Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Bio je postavljen neki "workaround" da se isključi to zatamnjivanje ekrana na jakom suncu, ako se ne varam, ali ne mogu da ga nađem...?!
Jedino što meni pomaže na S24U je isključenje automatskog osvetljenja - ručno podesim koliko mi treba da bude vidljiv na direknom suncu ( obično blizu maksimuma ). U ručnom režimu nema maksimalne nite ali se bar ne zatamnjuje posle 5 minuta.

Jedino što meni pomaže na S24U je isključenje automatskog osvetljenja - ručno podesim koliko mi treba da bude vidljiv na direknom suncu ( obično blizu maksimuma ). U ručnom režimu nema maksimalne nite ali se bar ne zatamnjuje posle 5 minuta.
Stanite, stanite. Sva ova priča i u ovoj temi i u temi od s24, a ljudi drže na auto osvetljenju???!!!
Zar iko to drži, pa onda je i očekivano da će da luduje. Prosto ne verujem da neko drži na auto, a onda se žali što mu smanjuje osvetljenje. Ja mislio da smanjuje kad je na manuelnom podešavanju

@mlax37
Što , šta fali auto osvetljenju? Jednom kad nauči "pattern" radi odlično bez "ludovanja" , i mnogo je praktičnije od stalnog drndanja slajdera po ceo dan.
Problem sa S24U/S25U je "overklokovanje" displeja u AUTO modu da se dobiju maksimalni reklamirani "niti" , a ovi displeji očigledno ne mogu da rade dugo u ovom režimu zbog pregrevanja pa se zatamne.
Trebali su samo omogućiti dugme koje gasi ovu funkciju tj da osvetljenje radi u zadanom opsegu koji displej može da podnese bez problema.
U ručnim modu maksimum osvetljenja je puno niži ( 800-900 nita) pa nema ni pregrevanja ni zatamnjenja - idealno za plažu i planinu :).

Poslednja izmena:
Brightness Boost:
  • Up to 48% brighter in the sun compared to the S23 Series.
  • HBM Peak brightness: 1750–2600 nits;
  • HBM Max brightness: 1200–1500 nits.
Ako sam dobro izguglao.

Počeo sam da koristim ozbiljno AI na Samsung telefonu za nešto što nije gimmick. Kada se iz Samsung browsera otvori vest na nekom domaćem sajtu npr, umesto da čitam minutima opširno, na dva klika mi sumira tel članak u tezama tj u 5 rečenica i za 15 sekundi sam gotov i znam suštunu. Koji odmor za mozak kada ne parsiram duge tekstove u glavi a ni ne nagađam čitajući samo naslov vesti kao pre.

Pocinje naplata za besplatno ćaskanje sa drugarom telefonom,drugarom autom,drugaricom klimom do konačnog zakržljavanja mozga...Je li ono bi Wall-E kada na kraju preživjeli hoće da posade drvo Pica?

Radi i na forumu ovde dobro. Sumria celu stranu punu postova i znam o čemu se pisalo. Samo ne ume da čita naglas to sumirano na srpskom.

Počeo sam da koristim ozbiljno AI na Samsung telefonu za nešto što nije gimmick. Kada se iz Samsung browsera otvori vest na nekom domaćem sajtu npr, umesto da čitam minutima opširno, na dva klika mi sumira tel članak u tezama tj u 5 rečenica i za 15 sekundi sam gotov i znam suštunu. Koji odmor za mozak kada ne parsiram duge tekstove u glavi a ni ne nagađam čitajući samo naslov vesti kao pre.
Bilo bi izvrsno kada bi mogao koristiti ovaj AI feature dok razgovaram sa svojom ženom.

Posle gotovo decenije, blizu sam da se vratim Samsungu, jer prvi izbor za tel mi je bio S25U. Telefon menjam jednom u 5 godina, tako da triput merim, jednom secem. Uglavnom, gledajuci neki YT review, naleteh na coveka koji se pozalio kako je ostetio "oleophobic coating" jer su mu prsti bili od kreme za suncanje. Pomislim "svasta" i krenem da istrazujem i nadjem gomilu tema, gde se uglavnom ljudi sa S24U zale kako im je coating vec nakon 2-3 meseca nestao (uz pazljivo koriscenje). Nekima koji nisu toliko pazljivi vec nakon 2-3 nedelje. I resenje je nalepiti staklenu zastitnu foliju. Meni se ta ideja ne dopada , jer cemu onda kupovina premium telefona od 1000+ eura sa vrhunskim display-om?

Pitanje: kako se drze vasi S24U (i S25) po tom pitanju? (za S25U je verovatno jos uvek rano, videcemo za par meseci)

Poslednja izmena:
Pitanje: kako se drze vasi S24U (i S25) po tom pitanju? (za S25U je verovatno jos uvek rano, videcemo za par meseci)
Meni se S24U ponaša jednako ( loše ) po pitanju oleofobije bukvalno od prvog dana , tako da mislim da tu nema nikakvog "premaza" koji se "troši i skida" ,već da je staklo samo po sebi tako pripremljeno procesima u fabrici. Da postoji bilo kakav premaz, on bi se trošio nejednako po ekranu i to bi sigurno bilo vidljivo iz aviona, ali nije tako - isto je po ćoškovima ekrana koje skoro nikad i ne diramo :).
Takođe , antirefleksija je postignuta polarizacijom stakla a ne opet nekim dodatnim " premazom", a zbog nje se efekti loše oleofobije vide mnogo više tj , da nema antirefleksije ,niko se nebi ni žalio na oleofobiju.
Koliko sam video , S25U ( GG Armor 2 ) je više " glossy " , pa je verovatno manje izražen ovaj efekat - neko će već potvrditi...

Da li se isplati sada za 1050e da se pazari vakum Ultra od operatera,jača verzija od 512gb?

Na šta tačno da pazi kada je 90% takvih ponuda na kp od preprodavaca?

A oduzimanje telefona je urbana legenda, ako se i desio neki vanredan slučaj, to je na nivou statističke greške...

Šta da ti kažem, statistička greška, i to pre 10+ godina.

Kao neko ko je sam kupovao, a i učestvovao u velikom broju kupovina telefona uzetih preko operatera, mogu reći da otprilike u 30-40% slučajeva na ugovoru budu zanimljiva imena, po slobodnoj poceni, romskog porekla. Tu je prekinutih plaćanja rata, verujem, bilo solidan broj, ali sa 0 problema za kranjeg kupca.

Takođe, ova rasprava se malo-malo poteže na forumu, al nikako da isplivaju svedočenja o nekim oduzimanjima, već se svodi na strah ljudi, koji je pothranjen sa šačicom slučajeva.

Naravno, neki mikro rizik postoji, kao i kod svake kp kupovine, ali on je lako rešiv -> pravac ovlašćena radnja 185 000 rsd za telefon i mirna glava.

Poslednja izmena:
Da ali postoji alternetiva koja je isto tako jeftina, a to su Mađari. Jeste da je garancija upitna ali ih ima i u tom pogledu pouzdanih. Za telefon uzet kod operatera se zna da se garancija ne može ostvariti ukoliko je potrebno da se zameni telefon.
Znači garancija ni kod jednih ni kod drugih ne znači mnogo ali bar jedna muka manje oko potencijalnog problema sa oduzimanjem telefona.
Uvek bi pre uzeo od Mađara (skoro svaki sam tako kupio) nego od operatera

Jesi siguran, to je ipak švercovan telefon, uhapse švercera, da ne kažem kp prodavca, i krenu da jure prošvercovanu robu...😜

a telefon uzet kod operatera se zna da se garancija ne može ostvariti ukoliko je potrebno da se zameni telefon.
BIla je priča da promobi to više ne gleda, tj ne zanima ih ugovor, već samo da je legitimna garancija.
Ako je neko sveže upućen, može da potvrdi/ospori.

Ima li nekog sa S25 plus,kakvi su utisci,baterija,displej,neka mana?
Baterija izdrži više nego što ja mogu biti budan. Od 7 ujutru napolju sa Spotify streamingom na airpods. Mnogo browser čitanja sa rezimiranjem. Mnogo chatgpt upita i priče. Sunčan dan i ekran uz naočare za sunce bez problema može da se vidi. Bez njih još lakše. Mana je što su dugmići za zvuk desno a na ajfonu levo gde ti je i palac ako držiš tel levom rukom a kuckaš desnim palcem. Mala rupa za kameru je mnogo bolja od onih barova na iphonu. Mana s25+ je otključavanje otiskom i licem. Radi ali ne uvek i desi se da traži pin zbog 5 grešaka uzastopno da me skonta. Čim se obučeš na glavi drugačije ne skonta te. Možeš registrovati alternativni izgled lica pred izlazak ali smor je plus ni to nije moćno kao Faceid. Punjenje je baš brzo sa 2.0 punjačem. 0 anksioznosti oko baterije.
Sve u svemu veoma ispoliran uređaj i vredi.

Jesi siguran, to je ipak švercovan telefon, uhapse švercera, da ne kažem kp prodavca, i krenu da jure prošvercovanu robu...😜

BIla je priča da promobi to više ne gleda, tj ne zanima ih ugovor, već samo da je legitimna garancija.
Ako je neko sveže upućen, može da potvrdi/ospori.
Ne gleda ako treba popravka ali, kao što sam i napisao, ako treba zamena onda ništa. Jer zamenu ne radi servis. Kao i za svu tehniku on samo da potvrdu da se ne može popraviti, pa sa tom potvrdom ideš kod prodavca. Prodavac, u ovom slučaju operater, traži nosioca ugovora i niko drugi ne može.
Kao što kažem, uvek pre bih kupio od švercera je ima i njih dobrih pa možda uspem (a možda i ne) da ostvarim garanciju ali barem isključujem mogućnost da mi policija zakuca i uzme telefon.
Naravno, ovo ne važi ako uzimate od nekog poznatog čije ime je na ugovoru. To je onda idealna opcija

Ne gleda ako treba popravka ali, kao što sam i napisao, ako treba zamena onda ništa. Jer zamenu ne radi servis. Kao i za svu tehniku on samo da potvrdu da se ne može popraviti, pa sa tom potvrdom ideš kod prodavca. Prodavac, u ovom slučaju operater, traži nosioca ugovora i niko drugi ne može.
Kao što kažem, uvek pre bih kupio od švercera je ima i njih dobrih pa možda uspem (a možda i ne) da ostvarim garanciju ali barem isključujem mogućnost da mi policija zakuca i uzme telefon.
Naravno, ovo ne važi ako uzimate od nekog poznatog čije ime je na ugovoru. To je onda idealna opcija
Nije sa telefonom izvršeno krivično delo, pa da ga policija oduzima. Možda je tako bilo pre, ali sada su tu izvršitelji, i oni ti oduzmu auto, stan, kuću. Neće juriti neki telefon? :unsure:

Vrh Dno