Šta je novo?

Striming videa u lokalnoj mreži (plex, transcoding, problemi...)

@TwistedMind Kodi je u toj jednačini "samo" Plex klijent aplikacija koja pušta sadržaj sa Plex servera.
Znači, ja npr ne koristim ni jedan jedini drugi video addon u Kodi, 100% stvari koje gledam je sa nekog od 3 Plex servera koje koristim i uvek koristim samo Kodi kad gledam nešto. Ništa Netflix, Max, Eon VoD, Iris VoD...

Moji razlozi zašto koristim Kodi kao Plex klijent a ne Plex AndroidTV aplikacije se svide na nekoliko razloga:

1) Kodi pušta sve živo kao "Direct Play", bez transcode da mi drnda po serveru zbog gl*posti
2) mnogo bolja podešavanja prikaza titla
3) dodatni izvori za skidanje titla (Plex app nudi samo OpenSubtitles).
4) Kodi može a Plex app ne može da sve što gledam sa bilo kog / bilo čijeg Plex servera da automatski obeležava kao ogledano na mom Trakt.tv profilu.

Za Trakt deo rešenje sa zvaničnom Plex aplikacijom je da moraš da platiš i za "Plex Pass" i da platiš za Trakt VIP da bi onda tek mogao da dobiješ to što mi u Kodi sa Trakt addon radi besplatno.
A platio bih im nikad.

Kodi + u njega dodat network / Samba share varijanta ne radi kad nisi kući osim ako koristiš VPN pa da deluje da jesi kući 😁
Otprilike isti razlozi za koriscenje kodija. Tek sam skoro usao u plex i potpuno je jasno koliko manjka. Na keca sam primetio da je premotavanje katastrofa u odnosu na kodi.
U kodi se premotavanje eksponencijalno povecava, +10, +30, +60sek... (i inkrementi su podesivi), dok je u plex fiksno 30sek. Cim sam video, ugasio app i vratio se u kodi.
Gledanje van kuce mi generalno ne treba, ali imam i nextcloud koji automatski pravi webdav pristup koji se moze dodati kao izvor u kodi. Podrazumeva se da nextcloud mora imati neku vrstu pristupa od spolja jer inace i nema poente. U mom slucaju je to domen i cloudflare, ali bi bilo ok i sa javnom ip adresom i ddns.

E tamam da se se ne cimam da vidim što je prestao remote da radi posle poslednje update-a. A ćale me cima već 2 nedelje

Oh well back to usb 🙂

Od 29. aprila za Plex Lifetime sa 120$ na 250$!!! Za šta??? Kakva pljačka.

@emaremare Koje to stalne troškove imaju time što mi omogućavaju UI da trošim moj upload na mom hardveru koristeći moju javnu IP adresu i DDNS domen koji mi druga firma omogućila? 😂😂

Klasičan "money grab" momenat bre je taj potez sa Remote streaming limitiranjem.

Pa i sam razvoj takve platforme košta nešto, nije se kod sam napisao i instalirao na tvom serveru. Ne opravdavam poskupljenje niti zalazim u to da li je stvarno potrebno ili je money grab, ali iluzorno je reci omogućavaju mi samo ui.

Na to i mislim ne na trenutnu situaciji nego na to da koristimo nešto ovako korisno džabe deceniju ipo

Koristimo i daleko korisnije stvari duže vremena za džabe.

Pa i sam razvoj takve platforme košta nešto, nije se kod sam napisao i instalirao na tvom serveru.
Jezgro njihove platforme se svodi na ffmpeg koji je open source i kojem Plex tim je apsolutno minimalno doprineo koda i bugfix-eva.
Plus platforma je što se tiče funkcionalnosti koje zanimaju prosečnog Plex korisnika odavno završila razvoj i stagnira godinama i bagovi oko takvih osnovnih stvari se ne rešavaju dok istovremeno Plex dev team troši resurse na dodavanje raznih bud*laština tipa gaming, dodavanje live stream krš "Internet only" TV kanala, pretragu šta ima na kojoj legalnoj Streaming platformi 😂 (to od firme koja je biznis model izradila na olakšavanju konzumiranja piraterije).

Još čekamo samo da bace i oni fokus na AI "unapređenja iskustva".

Sledeće "pogodnosti" su verovatno AI budal.... i da ukinu lifetime i prebace sve na subscription.

Uzmite plex pass preko Argentine, uzeo ja na vise naloga.
Bas sam danas uzeo za drugara. Nord VPN zemlja Argentina, zip code 5900, radi sa nasim karticama i cena je 34e za lifetime.

Tako je. @tablet_fan jednom kada uzmem, nemam obavezu posle da se zezam sa VPNom ili? Tačnije, samo prilikom kupovine unosim ove podatke i to je to, fire and forget?

Ako se ne varam dovoljno je da uzmem ja koji imam server, i benefite onda imaju svi useri koji koriste moj server?
Nemaš nikakve benefite osim transcoding-a koji dolazi od strane servera. Za android OS app moraš i da platiš jednokratno 5$.
Uzmite plex pass preko Argentine, uzeo ja na vise naloga.
Bas sam danas uzeo za drugara. Nord VPN zemlja Argentina, zip code 5900, radi sa nasim karticama i cena je 34e za lifetime.
Gde si bio kad sam bio niko🤣 Nisam znao ovo inače bih uzeo ranije.

Šta su prednosti Plex Pass-a? Mogu da puštam remote materijal od kuće?

Kao klijent ne treba ti plex pass. Jedino ako gledaš na portabilnom uređaju je licenca 5$. Uglavnom se benefiti vezuju za server. Sada je trenutno najveća stavka je da vlasnik servera mora da ima PP da bi remote stream radio. Pored toga jedino vredno pomena, a i to je upitno koliko je relevantno, hw transcoding, mobilna aplikacija skip intro i credits, hdr to sdr tone mapping...

To znači odem negde i ulogujem se na app i mogu da gledam materijal sa mog plex servera?

Tako je a naplata kreće Mare ti je već odgovorio.

Nisam znao da je to do sada moglo bez Pass-a.

Sa visom ne prolazi, izbaci da se kartica ne gadja sa izabranom zemljom i kad se stavi srbija daje 119usd. Nord VPN Argentina.

Probao i Revolut virtuelnu isto piše ne slaže se zemlja kartice sa odabranom zemljom.

Ja sam preko telefona sa Tunnel Bear uradio.

Meni prihvati i master i vizu, skine 100 ARS za verifikaciju, ali mi i dalje izlista cene u dolarima.

Nazad
Vrh Dno