Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Vidim skinuli su i optički izlaz za audio... je'l bar radi mikrofon za Asistenta na daljinskom, za razliku od prvog Lakija?
Veruj mi to nikada nisam koristio, samo mi fali da još pričam sam sa sobom.
"Design by Orion"

Chappelles Show Lol GIF

ne vidim na slikama, da li ima neki USB/microSD slot?
Ima

Ja bih koristio da radi, savršeno je za pretragu da se ne j**avam s on screen tastaturom.

Lično mislim da kad bi orion ubacio na sve kanale vraćanje unazad kao sbb bukvalno na sve, takođe omogućio gledanje i sa računara da bi uradio veliki pogodak sa time.
Slazem se,pogotovu sa ovim da moze da se gleda sa racunara.Ali, i da nema prepreka da se gleda van zemlje kada su npr.ljudi na odmoru.

Orion malo promenio cene i promenio način gledanja tv kanala preko aplikacije, sada u nižim paketima duo i triple daje mogućnost gledanja kanala preko aplikacije na 5 uređaja ali ih ograničava na 2 smart i 3 mobilna (do sad bilo samo 3 uređaja po želji, moglo je i 3 smart tv-a) , a u skupljim 6 uređaja od čega je 3 smart a 3 mobilna, dok je u triple najskupljem paketu dostupna aplikacija na 7 uređaja od čega 3 smart a 4 za mobilne uređaje.

Nakon 3 dana odgovorili na mail:

Poštovani,

Izvinjavamo se što ste čekali na odgovor.

Prosledila sam kolegama urgenciju za Vaš nalog.

Srdačan pozdrav,

Marija Radulović
Odeljenje telefonske prodaje Orion telekom

U ponedeljak je mesec dana od kad su rekli da ce zameniti uredjaje...

Meni dali tp link ruter koji nije wifi6,a reklamiraju uz moj paket wi fi ruter huawei kao da je nesto super,4.5gb mi je paket a brzina 800mb/s,na telefonu s23 500mb,onda bolje da sam uzeo najeftiniji paket...zvacu ih da mi daju taj bolji ruter,jel imao neko takvo iskustvo? Koje brzine vi imate na paketu 4.5gb?

Meni dali tp link ruter koji nije wifi6,a reklamiraju uz moj paket wi fi ruter huawei kao da je nesto super,4.5gb mi je paket a brzina 800mb/s,na telefonu s23 500mb,onda bolje da sam uzeo najeftiniji paket...zvacu ih da mi daju taj bolji ruter,jel imao neko takvo iskustvo? Koje brzine vi imate na paketu 4.5gb?
Nećeš imati bolje ni na wifi 6 brzine svima u poslednje vreme valjaju te nove tp link rutere. I ja sam dobio taj brzine na wifi idu do 670mbps na 5ghz na desktop ide do 950 na lan što je ok. Samo veću stabilnost dobiješ sa više uređaja i bolji range u suštini. Postoje određeni limiti samih uređaja. Bolje dokupi kvalitetan wifi 6 AP ukoliko želiš da skidaš ukoliko si fanatik za brzo skidanje biće dosta kvalitetniji signal u poređenju sa huawei wifi 6 ruterom.

Poslednja izmena:
Istekom je vreme za edit.
Pričano je mnogo puta na tu temu dobijaš 4x1gbps net po lan portu i 600-700mbps za wifi protok. Što ti je u praksi 4.5gbps. Jedina razlika između paketa što najveći paket nudi 1gbps upload. Ukoliko si preko akvizitera ostvario popust još bolje posle pređi na najmanji paket ili pripejd ukoliko ti to odgovara.

ja sa onog X6 Huawei rutera nabodem 1.2-1.4Gbps speedtest preko 5GHz wifi (4.5Gbit paket)

Zato što ustvari ide na 6Ghz... I ja bijem toliko na tom ONT-u

Ne ide na 6GHz već podržava 160MHz širinu kanala na 5GHz, to u relativno čistom etru na 5GHz može da izvuče 2x veću brzinu od 80MHz širine kanala za wifi 6, a to je oko 2x740Mbps recimo što mu dođe na 1480Mbps u idealnim uslovima.

Ovo merim na telefonu, na tom ruteru, kroz gipsani zid, izolaciju i pločice :)

Prilozi

• Screenshot_20250209-090951.png
    Screenshot_20250209-090951.png
    65.1 KB · Pregleda: 91
Da je zid od pune cigle ili armiranog betona ne bi išlo to tek tako :D

Pa naravno, ovaj je pregradni, zato sam i naveo kroz šta merim.

Ako reklamiraju da uz najbolji paket dobijem wifi 6 ruter,onda hocu taj ruter, verujem da je bolji...ako kazu brzina 4.5gb,a ja imam 800mb onda to ne pije vodu...trazicu ima bolji ruter i to onaj sto ce izgirati brzinu ili ce popiti tuzbu i to na 3 osnove

Nemoj se nervirati i gubiti vreme. Odgovor će biti da možeš da postigneš tu brzinu ako priključiš 4 uređaja na kabl plus ostatak na wifi.

Kod tog paketa, (imam ga i ja) je poenta cena i upload od 1Gb/s

Za kabl i pricam
Samo prelistaj temu, svako malo se iznova postavlja ovo pitanje, brzina od 4,5 Gb/s je tu samo kako bi privukla pažnju, a situacija u stvarnosti je baš kao što je kolege iznad opisuju, imaš 4 LAN porta po 1 Gb/s + brzinu preko Wi-Fi veze. Mnogo je primamljivija upload brzina od 1 Gb/s koja se bez problema dobija putem LAN veze, ali to se slabije spominje. Jedini način da dobiješ veću download brzinu na jednom portu je da uzmeš neki od tih "Sonic Boom" paketa uz koji daju ONT sa 10 Gb portom.

Ja koristim paket od 4,5 / 1 Gb/s i dobio sam taj Huawei Wi-Fi 6 ONT i osim nešto veće Wi-Fi brzine pomoću Wi-Fi 6 uređaja ne verujem da ima neke razlike u odnosu na taj koji si ti dobio. Sa druge strane, za 1670 RSD imam punokrvnu optiku koja do sada (nekih godinu i po) radi izuzetno stabilno i to bez uslovljavanja da uzmem bilo koju drugu uslugu osim neta. Jeste bilo nekoliko pokušaja poskupljenja u toku UO (ali samo pratim Benč i nemam brige), ali ta ponuda je (po meni) jednostavno neprikosnovena na našem tržištu.

Isticao mi ugovor uskoro pa sam hteo da predjem kod drugog provajdera, podneo zahtev za raskid - posle nekog vremena zvase i ponudise 6m za dinar, ostalih 18m stara moja cena 1800.
Paket 1Gb samo optika, u principu dovoljno mi je i nemam trenutno vremena za peripetije sa prelaskom pa sam pristao.
Cisto da neko zna sta moze uz minimum cimanja

Da li uopšte postoji smisao da Orion zaključava rutere za full admin pristup? Oni to jedino rade čini mi se.

Da li uopšte postoji smisao da Orion zaključava rutere za full admin pristup? Oni to jedino rade čini mi se.
Ne radi samo Orion nazalost, mts nece ni biznis korisnicima da pristup admin nalogu, jedini nacin da se zabodije je bridge mode pa svoj uredjaj

Kakav je ping za online igranje?
Pricam o toj "optici" preko gpon trt mrt kako se vec zove.

Samo da prijavim da mi je kvar saniran nakon 30 dana čekanja, internet ponovo radi. 🙃 Momci koji su došli da poprave su bili vrlo profesionalni i odradili su sjajan posao. Sada gledam nekako da izvučem da mi daju gratis srazmerno broju dana koliko sam bio bez usluge, jer bi to jedino bilo fer od njih.. Ugovornu obavezu nisam ni imao, u pitanju je njihova Pripejd optika. Tako da je opet vredelo sačekati nego uzimati skuplje alternative..
Internet mi ponovo ne radi od sinoć. Izgleda da je dunuo neki vetrić i oborio njihove instalacije sa bandere, vidim da vise neki kablovi. Nadam se da ovaj put neću čekati 30 dana da dodju da poprave :)

Zvao sam call centar, kvar je na čvorištu i rade na rešavanju... Evo vec je 6. sat kako sam bez neta, a neophodna mi je stabilna veza jer radim od kuce. Na SBB-u mi se ovo nije dešavalo. Srećom, uzeo sam 1 mesec probno, a po svemu sudeći ću vratiti opremu pred istek trial perioda...

Na stranu što su mi dali ruter koji nije WiFi6, uprkos tome što sam uzeo jači paket baš zbog boljeg rutera.

Nazad
Vrh Dno