Šta je novo?

[MTS] VoLTE ... ?

Mislio sam da si ti na iOS-u 😃

Definitivno promeni karticu i ako i to ne vrši posao, opet njih zoveš i tražiš da vidiš zašto ne funkcioniše ta usluga 😃

Jesam ali sam uzeo drugi broj i Android,kao backup.

@pajica123 Samsung.

Crvena mi kartica,jesu nove bele?

Poslednja izmena:
Samsung A33 5g. Pripejd je broj,uzeo pre nedelju dana.

uzeo si novu karticu pre nedelju dana? jedno glupo pitanje: da li ti radi 4g internet i da li telefon pokazuje 4g ikonicu?

Ja mislim da je kod mt:s-a 4G automatski ukljucen bez obzira da li je pripejd ili postpejd. To samo kod Yettel-a ima da moras da ih pozoves da ti ukljuce 4G... Aman bre, u 21 veku :(

e onda nemam pojma sta bi moglo biti. jedino resenje je da navratis u poslovnicu da oni probaju da resetuju uslugu ili da ti daju drugu karticu..

Ma da,nesto zaglavilo bas na mom broju ali ***.

Ponovo sam ih sad zvao,cekao 50 minuta(svaka cast vama koji koristite njihove usluge,ja ih ne bi ni za dzabe). Kaze gospodja da mi nisu ukljucili VoLTE jer je zahtev podnet za LTE :LOL: :LOL: :LOL: . Malo nagluv bio operater,izgleda.:ROFLMAO:

Pa jesul' uključili i VoLTE na kraju?
Moguće da operater nije znao da su pustili VoLTE za prepaid, pa je mislio da hoćeš LTE.
Pozdrav

Pa gde da ukljuce kad sam ih zvao pre sat,dva? Polako,prosledise tehnickoj sluzbi pa ce biti ove godine,mozda. :LOL: . Ma znao je,jos rece da je to pusteno skoro.

Proradio VoJELTE🤣🤣. Cudo Mts-a.

10 dana im je trebalo od podnosenja zahteva da aktiviraju volte ;-)
samo se pojavilo volte .. nikakva poruka nije stigla i nije trebalo da se restartuje na samsung tel

sad da pohvalim mts :) jutros za brata podneo zahtev za aktivaciju volte .. i rekoh mu spremi se da cekas 10 dana
oni mu aktivirase malopre istoga dana heh .. pojavilo se u status baru notifikacija volte

mada mozda je to neka vrsta pravde posto ima tel xiaomi redmi note 9 pro i gde u podesavanjima su iskljucili opciju volte sto nisam znao
u pocetku sam mislio da zaista tel ne podrzava volte al sa ovim gasenjem 3g mreze natera me da istrazujem i
dok nisam po netu video da taj tel podrzava volte i da mora da se ukuca kod * # * # 869434 # * # * da bi se pojavila .

sad da pohvalim mts :) jutros za brata podneo zahtev za aktivaciju volte .. i rekoh mu spremi se da cekas 10 dana
oni mu aktivirase malopre istoga dana heh .. pojavilo se u status baru notifikacija volte

mada mozda je to neka vrsta pravde posto ima tel xiaomi redmi note 9 pro i gde u podesavanjima su iskljucili opciju volte sto nisam znao
u pocetku sam mislio da zaista tel ne podrzava volte al sa ovim gasenjem 3g mreze natera me da istrazujem i
dok nisam po netu video da taj tel podrzava volte i da mora da se ukuca kod * # * # 869434 # * # * da bi se pojavila .
Za sada A1 gasi 3G, dok ostala dva operatera su on Hold Line

Meni je većinom isključen. Na mestima gde je slab domet, kad je uključen VoLte ,samo prestane da se čuje sagovornik i to traje, traje... A kad je isključen VoLte, ne čuje se na delić sekunde ili se slabije čuje, tako da je bolja opcija da bude isključen

VoLTE aktiviraš kroz MojMTS. Posle ga samo ukljućiš u telefonu.
Sve dodatne usluge prilično brzo aktiviraju kroz MojMTS. Retko je to bilo više od 15 minuta.
Meni je danas nezamislivo da pričam bez VoLTE, veoma je primetna razlika u kvalitetu razgoovora. Stalno je uključen, i primeti se prebacivanje na niže, npr. 3G, ali nije bilo takvih spomenutih problema. Mada opet, ima slabog i neupotrebljivog signala, pa ne smem ovo da tvrdim. Možda je i do telefona, podržanosti od mreže...
Možda sam par puta za neke 3-4 godine, upalio/ugasio u telefonu, da sam bio nedostupan npr. Mada se baš dugo nije desio neki problem.

Meni svaki put kad je volte aktivan nakon razgovora (koji je normalno obavljen) izadje obavestenje da "poziv nije uspeo". :D
Zvao sam da ih pitam (mts) zasto je tako, ali nisu imali odgovor.

Meni svaki put kad je volte aktivan nakon razgovora (koji je normalno obavljen) izadje obavestenje da "poziv nije uspeo". :D
Ne znaju ni sami šta je šta kod usluga. VoLTE jer super stvar jer ako nemaš VoLTE prilikom razgovora mreža ti padne na 3G.

Ma da, bolje je sa volte, korisim ga normalno ali mi je uvek smesno kad vidim ovo obavestenje koje nema veze.

Ovo ti je najverovatnije bag u samom uredjaju. Mada mozda i nesto "ocekuje" od mreze sto ne dobije pa izbacuje tu poruku.

Inace mts za nepodrzane VOLTE telefone nema 3G pozive, automatski sa LTE se spusta na GSM tako i za USSD kodove.
Kod A1 lepo radi skaliranje na 3G pa tek ako padne sa 3G ostaje na GSM-u.

Ne nisi me razumeo kažem kada zoveš nekoga iz Crne Gore ili negde druge sa regiona Zapadnog Balkana onaj sa druge strane te loše čuje jer se koristi 3G/2G mreža.
Ovo ne bi rekao da je problem do mreze koliko do kodeka koji se koristi. U Srbiji dosta bolje cujem na GSMu nego iz Bosne kad pricam.

Ovo ti je najverovatnije bag u samom uredjaju. Mada mozda i nesto "ocekuje" od mreze sto ne dobije pa izbacuje tu poruku.

Inace mts za nepodrzane VOLTE telefone nema 3G pozive, automatski sa LTE se spusta na GSM tako i za USSD kodove.
Kod A1 lepo radi skaliranje na 3G pa tek ako padne sa 3G ostaje na GSM-u.
Ne znam sta je, telefon je Poco x3 nfc i u podesavanju ima opcija za Volte. Ne primecujem prilikom razgovora nikakve smetnje pa i ne obracam paznju.

Ovo nije bilo ni u vreme GPRS ! Ne čuješ sagovornika uopšte. Ili prekine na nekoliko sekundi (5-10) pa nastavi... Morao sam da isključim voLTE

Vrh Dno