Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Pregled XT modela sa karakteristikama tipa dužina, visina i boost clock sa techpowerup. Imate i slike na linku.
Nadam se da će XFX imati neku normalnu cenu :)

1740903311333.png

Nisu mogli da prodaju taj procesor po toj ceni jer nije ni izbliza dovoljno bolji od 7800x3d(ili intela) da to opravda.
Da, kao da je opravdanje nekome bitno, samo pogledaj sta Intel i Nv rade godinama.

Sa druge strane, ima MSRP modela da se bira, Pulse pobednik tu.
I da on bude oko 720-750 za krajnjeg kupca, odlicna kupovina trenutno.

Ako sad Sapphire i (od ranije) Powercolor stvarno imaju PTM umesto paste, eto preferirane kupovine.

Ja cekam da vidim da li ce 9060(XT) biti skraceni Navi48 sa 12GB/192bit ili pun Navi44 sa 8GB/128bit. Ima i jednih i drugih glasina, pa nisam nacisto. Ovu drugu preskacem sigurno, a prvu mozda pazarim.

Ako sad Sapphire i (od ranije) Powercolor stvarno imaju PTM umesto paste, eto preferirane kupovine.

Ja cekam da vidim da li ce 9060(XT) biti skraceni Navi48 sa 12GB/192bit ili pun Navi44 sa 8GB/128bit. Ima i jednih i drugih glasina, pa nisam nacisto. Ovu drugu preskacem sigurno, a prvu mozda pazarim.
Ne znam sa Power, ali Sapphire ima, pise na sajtu da je ptm7950.

Iskreno, dobro su se setili da uzmu paste kako treba, jer razlika im bude 1$ po karti kada kupuju na veliko, ako i toliko.

Po onoj tabeli, da nam budu cene za krajnjeg kupca kao što imaju Poljaci, treba da slavimo.

nisam to pitao. mozda nije bilo dobro formulisano pitanje?
sta je tebi razumno za gpu, koliko bi novca dao za gpu?

Znaci vijam Sapphire ili PowerColor... Sad imam XFX i zadovoljan sam, ali mora tri osmopinca, tako da ce morati ove druge dve marke...

Razumna cena za GPU je onolika koliko si spreman da platis.
Primera radi, stanje kakvo jeste, da hocu u ovom trenutku da menjam 3080, cene bi bile sledece:
1.600 za 9070 Pulse,
2.750 za 9070xt Pulse
3.850 za 5070ti Prime ili neka karta sa dobrim hladnjakom
4.1150 za 5080 isto mora dobar hladnjak.

E sad, Nv po ovim cenama necemo videti jedno 6 meseci, dok verujem da ce 9070xt imati za 750.
Pricam za cene kod komsija, kod nas u prodavnici dodaj 20% na sve, ali te pare nisam spreman da poklonim zarad jednog papira, koji u mnogim slucajevima vazi kao i garancija preko serijskog kod komsija.

Ja sam napisao post prije 2 dana, ali moderator je izbrisao jer sam ga vjerovatno dotakao da je fan boi nvidie i da nema jahtu, trosoban stan, kola od 50k a ima graficku od 3000 eura.
Dakle razumna cijena je do 700-800 eura sve preko toga za samo gaming je za kompleksase ili one koji imaju gore navedeno, dakle jahtu, trosoban stan u centru grada, kola od preko 50k, pasivne prihode mjesecne od preko 2000 eura itd.
Jer platiti 3000 eura za grafiku da bi sa njom igrao, a pritom raditi za neku prosjecnu Balkansu platu je isto kao kupiti Rolexa od 10000, a zivjeti u kuci sa roditeljima i babom i voziti punta 1.2 benzinca na plin.
Dakle ono sto nvidia radi jeste da hvata ljude na neki "prestiz", da kad pazaris grafiku od 3000 eura za gaming budes glavni baja u selu.
Ovo ne vazi za ljude koji istu grafiku koriste u svrhe renderinga/posla.
Moderator neka opet izbrise post, ali neka se ne ljuti ako je dao 3000 eura za gaming, a nema jahtu. Izvini moderatoru. ;)

Sjećam se da je bio lik u Podgorici prije jedno 20-25 godina koji je bio poznat po tome što ima Porsche 911, i odjeću na sebi. Maltene je spavao u kolima, ali se vozi Porsche.

Valjda su odradili fsr4 i RT kako se valja I trebuje. Da zavrsimo vise pricu s kartama, gledam oglase ko da je 2019g muka mi je vise

Dao bih do 700€ (za GPU koji je po performansama jači od 5070 i slabiji od 5070 Ti i da ima 16GB memorije). Cena bi trebala da bude MSRP u evrima +20% (primer 599$=599€+20%=~720€).

Dao bih do 700€ (za GPU koji je po performansama jači od 5070 i slabiji od 5070 Ti i da ima 16GB memorije). Cena bi trebala da bude MSRP u evrima +20% (primer 599$=599€+20%=~720€).
E ovako, to u našim prodavnicama nećeš videti, jer je $ samo 4% slabiji od €, a sam uvoz bez troškova transporta je 30%(carina+pdv). A gde je zarada dobavljača? Što znači da živiš u zabludi.
Ako misliš na cene kod komšija, tu si možda blizu, mada mislim da si jedno 5-10% off.

E ovako, to u našim prodavnicama nećeš videti, jer je $ samo 4% slabiji od €, a sam uvoz bez troškova transporta je 30%(carina+pdv). A gde je zarada dobavljača? Što znači da živiš u zabludi.
Ako misliš na cene kod komšija, tu si možda blizu, mada mislim da si jedno 5-10% off.
Nisam ni mislio mislio na cenu u našim prodavnicama već po oglasima. Kod nas dobavljač pored carine i poreza mora da uračuna ostale troškove i na kraju da zarade bar 10-20%.

Zar nije $599 sa uracunatom zaradom, bez poreza, carine i transporta?

Vrh Dno