Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

I meni je stigla ove nedelje, sjajna stvar za ljude koji nemaju esim telefon 👍

Jel to A1 roaming net dodatak na prepaidu ne radi na Kipru?

Aktivirao dodatak, nakaci se fon automatski na epic mrezu ali stoji no internet connection.
Za cyta-voda mrezu mi stoji forbidden, a video ranije na A1 sajtu ali mislim makedonskom da su im oni partner

Edit, sad vidim ovde https://a1.rs/privatni/prepaid/roming da u startu postoji kipar medju destinacijama, ali kad se ode kod bilo kog roaming net paketa tu na vise detalja u spisku zemalja na tabu Gde vazi nema Kipra.
Jel moguce da ne radi na kipru i platih dodatak a sad sam bez neta ovde ili ima neki nacin da se nakacim na ovu cyta-voda Forbidden mrezu ili vec nekako koristim roaming net paket?

Aktivirao dodatak, nakaci se fon automatski na epic mrezu ali stoji no internet connection.
Za cyta-voda mrezu mi stoji forbidden, a video ranije na A1 sajtu ali mislim makedonskom da su im oni partner

Edit, sad vidim ovde https://a1.rs/privatni/prepaid/roming da u startu postoji kipar medju destinacijama, ali kad se ode kod bilo kog roaming net paketa tu na vise detalja u spisku zemalja na tabu Gde vazi nema Kipra.
Jel moguce da ne radi na kipru i platih dodatak a sad sam bez neta ovde ili ima neki nacin da se nakacim na ovu cyta-voda Forbidden mrezu ili vec nekako koristim roaming net paket?
Zavisi od strane Kipra na kojoj se nalazis. Ako je Grcka strana onda vaze, a na Turskoj strani je druga roming zona pa ne vaze.

1737208974098.png

Pise pogledaj dodatke, a dodaci su samo za pozive/sms, ako odaberes neku drugu zemlju onda se pojave i roaming net dodaci, pa pretpostavljam da na Kipru nema net roaming dodataka. Najbolje posalji nekom svom poruku da pozove A1, i da proveri

Edit: nema Kipra ni na listi gde radi roaming

1737209257250.png

Izgleda nema za prepaid, samo postpaid i to neki čudni, egzotičan:
1737229801906.png

Svasta
U grckom sam delu i po svemu deluje da neta nema. Skroz konfuzno sa tim postpaid ima prepaid nema i moze roming pozivi poruke ne moze net, ali deluje tako.
Nemam esim, sve kao iscimacu se za onu esim karticu i nikako. Ovo bi moglo da me potera, da opet negde ovako ne zabodem

Svasta
U grckom sam delu i po svemu deluje da neta nema. Skroz konfuzno sa tim postpaid ima prepaid nema i moze roming pozivi poruke ne moze net, ali deluje tako.
Nemam esim, sve kao iscimacu se za onu esim karticu i nikako. Ovo bi moglo da me potera, da opet negde ovako ne zabodem
U tom slučaju preporučujem 5ber esim

Prilozi

• Screenshot_20250119-133620_5ber.eSIM_1_1.png
    Screenshot_20250119-133620_5ber.eSIM_1_1.png
    155.7 KB · Pregleda: 62
Drugi put uzimam holafly, ovog puta 10 dana unlimited eu roming. 30ak evra me izaslo, uglavnom izadje oko 3e dan. Ne trosim previse, ali je otislo oko 15gb, sve radilo besprekorno, hotspot takodje. Sve na automatic network, hrvatska, slovenija, austrija i italija (cini mi se i kod nas da je radilo, ali nisam siguran, upalio sam na granici, pisalo je yetel ali nisam probao).
Uglavnlm mislim da cu za dalje koristiti ovo za putovanja, na ceo iznos koliko me kosta put, 3e dnevno za net da ne razmisljam deluje povoljno.
Pisao sam i korisnickoj sluzbi vezano za fup, kazu da nemaju tacnu informaciju i da svaki operater moze da ukljuci fup, ali bez preciznih informacija. Kapiram da ne moze bas 100gb dnevno da ide, ali za 5gb koliko sam max potrosio jedan dan je sve ok. Meni igra sto je eu roming pa je sve pokriveno, nema cimanja ako se prelazi iz drzave u drzavu...

Imam problem da dopunim Cosmote whatsup karticu online bankovnom karticom.
Jel moze da se dopuni karticom iz Srbije ili ne? Jel imao neko iskustva i kako je resio problem?

Dopunio sa Visom debit Raiffeisen, Mastercard debit od Yettel nije htela da mi prodje izbacivalo je neku gresku kad je trebalo da izbaci korak za jednokratnu lozinku.

Kartica je od stara od Mobi banke ali mi je do sad prolazila svuda online, juce sam dopunio A1 hrvatsku karticu i 2 grcka taga za putarinu.

Poslednja izmena:
proverite ko je dopunjavao bonbon da i njemu nije zakucalo.Meni se desilo dopunjen kredit u januaru ove godine da je stiglo posle par dana valjanost kao jos 7 dana i upravo sad da vidim pise kartica vazi do aprila i nije moguce administrirati upravo se pisem sa njima preko chata da resimo problem
Pozdrav

Pozdrav svima, jedno pitanje za globaltel roming.
Da bih imao roming na putu za Grcku iz Srbije , jel moram pored paketa globaltel travel da kupim i globaltel balkan za makedoniju? Cini mi se da je pre sa travelom moglo i u makedoniju?

Pozdrav svima, jedno pitanje za globaltel roming.
Da bih imao roming na putu za Grcku iz Srbije , jel moram pored paketa globaltel travel da kupim i globaltel balkan za makedoniju? Cini mi se da je pre sa travelom moglo i u makedoniju?

Isplativija je grcka COSMOTE whatsup kartica = 12€ neograničen net

Vidim da su esim 300gb za EU, smanjili na 50gb. Da li postoji neka alternativa ? Nesto barem slicno toj ceni i kolicini ?

Koji e sim radi i kod nas bez na dopunu bez registracije. Ne mora ni da ima net bitno je da može da radi whatsup preko WIFIa i ništa više.

Jesi potrosio tooiko ili bar blizu?

What's up grčki trenutno ima neograničeno internet za 30 dana, za 13.5 eura, tačnije, dopuna je 15e. Valjda će držati ovu promociju do leta.

Evo da podelim i moje iskustvo u vezi Hrvatskog Telekoma. Koristio sam njihovu karticu u Rumuniji i internet. Radi perfektno internet radi 5G mreža u roamingu između država EU. Čak radi i VoLTE kada sam zvao prijatelje koji žive u Hrvatskoj, što znači da koriste 4G mrežu za pozive. A1 Hrvatska je isto za preporuku ali oni nemaju roaming dodatke van EU na primer. Kod A1 Hrvatska ne postoji mogucnost VoLTE za prepaid. Unutar EU sa bilo kojom karticom ne moze da se aktiviraju dodaci ako se predje kredit od 62.5 evra. EU kartice za roaming ne preporučujem za putovanje u Švajcarsku jer je roaming jako skup, više se tu isplate srpski brojevi jer su dodaci jeftiniji.

Nazad
Vrh Dno