Lično smatram da entry level vozila tipa kao Dacia Spring, eGolf, Volkswagen e-UP, Renault Zoe, Renault Twingo eTech, itd, itd, jesu zanimljiva kao uvertira u EV svet, ali da bi električno vozilo moglo da bude glavni auto bez nekih većih kompromisa, budžet mora biti nekih 45k evra pa naviše, nažalost.
Možda sam samo ja pod tim utiskom, jer retko kad sam u životu svesno kupio neki proizvod u nižoj cenovnoj klasi, proizvod koji koristim na dnevnom nivou i koji mi je bitan. Obično preskočim entry level klasu ako baš nisam u mogućnosti da tad kupim, sačekam pravi trenutak, ili se malo stisnem ili snađem i idem direktno na higher level klasu. Ne bude to uvek premium, ali jako mi je bitno da iskustvo prilikom upotrebe bude na višem nivou, tako sam postupao od kad znam za sebe i retko kad sam se razočarao u nešto što sam kupio. Isti princip bih primenio i za nov auto recimo, bilo da je električni ili ne.
Tako da ako smatrate da vidite sebe u EV priči, ne kažem da su jeftina entry level električna vozila loš izbor, super su kao dodatni gradski auto recimo, ali da uživate kompletno u automobilu na struju, mora se odrešiti kesa malo više, mada to isto važi i za SUS, ne znam što izmišljam toplu vodu. Konkretno za EV, smatram da ispod Tesla Model 3 (ili Y ako treba više prostora), pa čak i polovnog starog 4,5 godina, barem u ovoj tački vremena, ne treba ići, ali to sam opet samo ja, vaša iskustva mogu biti drugačija naravno.