Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

Ja iskreno mislim da tebi ti meraci ne valjaju...taj sot i 19% da ostane mislim skoro nijedan mob da ne moze 🤣
Mada i taj sot mislim da se ne resetuje kad se mob dopuni...nego na 24h pa pravi zabunu medju nama.
Evo sad punim mob,imam 7% u kao sot 5:39...ali kao sto rekoh misli da se on resetuje na 24h tako da nije validan...jer bi po pravilu meni trebao sad posto ga punim da krene od nule
Proveri posle ponoći. Meni piše "today" i sada je na sat i nešto, tako da sigurno ne gleda rolling 24h.
Edit: iz mog iskustva sa ranijim telefonima, na WiFi, u zatvorenom (ekran nema potrebe da se takmiči sa suncem), dobar signal mobilne mreže - može i 10h da se izvuče. Isti telefon u prirodi, slab domet, sunce, može da ne dođe ni do 4h. Ponavljam, nisam testirao ovaj telefon, nego su ranija iskustva u pitanju.

Poso sam se ispisao iz Motorola teme, da se upisem ovde kao vlasnik 14T Pro. Dugo nisam koristio MIUI/HyperOS pa ne interesuje da li na homescreen-u moze da se stavi vise od 5 ikonica ili je to maksimum ?

Nisam primetio, ali u objavi za kinesku verziju i novi update koji je neko okačio stoji sledeće:
Почетни екран:

Ново: Након што искључите траку за претрагу на почетном екрану, опција изгледа 4×6 постаје доступна
Dakle, verovatno u nekom narednom ažuriranju dođe.

Postoji i sada opcija 4x6 i 4x7 kao i 5x6, ali to je cetiri ikone u redu u sest redova. Meni treba barem sest ikonica u jednom redu, ili sedam. To ima da se podesava u drugim launcherima.

Izvini, ja sam loše shvatio update.

Znam tačno šta hoćeš, samo sam permutovao šta piše tamo, učinilo mi se da rešava tvoj zahtev.

Ne mogu ti pomoći, ja koristim isto sa 6 ikonica u redu, ali za više nisam video da ima.

Moje prvo iskustvo sa baterijom. Juce sam ceo dan cackao po podesavanjima, instalirao svasta nesto, rucno prebacivao neke stvari sa starog telefona i ostvario SOT od par minuta ispod 5 sata. Baterija je bila na 5% kada sam stavio telefon na punjac.

Kada sam gledao recenziju za moj 14t pro video sam da npr youtube kada okreces video u horizontalni polozaj to nekako sporo prebacuje. Probao sam sve i svasta i u nekom momentu dobio malo na brzini okretanja ali nikad to nije bilo to. Navikao sam se vec bio i evo jutros uzmem da promenim Prelazne efekte i BOOM. Odjednom su mi i efekti drugaciji i jos mi nekako deluje fluidnije i youtub okrece istog momenta. Eto ako jos neko ima isti telefon neka proba pa neka javi utiske

Ja iskreno mislim da tebi ti meraci ne valjaju...taj sot i 19% da ostane mislim skoro nijedan mob da ne moze 🤣
Mada i taj sot mislim da se ne resetuje kad se mob dopuni...nego na 24h pa pravi zabunu medju nama.
Evo sad punim mob,imam 7% u kao sot 5:39...ali kao sto rekoh misli da se on resetuje na 24h tako da nije validan...jer bi po pravilu meni trebao sad posto ga punim da krene od nule
Sot se ne resetuje kad se stavi da se puni, zato sam kacio SS samo kad stavim na punjenje pre ponoci i ne kacim ga na kabl.
SS koji sam pravio pre toga kad sam imao 5:31 i 48%, gledao sam bas da proverim, u ponoc mi resetuje brojac. Imao sam 3 minuta SOT-a dok sam stavio alarm i proverio sot.

Juce sam imao 4:55, danas 1:30 i ostalo mi je jos 25% baterije. Nije punjen uopste.
Veruj mi, ne veruj mi, stvarno nemam nista od toga.

Bitna stvar koju nisam napomenuo, ekran mi je na 60Hz. Ne secam se da sam to dirao uopste, ne verujem da je po defaultu trebalo da bude tako. U svakom slucaju to je verovatno razlog.

Osvezavanje je po defaultu postavljeno na auto.

Kad čitam vas s tim oko baterije ozbiljno se premišljam da li da kupujem 14T pro...

Kupi, ne razmisljaj
1000000249.jpg

Vama kojima ok traje baterije jel ste radili factory reset nakon dobijanja Hyper-a 2 ?

Ja nisam, ali sam prvo apdejtovao HyperOS a onda uzeo da instaliram sve ostalo. I memory extension sam stavio na off, na nekom testu telefona sam procitao da ovo ipak utice na trajanje baterije.

Meni je edge 30 fusion imala screen time ispod tri sata, tako da mi je ovo vise nego dovoljno. Ja sam zadovoljan i mogu da preporucim. Ovo je stanje od jutros od kada sam napunio telefon

1000000300.jpg

Iz settingsa, digital wellbeing & parental controls.

Da li je neko kupio neki kabal za punjac sa Aliexpresa koji podrzava 120w,super brzo punjenje..
Do sad sam 2 kupio i normalno pune,nema brzog punjenja od 120w..
Ima li tih kablova na Aliju?
EDIT:
Danas mi stigao Essager kabal,120w,6A,2 metra,pancir platno...
Odlican je,podrzava super brzo punjenje kao fabricki Xuaomi sto dolazi uz telefon..
Platio ga 380din na Aliju.

Ja azurirao,koliko vidim gluposti su popravljali...baterija nista

Da vidimo koliko ce ispuniti obecanje,koliko se secam od ove godine ce i oni uvesti na mesecnom nivou,tako pricase

Kako se odradi update na android 15 i hyper 2.0 ?
Prvi put sam na xiaomi pa se teze snalazim....

Ljudi moji šta je sa ovim Šaomijem, zar nije krajnje vrijeme (bilo) da uozbilje priču oko prednje kamere? 14T nije ni jeftin (naravno ima i skupljih modela) da bi to sve ovako izgledalo. Smatram da je problem u softveru, algoritmu koji obrađuje slike.

Dakle na šta konkretno mislim - video snimak sa prednje kamere, ne može da razlikuje oblake po oblačnom danu i onda svo nebo sija bijelom bojom.
Drugi problem je sa slikanjem tom istom prednjom kamerom - lice nije izoštreno, mutno je i kao da je i dalje prisutan neki bjuti režim. Nekada su i blijedili boju lica, ali mislim da je i ovdje to prisutno. Obratite i pažnju da se čovjeku na Šaomijevoj slici uopšte ne može vidjeti boja očiju, dok se kod slike sa drugog telefona jasmo vide da su oči plave boje.
Zašto i dalje tako loše radi, u 2024. godini, u ovoj modelskoj liniji? To je davno trebalo biti unaprijeđeno, ako mene pitate.

Iz nekog razloga ne mogu ugraditi JT link u poruku, pa evo direktan link

Prilozi

• Screenshot_2025-02-21-12-14-01-54.jpg
    Screenshot_2025-02-21-12-14-01-54.jpg
    779.4 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2025-02-21-12-13-47-31.jpg
    Screenshot_2025-02-21-12-13-47-31.jpg
    665.1 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2025-02-21-12-12-44-06.jpg
    Screenshot_2025-02-21-12-12-44-06.jpg
    401.7 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_2025-02-21-12-12-13-31.jpg
    Screenshot_2025-02-21-12-12-13-31.jpg
    357.3 KB · Pregleda: 14
Ljudi moji šta je sa ovim Šaomijem, zar nije krajnje vrijeme (bilo) da uozbilje priču oko prednje kamere? 14T nije ni jeftin (naravno ima skupljih modela) da bi ovako bilo. Smatram da je problem u softveru, algoritmu koji obrađuje slike.

Dakle na šta konkretno mislim - video snimak sa prednje kamere, ne može da razlikuje oblake po oblačnom danu i onda svo nebo sija bijelom bojom.
Drugi problem je sa slikanjem tom istom prednjom kamerom - lice nije izoštreno, mutno je i kao da je i dalje prisutan neki bjuti režim. Nekada su i blijedili boju lica, ali mislim da je i ovdje to prisutno.
Zašto i dalje tako loše radi, u 2024. godini, u ovoj modelskoj liniji? To je davno trebalo biti unaprijeđeno, ako mene pitate.

Iz nekog razloga ne mogu ugraditi JT link u poruku, pa evo direktan link

Koristi Gcam se selfije.

Nazad
Vrh Dno