Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Podize mi bespotrebno tastaturu + ekrana nikad dosta. A benefit of iste nemam ni jedan...radi i circle to search i sve najnormalnije kao i sa njom.
Preko čega aktiviraš circle to search bez linije?

Probao sam par puta,ali sam kanda bio neprecizan :) sad sljaka :) hvala

Ima li nacina da se da se uz neki od dodataka Good lock pokrene smart select, onaj koji se nalazi u edge panelu, jer ceo panel drzim samo zbog njega?

Ima li nacina da se da se uz neki od dodataka Good lock pokrene smart select, onaj koji se nalazi u edge panelu, jer ceo panel drzim samo zbog njega?
To i mene interesuje, jos jedna od neinteligentnijih odluka da se to skloni. Samsung odlucio da nam to ne treba, a koristio sam brat bratu 10 puta dnevno.

mislite na stari smart select sa svim alatkama pojedinačno?

Znam to, nego sam mislio da li ima poput prečice za screenshot ekrana, samo u varijanti Smart select.

Drugari, kako vam se pokazao Ultra sad posle nekog vremena? Jel nije bilo degradacije u kvalitetu kamere update-ima kao sto kukaju po redditu?

Poslednja izmena:
Ja ga imam skoro godinu dana i meni je ok . Ne igram igrice a za ostalo ga koristim , plus sinhronizacije , plus sim i e sim kartica , tri mail naloga , pametni sat , sluške ponekad i izadjem dan ipo do dva kako kada . Slabije fotkam , ali društvene mreze koristim , fb inst tik tok discord . Nije u light rezimu

Hvala na odgovoru. Samo me kamera interesuje. Moram suprugu da prebacim sa Pixela posto smo na A1. Za ostalo verujem da kida.

Sto se mene tice kamera je onako, izmedju nesto...ako slikas nesto staticno okej je, ali u pokretu tu vec malo zaostaje...i ovaj 10x kao da je vremenom postao neupotrebljiv, cini mi se kad sam uzeo tamo na izlasku, bolje slike su bile sa 10x zumom, sad nekako sve kao kroz maglu...
Dosta je softver odgovoran za to kako ispadnu, cini mi se da gcam(app od pixel) radi manje procesiranja ili jednst ima bolji algoritam...

Upravo isto citam na redditu. Zale se ljudi da im slike nisu iste kao kad su kupili mob i da je narocito 10x nazadovala.

Apsolutno se i ja slazem. Pa nisam lud. Poslednje azuriranje pre pola godine uradjeno. Skoro pustim januarsko azuriranje i jasno vidim da je kamera degradirana. Slike nisu vise toliko ostre kada se zumira, kao i na 10x zum nije vise to taj kvalitet fotke.
Samsung treba da popije tuzbu zbog ovoga, nego nema ko da pokrene pricu.

Poslednja izmena:
Apsolutno se i ja slazem. Pa nisam lud. Poslednje azuriranje pre pola godine uradjeno. Skoro pustim januarsko azuriranje i jasno vidim da je kamera degradirana. Slike nisu vise toliko ostre kada se zumira, kao i na 10x zum nije vise to taj kvalitet fotke.
Samsung treba da popije tuzbu zbog ovoga, nego nema ko da pokrene pricu.

Ja na s22 ultra snap nemam problem sa tim zoom bas dobar.😅

Ja sam na UI 6.0 nema razlike u kameri od kada sam ga kupio mada se iskreno ne secam na kojem je sistemu stigao pre 2 godine. Pre neki dan u poslovnici point and shoot sa S23U I S25U (ocistio kamere) meni bolje izgleda slika na kom S23U. S25U opet masi fokus kao sto je vec neko ovde kacio20250209_163028.jpg20250209_163027.jpg

Koliko vidim, na gornjoj fotografiji si malo podigao telefon i fokus je na ovom ventilatoru ili šta je već, a dole si malo spustio i fokus je na telefonima. Mašio je samo ako si pipnuo ekran i fokusirao nešto a on to nije uhvatio

Treba biti pametan, a ne srljati samo za novim izmenama i budalaštinama zvanim bezbednosne zakrpe. Zato su i izmislili da ne može više da se vraća na niže verzije softvera.
Treba videti šta su uradili sa s21 serijom. Prvo su podigli cene matičnih ploča za njih, a onda su pustili ažuriranje u kojem je velikoj većini misteriozno matične ploče prestajale da rade. Imate na netu sve crno na belo, ne izmisljam ja nikakve priče. Ko planira da koristi telefon na duže staze, treba da izbegava ažuriranja.
Što se tiče degradacije kamere, samo predjite na expert raw i rešena stvar.

Мислим да су они само озбиљно појефтинили процес производње и искључили или на минимум свели контролу квалитета. Тако да у крајњем добијемо 2 примјерака истог модела која имају видне разлике у понашању камере.

Исти случај је и у остатку ИТ свијета.
Од 200 рачунара истог модела 150 раде савршено, а 50 имају проблеме диск, прегријавање, напајање,...

Pozdrav ljudi, da li ima neko problem da se Always on display sam iskljucuje? Samo se iskljuci u nekom momentu pa moram da udjem na podesavanje i opet ga ukljucim

Ne. Nikada mi se to nije desilo,S23U.

Pozdrav ljudi, da li ima neko problem da se Always on display sam iskljucuje? Samo se iskljuci u nekom momentu pa moram da udjem na podesavanje i opet ga ukljucim
Verovatno ti je neka rutina uključena i povezana sa AOD, npr. Sleep mode. Meni je podešeno da kada Sleep Mode krene, pogase se mnoge opcije uključujući AOD, performance profile, grayscale itd. i desi se da se AOD isključi skroz kad ručno isključiš Sleep mode.

Ajde mala pomoć
Preko noći ultra izgubi oko 13 % baterije - što je mnogo .
Uključeno ko i uvek bt sat lokacija za vreme wifi , sinhronizacije ko i po danu , plus ponekad i alarm .
To mi se počelo dešavati unazad par dana , inače sa ovom rutinom gubilo je noću do 5% . Nije mi do tih 10ak posto nego me nervira sto tako nije bilo ranije .

Ili baterija odumire ili nešto cucla istu preterano, nema tu neke filozofije. Ranije smo koristili BBS program da ustanovimo šta može biti uzrok preteranog curenja baterije, možeš potražiti temu. Takođe factory reset rešava problem često samo je naporan za raditi.

Edit: inače ja upravo poručio whitestone za ultru i kožni dbrand pozadi, definitivno je ostavljam, mali će u oglase kad se vrnem sa puta.

Meni bt vuce dosta, i na sat i na fon...skoro pa uvek pred spavanje gasim vezu sa satom, tj bt...al moze i neka glupa aplikacija da bude, da se azurirala i da joj nesto ne odg sad..

Vrh Dno