Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pratiš nove funkcije i šta dodaju, a lajkuješ post u kome kolega kaže da update treba isključiti posle 6 meseci od izlaska telefona?

Ne znam sta tu nije jasno?
Salzem se sa njegovom izjavom i to se odnosi za Andorid ne za iOS. Na svom S23U modelu ja sam bio jos na Novembarskoj zakrpi, tu sam video da radi fenomenalno i od tada nije bio azuriran. Tako je na kraju i otisao drugom vlasniku koji vrv odradio update.

Sad je sve jasno.

Apsolutno se ne slažem, čak smatram da ima više problema sa major iOS ažuriranjima, nego sa One UI.
(Poslednjih godina*)

Sad je sve jasno.

Apsolutno se ne slažem, čak smatram da ima više problema sa major iOS ažuriranjima, nego sa One UI.
(Poslednjih godina*)
Ne kažem da je sa svim tako, ali cela zajednica koja je imala s23u je bila pri tom stavu ne kupujem novi ovaj radi odlično. I od novembra baterija se mani baš pogoršala iako je telefon bio tek godinu dana star tako da degradacija baterije nije sigurno. Bukvalno su osakatili bateriju Update-om.

Da li je iko pokušao sa factory resetom i clean instalom svega pre priče o sakaćenju? Bar jednom posle toliko apdejta i ko zna koliko aplikacija

Kako nije degradacija baterije kada si je punio 365 puta?+Google i Samsung apdejtima dodaju par procesa da rade i to ti je to...
Mene više nervira to što mi animacije štucaju prilikom pozivanja u dialeru i prilikom otključavanja telefona ako je otvoreno nešto u flashu,a to je već do Samsunga i Gugla,nije do mene a jako je iritantno..

Da li je iko pokušao sa factory resetom i clean instalom svega pre priče o sakaćenju? Bar jednom posle toliko apdejta i ko zna koliko aplikacija
Ako je neko našao svoj život na ulici i nije mu bitno na šta troši svoje vreme (koje je jedina stvar u životu koju ne možes nadonaditi) onda slobodno factory reset, ako treba i svaki dan

Ma ne gasim nista, nek se updejtuje :) Iskreno ja sam jos u soku, da mi neko otkriva neka podesavanja, udjes pa udjes opet pa brate bukvalno imam anksioznost :) Ekran mi se dopada, Google Pay sam skontao, radi, sad polako. Za sad ga nosim golog, kao i ostale tel u poslednje vreme mada malo je veliki ne znam mozda i ispadne to ne bi bilo dobro.

Neke stvari su izuzetno logicne, neke koje bi trebalo da budu jednostavne ne mogu da skontam gde da nadjem. Svakako nije bas laka tranzicija.

Ako je neko našao svoj život na ulici i nije mu bitno na šta troši svoje vreme (koje je jedina stvar u životu koju ne možes nadonaditi) onda slobodno factory reset, ako treba i svaki dan
Ako si smisljao ovaj odgovor onda svaka ti cast a ako si onako iz rukava prosuo ovaj odgovor onda opet svaka ti cast.

Poslednja izmena:
Kako nije degradacija baterije kada si je punio 365 puta?+Google i Samsung apdejtima dodaju par procesa da rade i to ti je to...
Mene više nervira to što mi animacije štucaju prilikom pozivanja u dialeru i prilikom otključavanja telefona ako je otvoreno nešto u flashu,a to je već do Samsunga i Gugla,nije do mene a jako je iritantno..
pa neće bateriji kapacitet magično nakon 365 punjenja da opadne za 50%.
sve te baterije su deklarisane da im kapacitet opadne za 10-20% nakon 800-1000 punjenje.
a to znači ako je trajala 10 na početku, posle godinu dana će trajati 9 sati.
a ne 5 kao što se sa S23u serijom desilo nakon 8-9 meseci kad su ga osakatili.

Ne kažem da je sa svim tako, ali cela zajednica koja je imala s23u je bila pri tom stavu ne kupujem novi ovaj radi odlično. I od novembra baterija se mani baš pogoršala iako je telefon bio tek godinu dana star tako da degradacija baterije nije sigurno. Bukvalno su osakatili bateriju Update-om.
Evo mi ga s23u u rukama, januar 2025 update....baterija je manje-više konstantna prethodne 2 godine. Degradacija je prisutna, naravno, ali ništa drastično.

pa neće bateriji kapacitet magično nakon 365 punjenja da opadne za 50%.
sve te baterije su deklarisane da im kapacitet opadne za 10-20% nakon 800-1000 punjenje.
a to znači ako je trajala 10 na početku, posle godinu dana će trajati 9 sati.
a ne 5 kao što se sa S23u serijom desilo nakon 8-9 meseci kad su ga osakatili.
Ja to sakaćenje nisam doživeo, kao ni velika većina korisnika, rekao bih.

Naravno da se takve stvari dese, ali to često bude i do neke aplikacije tj. kompatibilnosti sa tim updateom.
Ako je do samo OS, uglavnom se brzo ispravi (sećam se slučaja sa s21u i updejtom na oneUI 5, ako se ne varam, neko nenormalno curenje baterije koje je zapravoi pogodilo brdo korisnika, rešili ga kroz par nedelja novom zakrpom).
ps. isto važi i za magični iOS

Svakako, težak off topic, cela poslednja strana.

Iphone aplikacije za YT i FB su bez bagova dok na s25+ smanjen video zna biti crn u yt a na fb reels pušta pogrešan video od onog u thumbnailu nekada. I kad krene ne prestaje. Svaki nepovezan.
Počeće i tel biti kao auto, jedan za po gradu a jedan za putovanja. Čim multisim bolje zaživi i bez ograničenja. Ne vide da mogu prodati duplo više ugovora za telefone. Šta će mi cigla za kratku šetnju. Ili mali za višednevni turizam

Pitanje za sve vlasnike S25 (ultra) serije. Da li radi native snimanje razgovora (opcija kija se aktivira u podešavanjima u dial pad-u). Planiram kupovinu ali mi je zbog posla bitno snimanje razgovora.

Realno maximalno 6 meseci Update i posle gašenje.
Realno ovo je glupo, jer osim podešavanja/pogoršanja opcija update donosi i sigurnosne zakrpe za mnogo toga.

Pitanje za sve vlasnike S25 (ultra) serije. Da li radi native snimanje razgovora (opcija kija se aktivira u podešavanjima u dial pad-u). Planiram kupovinu ali mi je zbog posla bitno snimanje razgovora.
Ovo ti zavisi od regiona za koji je telefon namijenjen.

Srećom Samsung dozvoljava promjeni regiona, tako da kucaj u Google change CSC /model telefona/

Berza i pijaca. Ko da više. Kada ništa novo nemaju, a osnovno izbacuju moraju za nešto da se hvataju. Juče sam baš malo čačkao S25 Ultra. Kao plastiku da sam uzeo u ruke. U odnosu na prethodnu seriju po meni, veliki downgrade. Nemam osećaj da je ništa Ultra na njemu.

Berza i pijaca. Ko da više. Kada ništa novo nemaju, a osnovno izbacuju moraju za nešto da se hvataju. Juče sam baš malo čačkao S25 Ultra. Kao plastiku da sam uzeo u ruke. U odnosu na prethodnu seriju po meni, veliki downgrade. Nemam osećaj da je ništa Ultra na njemu.
Ako pogledas Huawei,Xiaomi,Honor i te marke koje se bore za neki vrh sa svojim premium telefonima,ako nista,bar uloze u ambalazu,bude robusna,kvalitetna..bar tu ne stede.Ovo kupis Ultra Samsung,moze u zadnji dzep od farmerki da ti stane i to bez ds viri i da se vidi "budza"...sledeci ima sami kao lego kocke da sklapamo..u saku ti samo daju delove

Ako pogledas Huawei,Xiaomi,Honor i te marke koje se bore za neki vrh sa svojim premium telefonima,ako nista,bar uloze u ambalazu,bude robusna,kvalitetna..bar tu ne stede.Ovo kupis Ultra Samsung,moze u zadnji dzep od farmerki da ti stane i to bez ds viri i da se vidi "budza"...sledeci ima sami kao lego kocke da sklapamo..u saku ti samo daju delove
Stoti put receno vec. Dok se prodaje, a prodaje se nemaju razloga ne nesto radikalno manjaju. Sto se tice dizajna u poslednje 4 generacije samo nazaduju, a na to svaku drugu seriju uvale svoj procesor koji je inferiorniji od konkurencije, pa i tu dodatno zarade. Pradaju nam pricu sa Ai inovacije na kasicicu, a pakovanje sve siromasnije. Sve zarad vece ustede i veceg profita. Baterija ista godinama, brzina punjena ista, kamera ista ili veoma slicna. Bukvalno nas vuku za nos, a mi trazimo jos.

Stoti put receno vec. Dok se prodaje, a prodaje se nemaju razloga ne nesto radikalno manjaju. Sto se tice dizajna u poslednje 4 generacije samo nazaduju, a na to svaku drugu seriju uvale svoj procesor koji je inferiorniji od konkurencije, pa i tu dodatno zarade. Pradaju nam pricu sa Ai inovacije na kasicicu, a pakovanje sve siromasnije. Sve zarad vece ustede i veceg profita. Baterija ista godinama, brzina punjena ista, kamera ista ili veoma slicna. Bukvalno nas vuku za nos, a mi trazimo jos.
To se slazem sve :ROFLMAO: Dok ima ovaca,bice i vune.Mi mozemo da ne kupujemo,ali objasni ti celom svetu...sto se tice AI,nisam je trazio,niti mo treba,niti je koristim..dok me mozak sluzi..dok mogu sam nesto da procitam,da se edukujem,da podesim:DTako da im bar to (ne samo njima,nikome) ne pije vodu..vise marketing da bi imali sta na reklamu da stave

Nazad
Vrh Dno