Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Uradio undervolt odmah, I memorija pokazuje uvek isto.. iskljucio zero rpm I sad je 64c. 1030rpm.
Ali da stalno rade ventovi bzveze bas

Da da upaljen i u drajverima i u igri...Ne znma mislim da nesto opako masim.Fps je tu.Ali osecam ko da kasnim za protivnicima.
Probaj sa ugasenim. Kontraintuitivno, ali mi je neko pricao da ima bolji "osecaj za feeling" kad je ugasen.

PainTrustMe

Uradio undervolt odmah, I memorija pokazuje uvek isto.. iskljucio zero rpm I sad je 64c. 1030rpm.
Ali da stalno rade ventovi bzveze bas
Pa naravno ništa, jer ne undervoltuješ memoriju, nego GPU.

@Nakostresena_macka, zamena za termalnu pastu. Samo sto ne iscuri posle nekog vremena nego ostaje na mestu. Sprecava glavobolju sa postepenim povecavanjem temperature hotspota tokom eksploatacije. Guglaj "PTM 7950"

Probaj sa ugasenim. Kontraintuitivno, ali mi je neko pricao da ima bolji "osecaj za feeling" kad je ugasen.
Ocu ocu, generalno i kad sam imao Nvidio gasio sam sve te low latency gluposti, ok smanji latenciju ali meni pokreti pikovanje nisu fluidni.I onda sam gledao da budem sto blize tom nativnom osecaju.
Sad sam probao ovaj Boost isto mi dodje.
Veceras cu probam anti lag off

Prilozi

• IMG_20250313_164046.jpg
    IMG_20250313_164046.jpg
    155.2 KB · Pregleda: 95
Ne može napon na memoriji da se spušta, retko na kojoj kartici može.

Baš me zanima je li istina ono što Sapphire kaže, da se nekima griju Pulse kartice jer nisu izvadili neki zaštitni materijal gurnut između bloka kulera i pcb radi transporta.
Istina je....ja zaboravio. 😁🤣

od 1:10 otprilike lik krece da vadi taj sundjer koji ni ja nisam primetio iz prve.

Kako sam ubrzo menjao ssd,morao sam vaditi gpu napolje jel nisam mogao prici.
Tad sam primetio da mi to promaklo a posle naletim na ovaj video.
Samo sto ja nisam imao ovo zuto upozorenje kako mi se cini,ne verujem da bi mi onda promaklo.

Ali se taj sundjer vidi i bez te zute nalepnice.
Jedino ako se uopste ne baci pogled na kartu vec odmah guraj u kuciste. :D

@Nakostresena_macka, zamena za termalnu pastu. Samo sto ne iscuri posle nekog vremena nego ostaje na mestu. Sprecava glavobolju sa postepenim povecavanjem temperature hotspota tokom eksploatacije. Guglaj "PTM 7950"
jes da nije tema ovde, ali ja onda sa mojom 6900xt da budem super prezadovoljan za temperature u full loadu, jes da je vodeono hladjena, ali su temp brutalne 57C GPU i 71C hotspot :)
evo vec skoro 3 godine, nikad cackana i otvarana i nesto osvezavano sa pastama :)
1741905286344.png

Undervolt odradio -70 i mislim da je to max za ovu moju. Takt ide i do 2.9Ghz što je skoro kao XT. Temperature su smešne 50 GPU i hot spot 65-67. Vram je od 82-86 išao u zavisnosti od zahtevnosti prikaza u igrici. Karta se ne čuje. Na sve te temperature, a dual fan izvedba.

Zop ekipice - da se upišem u temu - stigao 9070xt gigabyte oc.
Na prvu loptu - ogromna temperatura memorije (88) dok GPU hot spot skače i do 88 (simpatično isto ko memorija).
Ja je testiram sa Poe 2 - breach začinjene mape.
Na sve default interesantno cooler...pa coolira 😄
Ode GPU hot spot na 88 ne povećava nešto posebno rotaciju. Moraće se igrati sa undervoltom i custom profilima kad se nadje vremena (možda za vikend)
Za ostale čisto da se javi - treba ipak možda kupiti neku drugu izvedbu.

Koliko god mislio da je AMD napravio dobar proizvod ovaj put, ta temperatura memorije me uzasava. A izgleda da svi pate od nje manje-vise, neki konstrukcioni zez.

Jeste, imate garanciju; jeste, unutar specifikacije je...
ali na to dodajte malo prasine, malo toplije vreme (jos toplija memorija) i jos jednu krizu gde necete moci da nabavite karticu godinu dve (korona, majneri, sta god) i morate da se drzite ove, a ona krene da baca tackice i artefakte jer je jedan memorijski "napokon" odapeo od visegodisnjeg pregrevanja...

ako je neko radio memtest vulkan na 9070xt, kakve su temp memorije bile? gddr6 valjda moze do 95/105c da ide.

Koliko god mislio da je AMD napravio dobar proizvod ovaj put, ta temperatura memorije me uzasava. A izgleda da svi pate od nje manje-vise, neki konstrukcioni zez.

Jeste, imate garanciju; jeste, unutar specifikacije je...
ali na to dodajte malo prasine, malo toplije vreme (jos toplija memorija) i jos jednu krizu gde necete moci da nabavite karticu godinu dve (korona, majneri, sta god) i morate da se drzite ove, a ona krene da baca tackice i artefakte jer je jedan memorijski "napokon" odapeo od visegodisnjeg pregrevanja...
Zameni padove na memoriji. Možda su to već ljudi radili. Kao što je bilo na 3000 nVidia problem.

ako je neko radio memtest vulkan na 9070xt, kakve su temp memorije bile? gddr6 valjda moze do 95/105c da ide.
Evo kod mene, posle 4 kruga u 3d Mark stres testa.
Gpu je super temp, ali mem isla do 90c.Znam da sam jednom video pre neki dan da je isla na 95c.
Pritom meni provetreno kuciste puno ventilatora itd.Ne znam kako ce izgledati kad dodje leto itd.

Prilozi

• stock temp.png
    stock temp.png
    27.1 KB · Pregleda: 39
  • stress.png
    stress.png
    29.1 KB · Pregleda: 84
Zameni padove na memoriji. Možda su to već ljudi radili. Kao što je bilo na 3000 nVidia problem.
Moja licno (6650XT) je dobra, pricam o ovim 9070/9070XT i visokim mem temperaturama na njima. Kakvo crno menjanje padova na karti staroj 1 dan do 1 nedelje.

Moja licno (6650XT) je dobra, pricam o ovim 9070/9070XT i visokim mem temperaturama na njima. Kakvo crno menjanje padova na karti staroj 1 dan do 1 nedelje.
Ja svoj 9950X delidovao prvi dan, na defaultu ga nisam ni probao. :D

@Djilkosh_Ns Sapphire je uvek bio na visini zadatka.

Ma meni je nejasno da su iste temperature ili u 2-3 stepena, a dual fan je karta, prosto neverovatno.

Pa znamo dobro da tu taj treći fan ne donosi ništa specijalno, nego kako je samo rashladno telo odradjeno i padovi.

Ja sam se lomio izmedju 9070xt i 5070ti, opcija je bila iskljucivo domaca garancija.Posto mi vec 2 puta zveknula karta posle 1-2 god i ne mogu se igram sa madjarima i granacijama.
Ovako sam sa domacom miran.Od madjara mogu nesto sto je sigurica da nece crkne cpu, kuciste...Tako da mi je kod nas razlika u ceni bila i preko 300e...Ova moja sa domacom garancijom bila 107.000
E sad ja sam generalno prezadovoljan sa grafickom, drasticna razlika od moje stare gtx 1060 npr Stalker 2 sam pre igrao na low sve sa 35 fps i to raznim tvikovima i modovima...Ovde guram 90+ fps sve na epic.
Jedinooo me nervira i ako imam dosta fps 400-500fps sto ima dosta manje fps od 5070ti...Aj i to nekako, ali sto ima manje od 7900xt i od 7900xtx, ja bi bio zadovoljan da ima fps u cs2 kao te dve karte.Cak sam sredio i moj umisljeni input lag, sinoc sam igrao sve je bilo top.
E sad mislim da ce to ispeglati sa drajverima, jedino me brine ako je to do temperatura memorije (mozda lupam).

Prilozi

• 0mox5fjsl2ne1.jpeg
    0mox5fjsl2ne1.jpeg
    203.8 KB · Pregleda: 96
Tolike pare za gpu da igras CS2, valjda znas da se CS igra na low detaljima u nekoj smesnoj rezoluciji ako hoces da budes iole kompetitivan, i da za to ti ne treba komp od 4k eura. :D

Ma igram ja na maloj rez 4:3 strech high mi samo shadow quality :D nego me nervira ovako ono bolesno sto nema isto fps ko prosla gen kartica u toj igri.
Znaaam da nema razlike izmedju 500 i 700 fps, ali cisto i taj check box da stikliram :D...Ono kad je sve savrseno ubacim kamicak u cipelu da me zulja :p

ne moz CS bez CRT monitora :)

Vrh Dno