Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Sad baš proverio, i meni tako piše. Drugi paket imam. Decembra račun 1100, januara 950, februara 1000...

Interesantno ali meni ne stižu poruke od Pronađi Me, je l i kod vas tako? 🫠

na yettel mi je stigla poruka Pronadjime u 22.40h sinoc, na globaltel nije ni stigla

Zaboravio ***** da aktiviram pre isteka, ostalo oko 130gb i preko 100min,pošaljem poruku na fb i likovi s podrške odma vratili. Sve pohvale za podršku za ekipu s fb. Necu da aktiviram automatsku obnovu jel stalno kombinujem i onda se desi da zaboravim ali i ako se to desi vraćaju bez problema.

na yettel mi je stigla poruka Pronadjime u 22.40h sinoc, na globaltel nije ni stigla
Pitao sam ih u vezi toga na mail i rekli su mi da stižu po grupama a s obzirom da je dete fala bogu pronađeno obustavljeno je.
Zaboravio ***** da aktiviram pre isteka, ostalo oko 130gb i preko 100min,pošaljem poruku na fb i likovi s podrške odma vratili. Sve pohvale za podršku za ekipu s fb. Necu da aktiviram automatsku obnovu jel stalno kombinujem i onda se desi da zaboravim ali i ako se to desi vraćaju bez problema.
E dobro je, meni je od prvog dana automatska obnova uključena jer samo paket od 8 gb koristim i ne diram ništa., nakupilo se oko 616 gb.

Isto i kod mene sinoc stiglo na yettel iako sam ih zvao kad je donet taj zakon i ukinuli su mi sva obavestenja. Izgleda da ne vredi otkazivati nista, kad te drzavni organi napadnu.

Poštovani,
Informacija koju ste nam pružili je korektna, VoLTE usluga je počela sa radom.
Trenutno se omogućuje VoLTE u određenim etapama.
Raspolažemo informacijom da će korisnici dobiti SMS obaveštenje o usluzi, sa uputstvom gde se usluga aktivira.
Srdačan pozdrav,
[email protected]

Odgovor Globaltel-a nakon upita o VoLTE.

Ističe mi uskoro ugovor sa Yettel-om gde sam preko 20 godina. Uvek se cimam za 50% popust koji mi obično daju kada pokrenem zahtev za prelazak u drugu mrežu. Sada opet me zezaju. Navodno neće da daju taj popust. Sad gledam šta mi je najpovoljnije i vidim da je to freepaid kod globaltela.

Sa njima sam imao užasno iskustvo pre par godina kada sam na kratko koristio, tada dostupan virtuelni broj. Tada sam rekao nikad više.

Opet pošto su najpovoljniji i pošto ih je Mts preuzeo (koliko razumem) nadam se da su sada malo ozbiljniji. Tada je bilo problema sa pokrivenosti, sa nedostupnošću, a podrška im je bila kao da su ih pokupili sa pijace.

Kakva je sada situacija sa ovim stvarima i šta mislite kakve su šanse da i oni ne dignu drastično cene?

@Bad Habbit da li si već podneo zahtev za prenos pa ti služba za brigu o korisnicima ne odobrava taj popust? Drugo rešenje je da se kroz par dana vratiš na pripejd dok ti se ne pojavi ponuda za 50% na novu ugovornu obavezu. Globaltel je pripejd, te mogu u svakom trenutku da promene cene, ali će po rečima operatera obavestiti o korekcijama mesec dana pre poskupljenja, ako ih budu. Jesu preuzeti od Telekoma i mts je sada Globaltelova matična mreža.

Hvala. Nisam podneo zahtev ali svaki put im lepo kažem da neću da igramo te igre i lepo odmah kontaktiraju službu koja odobrava te popuste i svaki put rade isto. Pričaju da ne može i onda kada ja odlučim da odem onda me zovu sa pričom da kolege nisu imale to ovlašćenje ali oni imaju i da može. Već sam malo umoran od toga. Svaki put izgubim po mesec dana da se natežem sa njima. Možda bih stvarno i otišao ovog puta. Ali to iskustvo od pre par godina sa globaltelom me malo plaši.

Ovo za prepaid. Kako to funkcioniše? Jel kroz aplikaciju ili kako prelazim na prepaid? I onda šta, čekam u aplikaciji ponudu od 50%?

Za prepaid. Kako to funkcioniše? Jel kroz aplikaciju ili kako prelazim na prepaid? I onda šta, čekam u aplikaciji ponudu od 50%?
U poslovnici zahtev za povratak, 15 dana je rok za realizaciju pa u aplikaciji čekaš 2-3 dana ponudu od 50%. Da li je i za to uveden sms potpis kao kod obnove, nisam siguran. Ako ti nakon prelaska na pripejd ne bude pisalo Zdravo Tvoje ime, onda se registruj i iskoristi bonus pa tako popuni luft.

UO u Yettelu mi istice 10 sad u,Ponedeljak bese svi racuni za Februar vec placeni.Sinoc pitao na FB Globaltel stranici kad da pokrenem prenos broja,kazu mozete i danas jer treba 1-3dana dok mi stigne dokumentacija na potpis...registracija broja i neznam treba li jos sta.Okrenem ono sto sam mislio da je Call Centar (a vec imam,jedan njihov broj registrovan) kad ono nece,tek kad sam okrenuo sa pozivnim 0677 e tad ih dobih odma.Pa mora li ili ne kad se zove CC uvek da se okrene i 0677.ili ne mora???Javi mi se jedno zensko ja kazem sta hocu i kako,ona lepo pita i zapisa moju adresu JMBG kao i kontakt broj.I kaze stici ce vam papiri i nasa privremena kartica,kako ce ona postati sa 067 na 062 nisam pitao?Nisam pitao ni za onih 200Gb ako ih jos daju jer i da ne daju nije bitno,za Internet koristim Yettel Mobilni Internet Max paket tu ima svakog meseca 1000Gb.Ovo za internet je bila vise konstatacija ali zaista koji broj se okrece,da dobijem CC odah,onako sa 0677 ili bez toga?Oni ce to verovatno sutra pokrenuti racunam,do Srede tj 12 ce biti vec gotovo moram li tada aktivirati sta ili samo dobrodoslicu?A verujem da ce se ili sutra ako ne,onda u Ponedeljak nakaniti i Yettel sa nekom pnudom koja me ne zanima...jer ne pada mi na pamet 2 godine sam davao svaki mesec po 3450d za Total Data jeftinij+502d oplata za Motorolu sto je mnogo mnogo je.Koliko Freepaid-a sam mogao aktivirati ili Uzbudlji Pripejda :unsure:

@Matrix69 ne okreće se 0677 iz Globaltel mreže. Privremeni broj je 0677 pa će ti preko njega pregaziti sa tvojim 062 koga prenosiš ako ti Yettel odobri prenos. Kada pređeš sa svojim brojem i uplatiš Freepaid tek onda zoveš Globaltelov call centar i tražiš da ti dodele bonus od 200GB za prenos broja, a onda možeš da uplaćuješ pojedinačne planove da ih prenosiš pa makar samo 5GB za 340 dinara na 30 dana.

@Matrix69 ne okreće se 0677 iz Globaltel mreže. Privremeni broj je 0677 pa će ti preko njega pregaziti sa tvojim 062 koga prenosiš ako ti Yettel odobri prenos. Kada pređeš sa svojim brojem i uplatiš Freepaid tek onda zoveš Globaltelov call centar i tražiš da ti dodele bonus od 200GB za prenos broja, a onda možeš da uplaćuješ pojedinačne planove da ih prenosiš pa makar samo 5GB za 340 dinara na 30 dana.
@uji pogresno smo se razumeli ja sam Call Centar zvao sa Globaltel broja rezervnog,koji je poodavno aktivan i registrovan...a prenosim da se tako izrazim glavni broj koji svi imaju i svuda ga ostavljam kao kontakt broj taj 062.A ovaj drugi je neka kao rezerva i iako je u Globaltelu vec par meseci,sve dok nisam okrenuo sa njega sa 0677 nisam,mogao dobiti CC iako je vec kod njih.Recimo Yettel CC pozovem 9XXX i eto ga zvoni tamo,a ovde rekoh broj je vec kod njih i okreci 12XX ili 067XXXX nece...a cim sam okrenuo 0677 oce?Sad ne razumem zasto nije hteo a vec je kod njih u mrezi,nisam ja zvao nista sa 062...dali da nazovem CC i pitam za taj sto je 067,zato trazi 0677 pa hoce.A za 062 to ce tek bar mislim u Ponedeljak valjda da nazove Yettel sa nekom ponudom koju odbijam,i cekam kurirsku sluzbu da donesu broj i papire na potpis...klasicna registracija broja :)

@Matrix69 shvatam sad, ali to je peripetija koju su napravili skidanjem podstanarstva u A1 i nameštanjem konfiguracije da mts bude matična mreža. U početku je bio problem da me neko dobije, niti sam dobijao poruke o propuštenim pozivima i sms servisni centar nije radio pa sam prebacio broj. To su navodno posle sredili, ali mts je u to vreme kod mene imao loš signal pa sam i zbog toga morao da radim prenos.

Jedno blic pitanje. Može li se kupiti Globlaltel eSim preko njihovog sajta dok sam u inostranstvu?

Jedno blic pitanje. Može li se kupiti Globlaltel eSim preko njihovog sajta dok sam u inostranstvu?
Može, ali potrebno je da sačekaš neko vreme dok te uključe u mrežu, plus najverovatnije biće neophodna i registracija, koja, ako nije automatska, može da prođe tek od ponedeljka, da bi uopšte i mogao da dobiješ signal.

@Matrix69 shvatam sad, ali to je peripetija koju su napravili skidanjem podstanarstva u A1 i nameštanjem konfiguracije da mts bude matična mreža. U početku je bio problem da me neko dobije, niti sam dobijao poruke o propuštenim pozivima i sms servisni centar nije radio pa sam prebacio broj. To su navodno posle sredili, ali mts je u to vreme kod mene imao loš signal pa sam i zbog toga morao da radim prenos.
Ma nema veze okretacu CC koji broj bude radio,i teraj dalje.Ostao bih ja mozda u Yettel-u uz Yettel 20 paket i 50% popusta,ali to mi ne odgovara jer delju sa cenam samo tako.Jos uvek je njihova SIM kartica u telefonu,i nude mi obnovu samo Yettel Mobile L i Yettel Mobile M dakle samo jos skuplje varijante.A za Total Data su me odrali 2 godine,odoh ja lepo u Globaltel uplatim bilo sta Freepad ili Uzbudljivi,sta bilo i najbitnije nemam UO dame stalno cimaju plati racun :)

Vrh Dno