Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Godišnja je kamatna stopa, naravno, ali je isplata na mesečnom nivou, tako da možeš otprilike zamisliti kao da je 0,334% mesečno, kad se saberu ugovorena i bonus. U svakom slučaju, starim korisnicima ostaje bonus 4% do daljnjeg. Kao što je već rečeno, imaju fore mesec dana unapred da nam najave promenu, što se još nije desilo. Moja pretpostavka je da nas neće (odmah) dirati, jer bi im dosta novca izašlo iz banke kada bismo povukli ta sredstva i prebacili tamo gde je isplativije.

godisnja, a sto bre smanjili sve kamate i za vidjenje u evrima i oroceno u dinarima znaci uzas

Odgovor iz yettela:

Promena kamatne stope za dinarsku štednju po viđenju se primenjuje za sve štedne račune.
Svi štedni računi otvoreni od 11.10.2023. do 07.09.2024. će biti ugašeni uz prosleđivanje informacija da svakako nakon gašenja može ponovo da se podnese zahtev za otvaranje štednog računa sa izmenjenom kamatnom stopom.
Dodatno, promenjena kamatna stopa biće primenjena na štedne račune otvorene od 07..09.2024. do 07.03.2025. bez gašenja istih. 🙂

Ko im je konkurencija , ko još ima štednju po viđenju sa približno takvom kamatom (osim 3Bank)?
Lose sam se izrazio, ta kamatna stopa im je jedna od stvari zbog koje mnogi lakse podnose ove ostale probleme, kako to bude islo nanize, konkurencija ce postajati zanimljivija.

Trenutni pritisak iz svih pravaca (ECB itd) je da procenat ide nanize ali i dalje je 3% solidno visoko.

4% mesečno je 48% godišnje. Ne znam šta si ti očekivao? Da ti daju 40 000 mesečno na milionče koje možeš u drugoj banci da uzmeš putem keš kredita sa 8% godišnje kamatne stope i da budeš na dobitku 40% bez da si mrdnuo prstom? :ROFLMAO:
Sa 4% mesečne kamate godišnji prinos bi bio preko 60% sa ostavljanjem pripisane mesečne kamate na štednji (kao što je kod Yettel-a po default-u)... 4% godišnje na avista štednju je već odavno bila nerealno visoka kamata, 3% je dobra kamata.

Sa 4% mesečne kamate godišnji prinos bi bio preko 60% sa ostavljanjem pripisane mesečne kamate na štednji (kao što je kod Yettel-a po default-u)

Da, u pravu si. Ja sam računao samo fiksan iznos. Svakako, nerealno.

4% godišnje na avista štednju je već odavno bila nerealno visoka kamata, 3% je dobra kamata.

Da, pritom ti je novac uvek na dohvat ruke da prebacuješ na tekući ili s tekućeg kada hoćeš u aplikaciji, što nije moguće kod svih banaka.

Slučajno sam uneo primaoca sa pogrešnim brojem računa. Da li postoji mogućnost da to ispravim ili da izbrišem primaoca?

Držim novac u banci, da ne bude zabune. Ali ko je doživeo da mu 90-ih država otme štednju iz banaka, ne možemo ga baš nazvati paranoičnim. Pri tom, iza te štednje stajala je mnogo ozbiljnija država, pa se sve završilo kako se završilo. Drugi skoriji primer, ko je doživeo bankrot Agrobanke i izvlačenje novca iz tog garantnog fonda, takođe zna koliko je to trajalo i koliko je bilo problema. I baš zato savet, čuvati svaki trag o novcu, ne oslanjati se na "imam to uvek u aplikaciji".

Držim novac u banci, da ne bude zabune. Ali ko je doživeo da mu 90-ih država otme štednju iz banaka, ne možemo ga baš nazvati paranoičnim. Pri tom, iza te štednje stajala je mnogo ozbiljnija država, pa se sve završilo kako se završilo. Drugi skoriji primer, ko je doživeo bankrot Agrobanke i izvlačenje novca iz tog garantnog fonda, takođe zna koliko je to trajalo i koliko je bilo problema. I baš zato savet, čuvati svaki trag o novcu, ne oslanjati se na "imam to uvek u aplikaciji".
Obrisali su komentare pa ne znam sta je pisalo,ali mogu samo reci da danasnja drzava da mi garantuje nesto,evo vidimo 2 meseca zadnja kakva nam je drzava,na sve strane sevaju jaja i protesti,jedino sendvicarima mozda garantuje ova drzava nesto.

Obrisali su komentare pa ne znam sta je pisalo,ali mogu samo reci da danasnja drzava da mi garantuje nesto,evo vidimo 2 meseca zadnja kakva nam je drzava,na sve strane sevaju jaja i protesti,jedino sendvicarima mozda garantuje ova drzava nesto.
Нама ће главе доћи тај проклети комунизам који још живи у нашим главама, где се држава замишља као крава музара. Државни новац је узет на име пореза свима нама, чак и кад купимо жваке на киоску урачунају ти 20% ПДВ-а. Зашто би држава новац свих нас користила да било коме гарантује за његове личне депозите, нарочито у приватним банкама?! Држава не треба да ти гарантује ништа, мислим да је то погрешно. На сваком појединцу је да донесе одлуку да ли му је безбедније да новац чува у водокотлићу, банци, у некретнинама или нечему другом. Све носи своје ризике па као одрасла и пунолетна особа можеш да бираш. А онај ко свој новац однесе и преда другоме на чување мора да буде свестан и ризика које то носи, у супротном нека га сам чува и гледа како му инфлација сваке године једе део по део новца.
У мом граду рецимо ко је пре само 4-5 година имао 60000 евра могао је да купи два стана у новоградњи од по 50 квадрата. Данас може један од 40 квадрата. Дакле инфлација му је појела читав један стан од 60 квадрата. Тако да су најпаметнији испали они који су улагали у некретнине.

Нама ће главе доћи тај проклети комунизам који још живи у нашим главама, где се држава замишља као крава музара. Државни новац је узет на име пореза свима нама, чак и кад купимо жваке на киоску урачунају ти 20% ПДВ-а. Зашто би држава новац свих нас користила да било коме гарантује за његове личне депозите, нарочито у приватним банкама?! Држава не треба да ти гарантује ништа, мислим да је то погрешно. На сваком појединцу је да донесе одлуку да ли му је безбедније да новац чува у водокотлићу, банци, у некретнинама или нечему другом. Све носи своје ризике па као одрасла и пунолетна особа можеш да бираш. А онај ко свој новац однесе и преда другоме на чување мора да буде свестан и ризика које то носи, у супротном нека га сам чува и гледа како му инфлација сваке године једе део по део новца.
У мом граду рецимо ко је пре само 4-5 година имао 60000 евра могао је да купи два стана у новоградњи од по 50 квадрата. Данас може један од 40 квадрата. Дакле инфлација му је појела читав један стан од 60 квадрата. Тако да су најпаметнији испали они који су улагали у некретнине.
Bravo,nema sta da dodam.

Nije to relikvija komunizma. Koliko znam, taj garantni fond pune sve banke, NBS je samo regulator.
Takođe, zbog lošeg iskustva iz 90-ih, to je bio način da se povrati poverenje u banke. Nažalost, imali smo primer da je to bilo potrebno.

Ali mislim da smo otišli mnogo u off, pa ne bih dalje.

Odgovor iz yettela:

Promena kamatne stope za dinarsku štednju po viđenju se primenjuje za sve štedne račune.
Svi štedni računi otvoreni od 11.10.2023. do 07.09.2024. će biti ugašeni uz prosleđivanje informacija da svakako nakon gašenja može ponovo da se podnese zahtev za otvaranje štednog računa sa izmenjenom kamatnom stopom.
Dodatno, promenjena kamatna stopa biće primenjena na štedne račune otvorene od 07..09.2024. do 07.03.2025. bez gašenja istih. 🙂

Znaš li kad će ovo biti primenjeno? Još nije stiglo obaveštenje, a u obavezi su da informišu korisnike mesec dana pre promene bonus kamate.

• Like
Reagovanja: fiy
Znaš li kad će ovo biti primenjeno? Još nije stiglo obaveštenje, a u obavezi su da informišu korisnike mesec dana pre promene bonus kamate.

Početkom aprila svi štedni računi otvoreni od 11.10.2023. do 07.09.2024. će biti ugašeni uz prosleđivanje obaveštenja da nakon gašenja može ponovo da se podnese zahtev za otvaranje štednog računa sa izmenjenom kamatnom stopom. Takođe, početkom aprila će biti izmenjene kamatne stope na ovom proizvodu onim klijentima koji su svoje štedne račune otvorili u periodu od 07.09.2024. do 07.03.2025. napominjem da se ovi štedni računi neće gasiti već će biti samo promenjena kamatna stopa.

P.S. oni koji ne planiraju narednih 6 meseci da trose svoju stednju,, trebaju proveriti najbolju ponudu po bankama za orocenu stednju na 6 meseci. Nije mala razlika u procentima kamate za vece iznose.
U medjuvremenu u tih 6 meseci sve sto ostaje visak, stavljati na stednji po vidjenju u yettelu.

Opet su paušalni sa rokovima, u stilu menadžmenta nove aplikacije. "Početkom aprila". S obzirom da je sutra ponedeljak 10. mart, a moraju obavestiti korisnike mesec dana unapred to ne može biti početak aprila nego u najboljem slučaju sredina.

• Like
Reagovanja: s5p
U vezi ovog bonusa, vidim sad je nesto aktuelno to na forumu. Ima li neko proverenu informaciju da li to vazi samo za nove korisnike ili i za stare ?

Ako dodam novac na stednoj partiji koja je otvorena sa 4%, da li ce mi racunati 4% do promene kamate ili ce na njoj biti 3%, a na prethodnom iznosu 4% kamate?

Jel dodajes 5 milki pa je bitan 1%

Ima li neko proverenu informaciju da li to vazi samo za nove korisnike ili i za stare ?
Provereno su se prijavili neki sa malim zakašnjenjem, tipa jedan dan su prešli na Bank MAX, a onda tek neki dan kasnije potpisali benefit izjavu, budući da su kasno saznali za njeno postojanje ili su prvo mislili da ne ispunjavaju uslove. Doduše, tek treba da im legne prva uplata, tako da recimo da postoji određena mogućnost da nešto pođe po zlu. Naglašava to po principu da verujemo tek kad vidimo.

Ti si, koliko shvatam, baš stari, u smislu da odavno imaš taj račun i primaš platu? To je već drugačija situacija, ali nije isključeno da bi i tako moglo, pod uslovom da ranije nisi učestvovao u sličnoj akciji Mobi banke. Mada, to u suštini ne bi bilo u duhu promocije, čija je ideja da privuče nove korisnike. Opet, možda bi i u tom slučaju mogla da se napravi neka finta, npr. da se sad spusti na Lite, pa onda u aprilu opet digne na MAX. Svašta mi pada na pamet, hahah, ali morao bi definitivno neko da se raspita i/ili proba.

Ako dodam novac na stednoj partiji koja je otvorena sa 4%, da li ce mi racunati 4% do promene kamate ili ce na njoj biti 3%, a na prethodnom iznosu 4% kamate?
Četiri odsto je sve dok ne promene, do čega još nije došlo. Čak i da urade nešto neregularno, poput smanjenja kamatne stope od 1. aprila (otprilike su ti tako najavili preko poruke, a neregularno bi bilo jer nam nije zvanično najavljeno mesec unapred), svakako ceo mart ostaje pod starim uslovima.

21.02 sam se prebacio na max sa lite tek juce mi stigao mejl da je kartica poslata, do kad bi stigla odp?

Šalje se poštom, tako da bi po ranijim iskustvima mogao da proceniš koliko će trebati. Npr. meni pisma iz Beograda stižu za dva do četiri dana, pa je tako bilo i ovde. Javili su mi da je kartica poslata u petak posle podne, a stigla je u utorak, možda čak i ponedeljak (nisam gledao sanduče taj dan, hahah), kad je već poštar prošao. Pričam o Dini izdatoj za paket Lite, čisto da preciziram, mada nema razlike – od trenutka slanja ne zavisi od banke.

• Like
Reagovanja: fiy
Pre pola godine kad sam otvarao račun (Bank Max) u Yettel bank za Beograd je trebalo tačno 21 dan za dostavu kartica, bar u mom slučaju. Što se tiče bonusa, ja već 5. mesec dobijam 400din (bonus traje 6 meseci). Obično uplaćuju nakon uplate plate/penzije, verovatno proverom da li je uplaćeno pod šifrom 240/241.

Nazad
Vrh Dno