Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Meni je sa Xiaomi Redmi Note prošlo iz prve ali je zato HDR očajan (skroz isprane boje) i nisam nigde našao opciju da ga isključim pa ako neko zna da li je moguće i gde se nalazi opcija nek javi.
Na tvu ili set top boxu isključuješ hdr tako što odeš levo u meni i onda ideš skroz dole na get help, tu u opcijama imaš video i isključiš hdr. Ako misliš na telefonu onda moraš da se uloguješ preko sajta, a ne preko aplikacije, i tu menjaš.

Meni je sa Xiaomi Redmi Note prošlo iz prve ali je zato HDR očajan (skroz isprane boje) i nisam nigde našao opciju da ga isključim pa ako neko zna da li je moguće i gde se nalazi opcija nek javi.

Ja bih rekao da se isključivanje HDR-a vrši u podešavanjima samog telefona a ne u Netflix aplikaciji.

Nema opcije u telefonu, Netflix aplikaciji niti na sajtu za HDR, jedino ima za izbor video kvaliteta.

Na YouTube HDR radi bez ikakvih problema.

Šta tačno želiš da rešiš? Dao si 0 informacija i očekuješ da rešimo?

Da li neko zna kako da rešim netflix kucanstvo??
Ako mislim kako da ga se rešiš (u smislu deljenja naloga kao ranije), to ne može. Jedini način da ga rešiš je da ga podesiš na TV-u na kojem gledaš Netflix i to je onda to. Taj netflix nalog onda možeš da koristiš na tom TV-u i na uređajima koji se povezuju na istu mrežu kao i taj TV, uz određena ograničenja u zavisnosti od tipa uređaja. Prelistaj temu, puno se o tome diskutovalo.

Ili da formiraš vpn server na koji će se kačiti svi koji koriste taj nalog

Da li i dalje prolazi fora sa apple tv i tv aplikacijom i ne pravi problem sa kucanstvom?

Ja sam upravo doživeo neprijatno iznenađenje da mi netlix javi da nisam deo "kućanstva" Gledam na laptopu, netflix Srbija. Nisam kod kuće. Nisam u toku, ali od kad su počeli i windows uređaje da blokiraju? Demonstrativno sam otkazao pretplatu.
Počela provera domaćinstva i za laptopove, danas mi bratanica javila da je ne pušta Netflix bez koda (neki McBook). Sa unošenjem koda može 14 dana, videćemo šta će biti kad istekne.

I kod moje koleginice isto,sad smo ga ugasili izgleda skroz

Nista nece biti,saltas kodove jer te i sam pita da li putujes> ja sam ,vec odavno,na putu :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: i nemam nikakvih problema. Ne moze da kaze da ne putujem,to bi vec bilo previse. Doduse,putujem po Novom Sadu ali sta se to njih tice.;)

Počela provera domaćinstva i za laptopove, danas mi bratanica javila da je ne pušta Netflix bez koda (neki McBook). Sa unošenjem koda može 14 dana, videćemo šta će biti kad istekne.
Samo potvdris sa kodom sa e-maila na scakih 14 dana ako vise vas koristi nalog das svima email od netflixa i samo potvde.

I kod mene nije prošla zadnja uplata na Nigeriju. Jednostavno odbija karticu koja je uredno išla od početka Ng pretplate.

Meni je jedno 2 meseca prolazilo tako sa kodom na 2 nedelje i na kraju puklo skroz. Jos uvek ne znam da li je do kartice ili VPN-a. Probao sam nekoliko njih (urban, express, tunnel bear, surfshark, NordVPN) i nece nigde, tako da kontam da je kartica verovatno.

Pokusavam da uplatim Netflix Visa prepaid karticom komercijalne banke ali mi ne dozvoljava. Ima dovoljno sredstava na kartici, sve sam dobro ukucao. Jedino ne znam da li postoji problem sto sam do sada placao drugarovom karticom a sada sam usao i promenio podatke i stavio od moje kartice. Ova poruka mi se pojavljuje.
There appears to be a problem with the payment method you are trying to use.

Druga plaćanja rade normalno? Ako ne, onda idi na bankomat i bilo šta sa PIN-om (podigni 500 din npr).

@Heinz
E moguce da je to da treba da se aktivira kartica. Nikada nije placano do sada sa njom. Hvala.

Стварно не могу да разумем који је проблем са Нетфликсом и правима у Хрватској на филмове из Сони дистрибуције и са титловима? Ајде ок Макс има права на Ворнер и ДЦ, Дизни плус на Фокс па када се задесе неки пут неки филмови из ових дистрибутерских кућа нема титлова. Али Нетфликс има екслузивна права на Сони наслове и онда недају титлове за њихове? Па ко кога ту...?

Kakva ekskluzivna prava za Sonyima Netfliks? Svi Soni filmovi uvek prvo idu na striming na MAX, pa tek onda na Netflix, a to za titlove da, i ja sam primetio npr. skoro na Spiderman: Across the Spider-Verse nema hr titlova, dok prvi deo ima, mnogo je random...

Само један чланак од многих на нету,

Иначе да слажем се да неки филмови из Сони дистрибуције иду и на Максу и то са тиловима. Рецимо филмови Uncharted и Bullet Train су код нас ишли на Нетфликсу прво, без титлова, па сада када се Uncharted пребацио на Максу има титлова нормално, јер је Макс комплетно локализован.

Само један чланак од многих на нету,

Иначе да слажем се да неки филмови из Сони дистрибуције иду и на Максу и то са тиловима. Рецимо филмови Uncharted и Bullet Train су код нас ишли на Нетфликсу прво, без титлова, па сада када се Uncharted пребацио на Максу има титлова нормално, јер је Макс комплетно локализован.
Ide cela Sony biblioteka sa hrvatskim titlovima i na Google Play Movies (YouTube Movies), svi filmovi.

Screenshot 2025-02-22 at 21.03.11.png

Znači Netflix očito ne želi sve filmove da titluje jer te filmove u Hrvatskoj korisnici ni ne vide kada im je jezik interfejsa na hrvatskom, kao da ne postoje. Lukavi su, na taj način su 2020. izjavili da je cela biblioteka lokalizovana :)

Ау брате мили, замисли сакријеш садржај који није локализован на ХР? Па ти корисници онда 50% филмова не виде на Нетфликсу који заправо постоје за наше тржиште. Мислим није да не разумем тако нешто јер сам и сам велики поборник локализације, али опет на Нетфликсу хрватском је стварно велики број филмских наслова без исте.

Иначе ја када сам инсталирао апликацију на Ми боксу ништа нисам дирао, само ми пребацило на хрватски и доступни су ми наслови који су без титлова. Тако сам баш пре неки дан одгледао филм The Day After Tomorrow, стоји да одлази ускоро, рекох што да не а и није лош филм па сам га одгледао са енглеским титловима што ми је било прилично ок с обзиром да сам могао да преведем око 90%, али опет није то то. Најлепше је када имаш на свом језику.

Ау брате мили, замисли сакријеш садржај који није локализован на ХР? Па ти корисници онда 50% филмова не виде на Нетфликсу који заправо постоје за наше тржиште. Мислим није да не разумем тако нешто јер сам и сам велики поборник локализације, али опет на Нетфликсу хрватском је стварно велики број филмских наслова без исте.
Tako je, u Hrvatskoj uopšte ne vide cca 40% filmova i serija dostupnih za naše tržište kada je jezik interfejsa HR (a po automatizmu jeste)

Kod nas se vidi i ono što ima prevod i ono što nema

Istice mi kartica u martu. Jel ima bezbolan nacin da se update-uje cvv kod nigerijaca ili je to to sto se tice ovog acounta :D

Prosla uplata za Nigeriju :)

Skinulo i meni četvrti mesec za redom bez problema, Master kartica, koja koliko vidim najbolje prolazi. Nego mi interesantno koliko varira ova valuta prvog meseca mi otišlo oko 490 din, naredna dva 510, i sad 530 za Premium plan 😂

Nazad
Vrh Dno