Šta je novo?

Honor Magic7 Pro

Kako idu stvari s update-ima? Ja sam trenutno na 9.0.0.138..? Na kameri mi se ne aktivira ona AI ikonica na/preko 30x zoom, kao da mi fale neke stvari koje videh na YT reviews?

Pogledaj u podesavanjima za aplikaciju kamere... Meni se ukljucivalo to i dok sam bio na 138

Par maskica sam uzeo na Aliexpresu i zadovoljan sam. Sto se tice fabricke folije, posle par dana sam primetio par mikronskih linijica po njoj i to me nerviralo i odlepio sam je. Nakon par dana sam u jednoj prodavnici opreme za mobilne telefone zalepio hidrogel foliju. Mogu vam reci da sam prezadovoljan...
Isti slučaj, uzeo na Temu par nekih providnih silikonskih, odabrao jednu koja mi je djelovala najviše slim. I kod mene se javile mikroskopske linijce te sam foliju odmah skinuo i nalijepio novu hidrogel. :)

@Duchman
Pogledaj donji lijevi ugao, ikonica se sama pojavi ali da bi koristio AI moraš da je klikneš, tj. da požuti.

Prilozi

• 1741686424069_edit_127384684836040.jpg
    1741686424069_edit_127384684836040.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 57
Pogledaj u podesavanjima za aplikaciju kamere... Meni se ukljucivalo to i dok sam bio na 138
Ukljucio i (PHOTO) - "Recommend Filters" i (GENERAL) - "AI Photography", i nista..
Isti slučaj, uzeo na Temu par nekih providnih silikonskih, odabrao jednu koja mi je djelovala najviše slim. I kod mene se javile mikroskopske linijce te sam foliju odmah skinuo i nalijepio novu hidrogel. :)

@Duchman
Pogledaj donji lijevi ugao, ikonica se sama pojavi ali da bi koristio AI moraš da je klikneš, tj. da požuti.
Ne, uopste se ne pojavi ikonica, nemam sta da kliknem..

Ni meni na 138 nije imala AI ikonica. Tek kad sam apdejtovao sistem. Skini ESIM karticu npr za Nemačku,Austriju i odmah će ti povući apdejt. Tj prvo aktiviraj esim.

morate imati najnoviji updejt(veći od 138) kojeg trenutno možete dobiti samo preko esim kartice za njemačku, kamera se s tim updejtom dosta poboljšala kao i zoom

@Duchman
jel si foliju isto uzeo preko temu a imaš li kakve preporuke?

Meni je AI zoom radio i dok sam bio na 138. Nije bilo dugmeta da ga sam uključiš već je bio uključen automatski.

Ako misliš na AI Photography to nije isto, služio je samo da optimizuje scenu. Tek posle je Honor dobio ovo o čemu pričamo - AI Zoom/Super Zoom

Kako to uraditi?
Možeš skinuti aplikaciju npr AIRALO i kupiti e sim za Nemačku. Oko 5 eura je. Onda instalirati i u podešavanjima je omogućiti, takodjer omogućiti i roming podatke i uključiti 0aketne podatke. I onda udjes u ažuriranje softvera i odmah dodje apdejt.

Možeš skinuti aplikaciju npr AIRALO i kupiti e sim za Nemačku. Oko 5 eura je. Onda instalirati i u podešavanjima je omogućiti, takodjer omogućiti i roming podatke i uključiti 0aketne podatke. I onda udjes u ažuriranje softvera i odmah dodje apdejt.
Pogledaj tu na forumu imaš Link za esim za pola Eura

Meni je iskreno čudno da strana sim/esim kartica aktivira noviji update...

Odradio sve po vasem uputstvu za eSIM i skinuo poslednji update :cool:
Btw sad vidim da ima i ovde eSIM za Germany ali je skuplje i traje 60 dana

Procitah topic, odgovoreno mi na dosta pitanja, mislim da ste me dobili kao novog clana grupe :)
E sad, gdje kupiti? Huawei radnja, neka druga, kupujem prodajem, operater? Ja ako kupujem iz normalne prodavnice (sto izdaju racune) mogu da radim povrat PDVa pa tu bih ustedio nekih ne znam 15tak% (ne vrati se full pdv a jos ako je global blue tu onda 10%), uzeo bih i original brzi punjac, evo sad gledam sajtove al Vi kao kupci vec imate iskustva pa mi mozete najbolje reci :) naravno i da imam garanciju pravu a ne od prodavca sto je ponekad slucaj na KP.

Sad krecem da gledam stvari koje koristim na samsungu pa poredim, npr dual apps. Vidim honor ima twin apps ali ne za sve? Meni je npr bitno za whatsapp i viber, wa ima viber ne znam? Mozda ima neka alternativa?

Vidim za paralel space, to bi mi korisno bilo kao secure folder gdje si mogao da "krijes" stvari a i dupliraju se aplikacije.
Ima li na honoru, ili app na androidu, kao sto Samsung ima separate sound? Kad je spojen BT-om na zvucnik npr da nastavi druge zvukove da pusta preko telefona, izaberem aplikacije kao npr spotify i to ide na zvucnik a sve ostalo na tel, to mi je korisno. Svakako nije deal breaker al da pitam.
Kakav je AI editing slika, samsung mislim da je najbolji sto se tice brisanja ljudi i to cesto koristim.

Ne znam sta bih jos pitao, panuce mi na pamet kroz koji dan sad kad obracam paznju na koriscenje telefona a u medjuvremenu da vidim gdje da uzmem.

Procitah topic, odgovoreno mi na dosta pitanja, mislim da ste me dobili kao novog clana grupe :)
E sad, gdje kupiti? Huawei radnja, neka druga, kupujem prodajem, operater? Ja ako kupujem iz normalne prodavnice (sto izdaju racune) mogu da radim povrat PDVa pa tu bih ustedio nekih ne znam 15tak% (ne vrati se full pdv a jos ako je global blue tu onda 10%), uzeo bih i original brzi punjac, evo sad gledam sajtove al Vi kao kupci vec imate iskustva pa mi mozete najbolje reci :) naravno i da imam garanciju pravu a ne od prodavca sto je ponekad slucaj na KP.

Sad krecem da gledam stvari koje koristim na samsungu pa poredim, npr dual apps. Vidim honor ima twin apps ali ne za sve? Meni je npr bitno za whatsapp i viber, wa ima viber ne znam? Mozda ima neka alternativa?

Vidim za paralel space, to bi mi korisno bilo kao secure folder gdje si mogao da "krijes" stvari a i dupliraju se aplikacije.
Ima li na honoru, ili app na androidu, kao sto Samsung ima separate sound? Kad je spojen BT-om na zvucnik npr da nastavi druge zvukove da pusta preko telefona, izaberem aplikacije kao npr spotify i to ide na zvucnik a sve ostalo na tel, to mi je korisno. Svakako nije deal breaker al da pitam.
Kakav je AI editing slika, samsung mislim da je najbolji sto se tice brisanja ljudi i to cesto koristim.

Ne znam sta bih jos pitao, panuce mi na pamet kroz koji dan sad kad obracam paznju na koriscenje telefona a u medjuvremenu da vidim gdje da uzmem.
Što se tiče twin app može i WhatsApp (ja lično koristim bez problema), a u spisku aplikacija ima i Viber, Facebook, Messenger, Telegram itd.
Editovanje slika radi dosta dobro i brisanje predmeta i slično čak i bolje nego što je to bio meni slučaj na S23 Ultra gdje je to bilo tragikomično u večini slučajeva 🤣

Gledam cijene po radnjama i djeluje mi isplativije uzet na KP od nekog sto je uzeo preko operatera i dodje garancija, vidim ~950e prosjek, jel to ok? I gdje kupiti origigi punjac od 100w?

Gledam cijene po radnjama i djeluje mi isplativije uzet na KP od nekog sto je uzeo preko operatera i dodje garancija, vidim ~950e prosjek, jel to ok? I gdje kupiti origigi punjac od 100w?
Pa ako je garancija operatera onda ne vidim problem. Vjerovatno ljudi uzeli s poklonima i prodali pa da uzmu keš jer u slobodnoj prodaji je koliko vidim nešto skuplji, naravno kad su zvanične cijene u pitanju. Ja sam svoj punjač s kablom kupio preko Amazon Njemačka i platio 40€. Tj. u pitanju je Huawei punjač ali ide 100W punjenje bez problema.

Kucaj na googlu "mobilni svet polovni telefoni"
Izaberes Honor marku i ima tu i Magic 7 pro, za nizu cenu od 950e,a i pise ako ima garanciju.
Punjac kupis kod nekog od operatera za kes, ili u poznatim prodavnicama opreme

Johnny Depp Salute GIF

Što se tiče twin app može i WhatsApp (ja lično koristim bez problema), a u spisku aplikacija ima i Viber, Facebook, Messenger, Telegram itd.
Editovanje slika radi dosta dobro i brisanje predmeta i slično čak i bolje nego što je to bio meni slučaj na S23 Ultra gdje je to bilo tragikomično u večini slučajeva 🤣
Imam i s24ultru i istina brisanje predmeta puno bolje odrađuje nego ultra..

Lepa informacija je i da je Honor povecao update policy podrsku na 7 godina za Magic seriju, Android OS + security patches ;)

Separate sound je bukvalno jedina stvar koja mi nedostaje sa Samsunga (nije to ni Samsung imao prije, dobio je mislim tek sa OneUI 6), tako da sam pisao Honor podrški vezano za to, javljam ako šta odgovore. :)

Što se tiče editinga, bolje radi posao nego S24 Ultra koju sam imao prethodno, dosta bolje.

Ni meni na 138 nije imala AI ikonica. Tek kad sam apdejtovao sistem. Skini ESIM karticu npr za Nemačku,Austriju i odmah će ti povući apdejt. Tj prvo aktiviraj esim.
To je to, hvala! eSim (yesim za 0.5e) je svuko novi 159, sve je full sada!
Inace, ko je na Yettel, a nece da zuri sa eSim, proverena informacija je da pustaju update za najkasnije dve nedelje

Sta je to separate sound? Kako funkcionise, tj koja mu je svrha?

Ili, ako puštaš muziku sa telefona na nekom blutut zvučniku i hoćeš da snimiš žurku, ne pauzira se muzika kad kreneš da snimaš. :)

Dobio odgovor od lokalne podrške vrlo brzo što je za pohvalu, vjerujem da će proslijediti gdje treba:

Poštovani,

Hvala Vam na predlogu i što ste podelili svoje mišljenje sa nama. Vaša sugestija je veoma cenjena, i razumemo koliko bi ova funkcija bila korisna za korisnike.
Moguće je da će ovakva opcija biti implementirana u nekom od budućih MagicOS ažuriranja, jer neprestano radimo na unapređenju korisničkog iskustva.

Još jednom, hvala Vam na izdvojenom vremenu i podršci!

Nazad
Vrh Dno