Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Da li je moguće vratiti tel na verziju oneui sa kojom je došao kao nov?
Oneui 5.0 hoću,a trenutno sam na 5.1
I da li je taj 5.0 bio dobar?Znam da su mu kamera i baterija bili dobri, ostalo nzn
Evo malo i dnevnih. Ova sa znakom je x10. Jedino sto mi je malo cudno,ovako kad okacim slike na forum,boje su za nijansu ispranije na slikama nego u galeriji na tel kad gledam....
Dobre su slike,samo su boje tamnije nego u realnosti

Ja već posle nekoliko prethodnih ažuriranja primećujem da je baterija na S23U slabija.. Trenutno sam na januarskom patch-u, ali mi non-stop iskače notifikacija za februarski, smara za medalju..

Sad kad čitam da skoro svi imaju problema sa baterijom, mislim da ću sačekati neko bolje vreme za apdejt..

Da li je moguće vratiti tel na verziju oneui sa kojom je došao kao nov?
Oneui 5.0 hoću,a trenutno sam na 5.1
I da li je taj 5.0 bio dobar?Znam da su mu kamera i baterija bili dobri, ostalo nzn

Dobre su slike,samo su boje tamnije nego u realnosti
Ja se ne bih toliko mučio sa telefonom. Prodaj lepo taj i kupi nešto za šta misliš da te neće mučiti.
Inače, koliko znam, nije moguće legalno (bez gubitka garancije) uraditi povratak na 5.0

K
Evo malo i dnevnih. Ova sa znakom je x10. Jedino sto mi je malo cudno,ovako kad okacim slike na forum,boje su za nijansu ispranije na slikama nego u galeriji na tel kad gledam....
Kad otvoris galeriju telefon automatski menja postavke ekrana. To najbolje mozes primetiti kad spustis brzi panel dok je otvorena galerija.

Pa sta bi jel treba ici na martovski ili isti q. Mene smaralo vise da mi izlazi obavestenja 2x dnevno pa sam ga pre neki dan digao na februar, ali evo vidim kazes ima i mart vec :D
Ne zna se koji je gori. Do pre 3-4 meseca telefon sam punio svaki dan do 80% i dan završavao sa 30%. Danas sam recimo na 30% bio u 4 popodne...

Ja se ne bih toliko mučio sa telefonom. Prodaj lepo taj i kupi nešto za šta misliš da te neće mučiti.
Inače, koliko znam, nije moguće legalno (bez gubitka garancije) uraditi povratak na 5.0

Ja neću da prodam i da pređem na drugi, hoću ovaj jer mi je najbolje legao od svih telefona do sada. Samo ako mogu da vratim makar na januarski patch. Može li to bez okidanja garancije? Da izdržim još 2 meseca koliko imam garanciju. Ili da ga prodam i kupim neki nov sa oglasa a da nije apdejtovan. 🤡😂

Toliko o čuvanju baterije punjenjem do 80% 😄
Baterija mi jeste sačuvana rekao bih. Radio sam sa 3 aplikacije test i sa svim je ispalo 98% BH (sad koliko su precizne to ne znam). Problem je u pozadinskim procesima koje Samsung uvodi sa svakim upeate-om da sruši bateriju.

Ista prica. Cini mi se da je do oktobra bilo ok, a posle haos. Tako da neka se spreme vlasnici s24u za jesen 😂

Čekam sa vidim kakav će biti One UI 7, ako bude draina vratiću se na neki OS od letos kada mi je baterija bila top.

Baterija mi jeste sačuvana rekao bih. Radio sam sa 3 aplikacije test i sa svim je ispalo 98% BH (sad koliko su precizne to ne znam). Problem je u pozadinskim procesima koje Samsung uvodi sa svakim upeate-om da sruši bateriju.
Jasna je meni poenta tog "čuvanja", ali eto džabe i to kad softverski unakaze sve. Planiram i ja da mozda probam neko custom rom, samo me malo mrzi.

Nego, koje si aplikacije koristio za testiranje baterije? Bas me interesuje sta ce mi reci.

Jasna je meni poenta tog "čuvanja", ali eto džabe i to kad softverski unakaze sve. Planiram i ja da mozda probam neko custom rom, samo me malo mrzi.

Nego, koje si aplikacije koristio za testiranje baterije? Bas me interesuje sta ce mi reci.
Ja ću sačekati ui 7, pa ću onda custom ROM ako ne bude sve okej. Ranije recimo nisam znao da toplota i punjenje do 100% uništavaju bateriju, pa mi je BH na prethodnom telefonu pao na oko 70% 😅 Dobijao sam oko 3 SOT-a pred kraj korišćenja, više mi blejao telefon na punjaču nego van njega. Zato sam odlučio da na ovom uređaju čuvam bateriju.

Koristio sam AccuBattery, Battery Guru i još 1 ne mogu tačno da se setim koja je bila. Sa svima dobio 98% BH.

Човече, који сте ви залуђеници за батерију, ево на пример ја никад нисам чувао батерију, и сад ми је после годину дана BH 50% 😁

Човече, који сте ви залуђеници за батерију, ево на пример ја никад нисам чувао батерију, и сад ми је после годину дана BH 50% 😁

Kako si uspeo za tako brzo da je slebes,ili je sarkazam 😅

Koliko ja vidim taj problem sa baterijom i lošijim kamerama je najviše kod ultre. Na mom standardnom S23 nema primetnih promena.

Meni je prosečno oko 40 do 50% baterije dnevna potrošnja sa nekih 3 do 4h sot, mada ja nisam heavy user, tu je po 1h firefox, 1h reddit/lemmy i nekih pola sata instagram, a ostatak chat, pozivi i video.

12mpx defalut mod
Katastrofa
50mpx dosta bolje,ali boje isprane i bledunjave,potpuno nerealne.

Prilozi

• 20250321_161532.jpg
    20250321_161532.jpg
    229.9 KB · Pregleda: 131
U redu je, razumeli smo. Ne sviđaju ti se fotografije, telefon ne valja, hoćeš da se vratiš na Oneui 5...Pređeš na drugi telefon onda, ne razumem šta želiš ponavljanjem iste priče?

12mpx defalut mod
Katastrofa
50mpx dosta bolje,ali boje isprane i bledunjave,potpuno nerealne.
Ovaj ovakav scenario niko ko se makar malo razume u fotkanje (ili ima makar malo pređašnjeg iskustva i želeo je da uči svoje oko kako da ufotka dobre point and shoot fotografije) ne bi fotkao na ovaj način. Gore levo ubačena neka nadstrešnica koja vuče sočivo da otvori blendu tj. posvetli fotografiju ne bi li taj deo ispao valjan sa iole detalja, gore desno sunce pa još presečeno koje vuče sa druge strane zatvaranje blende i boja. Dole zelena trava koja uvek u ovakvim scenama i vremenskim uslovima bude prenaglašena.

Kao što rekoh,
Nekome ni DSLR ne vredi i nije sve do kamere, treba malo i znati. Shvatili smo da ti se ne sviđa, ja ti pokušavam reći dobronamerno zašto su ti fotke loše. Ima puno tutorijala makar osnovnih, ne bi škodilo pogledati, s23u ima za nekoga ko zna i više nego solidnu kameru i ova fotka je mogla sa malo znanja biti dosta bolja.

Ja imam problem sa app Contact Storage. Od pre 15tak dana. Od juče je Martovski update, dakle pre toga počelo. Dvaput dnevno moram da punim bateriju. Kad tu app zaustavim u freeze box, neće da ažurira kontakte uopšte.
Ima li neko savet?

Prilozi

• Screenshot_20250323_094129_Device care.jpg
    Screenshot_20250323_094129_Device care.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 59
Hvala, to pada i meni napamet. Nego mi je to poslednja opcija. Tek godinu ipo kako ga koristim.
U tom slučaju, posle factory reset-a, probudiće se iP16pro max... Nemam živaca više.

Negde na Reditt je neko postovao da mu ni to nije rešilo. Odnosno problem se ponovo pojavio.
Iskreno muka mu je od Googla; naprave nešto da radi, ali na kraju moraju da upropaste.

Pratiću u narednim danima, ali izgleda mi sada da sam problem rešio tako što sam obrisao WhatsApp. Razlika je velika; bukvalno sam mogao da gledam kako procenti baterije opadaju. Sada već pola sata stoji tu gde jeste, a Contacts Storage app sada više nije daleko prva po potrošnji.
Za Viber moram da plaćam 2 eur mesečno da bih pogledao poruku umesto reklama i smeća koje šalju; sada da očekujem od WA da traže 2eur mesečno da mi telefon ne bude stalno na punjaču...

^
Pisao sam tamo, ja takođe sumnjam na WhatsApp, njemu ne može da se ukine sinhronizacija, ali da ga obrišem ne mogu...

Za Viber moram da plaćam 2 eur mesečno da bih pogledao poruku umesto reklama i smeća koje šalju
ili da staviš dns.adguard-dns.com kao custom DNS I da generalno zaboraviš na sve reklame 🤷

Može i tako, ali ne sviđa mi se to rešenje. Uvek nešto mora da se žrtvuje. Mislim da mi je 2eur mesečno manja žrtva :)
Inače, dosta je bolja baterija bez WA. Primetio sam da je i Google Meet među prvih 7-8 aplikacija, a ne koristim ga uopšte. Tako da sam i to sklonio. Posle svega, iako je bolje, i dalje Contacts Storage ima dosta učešća u potrošnji baterije.

Nazad
Vrh Dno