Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Pitanje za sve vlasnike S24 i S4 plus telefona sa Snapdragon chipsetom, kako ste zadovoljni radom telelfona, jel neko uporedjivao sa Exunos varijanotm, kako se ponašaju po pitanju rada, trajanje baterije, zagrevanje, kvalitet signala...

Da li se isplati platiti više Snapdragon varijatnu bez garancije u odnosu na Exynos sa domaćom garancijom?
Ja sam koristio S22+ exynos i sada S24+. Znam da je razlika u generacijama uređaja ali u radu ne bi trebalo da se primeti (toliko). Exynos je imao krš signal, lošiju bateriju od samog starta, lošije je radio. Treba mu milion godina da instalira app. Kada se brzo šalta aplikacijama, vidi se razlika. Lično ne bih nikome preporučivao smeće od exynosa ali ako neko nije zahtevan korisnik i sve mu radi zadovoljavajuće onda je to to

Citaj malo bolje sta je napisano😅 Exynos se vraca na S26 seriju, a vec vidim da ima jednog zagarantovanog kupca😁

Ja sam koristio S22+ exynos i sada S24+. Znam da je razlika u generacijama uređaja ali u radu ne bi trebalo da se primeti (toliko). Exynos je imao krš signal, lošiju bateriju od samog starta, lošije je radio. Treba mu milion godina da instalira app. Kada se brzo šalta aplikacijama, vidi se razlika. Lično ne bih nikome preporučivao smeće od exynosa ali ako neko nije zahtevan korisnik i sve mu radi zadovoljavajuće onda je to to
Ako sam te dobro razumeo sada imaš S24+ Exynos?

Imoo si...., imao je......, loše je.... au tebra. Jesi li koristio S24+ Exy ili nisi pa da uporediš sa S24+ snap?

Ne znam, meni domaca garancija nikad nije igrala nikakvu ulogu. Ne samo u vezi mobilnih telefone, vec u bilo cemu. Ni jedan proizvod kuci nisam kupio u domacoj radnji. Ustvari jesam frizider i ves masinu. sve ostalo od samsung televizora koji me sluzi vec vise od 10godina, do iMac27 2013, macbook pro 2014, nekoliko iphone model, android telefona, hi-fi uredjaja, zvucnika za njih, sve sam kupio preko KP, ili Amazon.

Opet ste krenuli sa exy na S24 seriji.
Ja imam S24plus sa exy od je izašao.Made in Vietnam.Radi top .Baterija izgura dan.Unutra dve fizičke kartice,na jednoj stalno upaljen net.Povezan na pametni sat ,blutut slusalica,česti razgovori jer je druga kartica sluzbena.You tube ,društvene mreže....

"Back to square one" , samsung je zvanično demantovao procurele informacije o izlasku UI7 u aprilu/maju, može biti ranije ali i kasnije :).

Opet ste krenuli sa exy na S24 seriji.
Ja imam S24plus sa exy od je izašao.Made in Vietnam.Radi top .Baterija izgura dan.Unutra dve fizičke kartice,na jednoj stalno upaljen net.Povezan na pametni sat ,blutut slusalica,česti razgovori jer je druga kartica sluzbena.You tube ,društvene mreže....
E ovo je pravi odgovor. Upravo ovakav usage pattern bi bio i kod mene, 2 telefona u jednom, 2 kartice, na poslu LTE kuci WiFi, 2-3 mail naloga, 2 viber-a. Ako Exy sve to moze da ne popije baberiju do 18h popodne, i da se pritom ne gdeje kao ringla tokom teams konferencije onda je s moje strane kupljeno.

Dada exynos je svih godina bio top, e sada će na S24+ biti razlike

Dada exynos je svih godina bio top, e sada će na S24+ biti razlike
Dakle nemaš 24+ exy i nagađaš, tako sam i pretpostavio. Kapiram da svi ovi ljudi na temi koji imaju Exy , po tebi, lažu i izmišljaju.
ENo moj klinac na A54 exy dere igrice po ceo dan, zamisli, jos uvek radi, ne koristi rukavice zbog pregrevanja itd. A zbog mog dobrog iskustva sa A54, kojeg sam mu prosledio, sam bez brige dao 1000€ za24+ exy. Apsolutno niti jedan jedini bug niti problem niti imam zamerku na telefon. A vidim ni ostali korisnici.
I da, jeste S22 imao probleme, dal to znači da će i svi posle njega imati iste? Možda kad samsung, kao jedna nesrećna mala kompanija, ne bi radio na unapređenima i razvoju čipa.
PS ima boljih i modela i brendova i čipova od samsungovih, al mantre tipa Golf dvojka je keva i svi su golfovi posle njega super ili žena može biti sa sela a auto i pas iz nemačku su mi za ovaj forum van svake pameti.
PPS i čip mora biti iz Ameriku 😎

Ко се једном опржи на егзинос(буквално), више му не верује.
Шалу на страну, ако су ишта упеглали са новијим егзиносима, то је аутономија, па погледајте аутономију на А серији која више није на SD7 серији чипсета као пре, добра је. Наравно да при интензивним задацима(игрицама) осети се разлика и ту егзи неће никад бити у рангу снепа(разлог је и оптимизација самих програмера) али кога то не интересује, биће задовољан.

Jel imao neko slucaj da mu posle updatea stignu neki sms ovi sa cudnim vremenom. Konkretno desilo se da posle updatea je stigao sms na kome pise da je poslat u 4:42pm a update je rajden u podne

E ovo je pravi odgovor. Upravo ovakav usage pattern bi bio i kod mene, 2 telefona u jednom, 2 kartice, na poslu LTE kuci WiFi, 2-3 mail naloga, 2 viber-a. Ako Exy sve to moze da ne popije baberiju do 18h popodne, i da se pritom ne gdeje kao ringla tokom teams konferencije onda je s moje strane kupljeno.
Ja koristim dvije kartice
Excange + IMAP nalog
2 vibera
60% vremena je na 5G, 30% na 4G ostalih 10% je ili bez interneta ili na Wi-Fi.
Instalirano oko 100ak aplikacija, ništa nije dodatno podešavano osim adaptive power save.
Imam dnevno oko sat i po razgovora, izvučem oko 4 sata korišćenja ekrana. Telefon neđe oko 19 sati prijavi da je na 15%, stavim ga na punjač 15 minuta dok se istuširam, dođem do 35% i odem u grad...
Na SD bih dobio 10% jaču bateriju (kolega mi ima s24+ SD), ali mi to ne igra ulogu jer tih 10% dobijem za 5 minuta na punjaču.

CG, čitav centar Podgorice ima 5G.
Evo od danas S24.
30% baterije = 2 sata korišćenja telefona.
Svi vrijeme na Wifi.
Čisto da se uzme koliko je stvarno štedljiv Exynos postao.

Prilozi

• Screenshot_20250302_131643_Device care.png
    Screenshot_20250302_131643_Device care.png
    108.2 KB · Pregleda: 155
MA, masa ljudi donosi zaključke na osnovu iskustava sa čipim od pre par godina ili tako što im je neko negde rekao.
Ako izuzmemo da je SD malo štedljiviji po bateriju, u radu nema razlike između njega i Exynosa.

Evo i drugih 30%.
Još 2 sata ekrana.

Prilozi

• Screenshot_20250302_162919_Device care.png
    Screenshot_20250302_162919_Device care.png
    109.9 KB · Pregleda: 107
Nije to bas nesto.Evo mali s23 posle ovog po bateriju loseg apdejta sto kaze masa...Godinu star,bez 5g prekjuce na nikakvom 4g dometu,punjenju baterije preko noci,cesto koriscenjem telefona dok se puni,bas nikakvoj stednji baterije tokom ove godinu+
Facebook,instagram,2 sima,2 vibera,4 gmail naloga,uparen sat i auto preko blututa,samo se igrala Lora pola stata:)

Prilozi

• Nikakvabaterija.jpg
    Nikakvabaterija.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Evo raspali Exy danas, ubio sam ga.
Uglavnom je bio ma WiFi.
Signal 1 crtica zbog smrsdljivog Yetela kod mene u kraju. Isto jedna crtica na Ip16Pro.

Prilozi

• SmartSelect_20250302_222959_Device care.jpg
    SmartSelect_20250302_222959_Device care.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 84
  • SmartSelect_20250302_223015_Device care.jpg
    SmartSelect_20250302_223015_Device care.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 93
Vrh Dno