podešavanja - dva dana sve bilo OK, pa se vratilo. Javiću.)
Džabe. :( Juče bilo OK, kao što sam napisao, od jutros opet divlja, 12% do sada... Ništa, sačekaću april i android 15, pa ako se ništa ne promeni verovatno radikalne metode, u međuvremenu i dalje tražim rešenje.

Ako mislis da je WhatsApp problem probaj neku stariju verziju aplikacije. Ja koristim Beta i nemam problema.

Neko je pisao juce na s23 temi o tom problemu, i izgleda da je nasao resenje, ne znam jesi li citao:

"Imao sam problem sa Contacts Storage, uradio sam
Factory reset, međ utim ponovo se pojavio taj drain.
Ono što sam uradio pošto imam 10ak gmail naloga
jeste da sam otišao u manage accounts u
podešavanjima i ugasio sinhronizaciju kontakata za
sve osim za moj primarni mail/nalog. Juče mi je
Contacts Storage potrošio 0. 1 % baterije recimo,
danas ga ni nema u potrošnji."

Džabe. :( Juče bilo OK, kao što sam napisao, od jutros opet divlja, 12% do sada... Ništa, sačekaću april i android 15, pa ako se ništa ne promeni verovatno radikalne metode, u međuvremenu i dalje tražim rešenje.

^
Video sam. Nažalost, neprimenljivo za moj slučaj - imam samo jedan Gmail nalog, a i tom jednom je isključena sinhronizacija.
Ako mislis da je WhatsApp problem probaj neku stariju verziju aplikacije. Ja koristim Beta i nemam problema.
Ako se do aprila ništa ne reši idem sa čistom instalacijom + restore.

Ima li neko iskustva sa reklamacijom u promobi bez racuna i garancije? Da li moze da se uvazi garancija po serijskom broju? Telefon je kupljen kod operatera pre par meseci. Hvala

Ima li neko iskustva sa reklamacijom u promobi bez racuna i garancije? Da li moze da se uvazi garancija po serijskom broju? Telefon je kupljen kod operatera pre par meseci. Hvala
Par puta sam reklamirao i/ili servisirao uređaje samo po IMEI broju u Promobiju, nije bilo problema. Problem može da nastane ako bude bila potrebna zamena uređaja.

Ja sam na martovskoj zakrpi i nemam ovaj problem ali mi je telefon na engleskom jeziku - možda je do toga. Probaj da prebaciš na engleski i prati stanje.
Uradio sam brisanje keša i podataka iz aplikacije "skladište kontakata" izgleda da je sad u redu 👍

^
Jedino izvesno sa ovim problemom je da nema jasnog pravila. Nekom se reši lagano, neko (kao ja npr.) šta god uradio problem se vrati. Izvesno je da ga je kod mene trigerovalo februarsko ažuriranje, ali koliko vidim po internetu (a nema gde nisam tražio, ima primera onoliko) ovakve situacije se dešavalju ljudima bukvalno 10ak godina unazad, sa raznim verzijama Androida i raznim modelima telefona, neki čak nisu Samsung...

P.S. Danas za tri sata 11%... :(

Probajte FB lite verziju...?

Ja uopste ga i nemam na telefonu, sve pobrisano u vezi njega i bas kad mi treba udjem preko chroma. Jos od S7 sam video da je to lom od aplikacije a vidim i sada da se nista nije promenilo po pitanju toga

Hoce li se sta desiti ako ukljucim ovu opciju ogranicenje koriscenja u pozadini?
1000009433.jpg

^
Jedino izvesno sa ovim problemom je da nema jasnog pravila. Nekom se reši lagano, neko (kao ja npr.) šta god uradio problem se vrati. Izvesno je da ga je kod mene trigerovalo februarsko ažuriranje, ali koliko vidim po internetu (a nema gde nisam tražio, ima primera onoliko) ovakve situacije se dešavalju ljudima bukvalno 10ak godina unazad, sa raznim verzijama Androida i raznim modelima telefona, neki čak nisu Samsung...

P.S. Danas za tri sata 11%... :(
Da ne ureknem opet, ali deluje mi da je rešeno (valjda neće opet ujutru da se vrati! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: ). Dakle ovako, već sam pisao da sam maltene sve probao, isključene su sinhronizacije za sve, wipe cash particije itd. Sinoć sam uradio sledeće, ovim redom:

1) sve sinhronizacije isključene (provereno), Gmail, Google, sve osim WA, on se sam vrati, pisao sam
2) nasilno zaustavljanje WhatsApp-a
3) backup kontakata (jako bitno zbog tačke 4), ali ne na Google, već sa Super Backup-om na telefon, kome je bitno treba backup i liste poziva!
4) traženje Contact storage u aplikacijama (čekirati da se vide sistemske), obrisati njen cash i podatke. PAŽNJA - BRISANJE PODATAKA BRIŠE SVE KONTAKTE SA TELEFONA i istoriju poziva.
5) restart telefona
6) vraćanje kontakata iz arhive Super Backup-a
7) ponovo restart

Rezultat je da danas, uz veće korišćenje telefona nego obično, mahom na 4G (bitno, pošto je Exynos) imam trenutno još 59% baterije, SOT je 1:47 i što je najvažnije Contact storage je pri dnu dugačke liste aplikacija sa nekih 0,3%! Telefon ceo dan hladan, već sam i zaboravio kako to izgleda. :) Nemam pojma da li je definitivno rešeno, nadam se da jeste.

Hajde nadamo se da je rešeno da dve teme malo odahnu. Nije se imalo ništa drugo pročitati poslednjih dana.

Zanimljivo je da samsung daje poklone i za s24 i s24fe a za s24 ultra nista naravno s25 cela serija dobija kao i novi modeli iz A serije.

Nazad
Vrh Dno