Šta je novo?

Kvalitetna podloga - koliko je bitna?

Da li ima svrhe kupovati veliku podlogu za tastaturu i misa?
Imam malu podlogu hocu da je promenim ali se kolebam da li da uzmem veliku ?

Da li neko ima iskustva sa podlogom sa gel jasuticem FELLOWES CRYSTALS?
Inace imam onu polu jajastu, donekle je ok, malo je mala povrsina i na jednom delu podloge mis mi trokira. Nikako mi nije jasno sto usporava tu kurzor. Svakako hteo sam drugi da kupim, s obzirom da je ova oko 1800 din bitno mi da znam da je dobra.

Da li neko ima iskustva sa podlogom sa gel jasuticem FELLOWES CRYSTALS?
Inace imam onu polu jajastu, donekle je ok, malo je mala povrsina i na jednom delu podloge mis mi trokira. Nikako mi nije jasno sto usporava tu kurzor. Svakako hteo sam drugi da kupim, s obzirom da je ova oko 1800 din bitno mi da znam da je dobra.
Pazario je. Odlicna mi je! Mis odlicno klizi po njoj i precizno ga pomeram na minimalno pomeranje, silikon je malo tvrdji ali dobro saka lezi na njemu. Mozda je i ova malo mala povrsina ali ko stavi veci DPI je sasvim dovoljna povrsina.

Da pitam zna neko koja je ovo podloga, kog proizvodjaca bas mi se svidja, i da li je kvalitetna
Podlogu vido na oglasima neki lik prodavo laptop
slikaHP-PAVILON-DV6-INTEL-I7-8GB-RAM-500GB-368707213v800h600.jpg

Ja i dalje rabim Cooler Masterov MP510...čudo koliko je trajna. Izgleda očajno ali još uver radi ok. Imam još 2 neotpakovane, kupih na vreme pošto CM ima običaj da šalje dobre proizvode u večna lovišta...
Cooler Master MP511 XL
Endgame Gear MPC890

ima ih i u manjim i vecim izvedbama... ;)
Od kordure rade jos Asus, Endorfy (ex Poljski SPC Gear), Adata i Wicked Bunny (mislim da ih je neko vec kupio i odradio rebrand, moguce Pulsar)
Uglavnom CM i Endgame rade najbolje izvedbe (najbolji QC)
Endgame i Wicked Bunny su bile "najbrze" kordura podloge... :)

Ja razmisljam da dodam MPC890 jer se sada krece oko 35e, ali sam trenutno zadovoljan sa mp511...
Samo povremeno brisanje vlaznom mikrofiber krpom i kao nova bude.
Imam i Razer Gigantus, ali preferiram CM, verujem da je podloga od kordure skoro pa trajno resenje.

Sto se klasicnih tice...
Drugar koristi Artisan Hien, odlicna je dok je trajao coating posle toga meh...
Ne znam kakve su ove Zowie GSR ali su dosta nahvaljene...
Vise nisu tolika egzotika (uvoz iz Japana), pa je i cena pristupacnija.

FANTECH MP903, meni bolje ne treba.

Po meni skuplje podloge su samo bacanje para, mozda znace pro gejmerima a i to pitanje da li je samo reklama.
Imao sam neku plavu rokat pa dve verzije razne mekoce one zelene razer...stojalo mi je to do skoro u ormarima onda sam pobacao kad mi se napatili neki moljci. Te profi se brze raspadnu ko i high end misevi.
Imam jos jednu spakovanu jer se izlizala (drugu sam valjda bacio) kad sam kupovao Diablo III i ekspanziju svaka kopija isla sa poklon Munk podlogama, ta je ok i lepa slika moze da se urami.
Sad imam neku X-strike, pre oko g dana sam kupio, hteo sam onu sa slikom zmaja jer izgleda kul ali nema nigde da se kupi poslali mi nesto drugo umesto toga lol Tkanina ko tkanina.

Uzeo malopre A4Tech X7-200MP i iznenadio se kad sam video da je prošivena. Nisam mnogo obraćao pažnju kad sam naručio, na slici mi delovala da je sečena lepo.
Izgleda sam navikao tako, ovo što je prošiveno kao da mi seče ruku posle dužeg korišćenja.
Ima li neka tako obična podloga lepo sečena, da je gore tkanina, minimum debljina 3mm? 10 godina koristim običnu ACME cloth i vreme je da ide u kantu :)

Vec par nedelja rokam na Saturnu Pro, za sada prezadovoljan. Uzeo soft verziju, nisam smeo da se okusam na prvu sa Xsoft verzijom. :D

Ja sam uzeo skoro NZXT MXL900, prva liga. Čini mi se bolja i od nekih skupljih SteelSeries koje sam imao prije...

Imam neku Redragon podlogu vec preko 7 godina i nigde se nije odsila nije izgubils znacajno glatkost malo je samo izbledela u Boji.

Radila je Lepo i sa M805 redragonom koji je laserski, i sa sadasnjim, misem HyperX pulse fire haste. Pre nje sam imao neku A4tech od 700kinti odsila se i ogulila celom duzinom a bila je ok ovako.

Redragon je Placena onomad 1400din Srednje velicine ka vecoj. Po meni Razlike izmedju tako nekih modela podloga i 3 puta skupljih podloga nema znacajnih. A ima znacajnih .

Dok izmedju ovih od 300 din i 1500 din ima najcesce razlike.

Tacan model je ovaj Archelon

Uzeo Gigabyte AMP500, kao neka mesavina plastike i gume. Trazio sam nesto do 2mm jer mi najvise odgovara. Dosta je brza od SteelSeries QcK Large koje sam do sad koristio. Malo zavrsna obrada nije na novou (ili meni zapao takav model), vlasi konca kad je sivena se odvajaju pa sam morao da sredjujem malo da se ne bi sirilo. Kazu da je lagano odrzavanje samo se prebrise krpom i teraj. Za sada je skroz od zamena.

Istekao edit. Interesuje me jedna stvar, ako neko koristi ove hibridne/plasticne/silikonske podloge, da li se na njima brze trose nozice misa od npr platnenih ili nema veze?

Svojevremeno sam imao Razer Sphex (prvu verziju), to je prakticno bila smirgla.
Sljustio sam i teflon i one okvire za nozice i nalepnice odozdo. :)

Ne znam sad kakva je situacija sa novijim, jer sam uglavnom koristio platnene.

Ja sam imao QcK plastičnu i zamenio sam je baš zbog toga, veliki trošak za nožice. Ne samo to nego ružno izgleda, zavuče se ta sastrugana teflonska "prašina" u pore podloge pa izgleda stalno kao da je prljava a ne može nikako da se opere ili očisti.

Ja sam imao QcK plastičnu i zamenio sam je baš zbog toga, veliki trošak za nožice. Ne samo to nego ružno izgleda, zavuče se ta sastrugana teflonska "prašina" u pore podloge pa izgleda stalno kao da je prljava a ne može nikako da se opere ili očisti.
Kojom podlogom si je zamenio?

Koristih nekoliko podloga, uglavnom one low budget varijante sa Alija i par Ikeinih. Najvise mi je odgovarala Ikeina. Ove za competitive gejmere sam probao ali nisam za to da izdvajam vise novca za to. Vise mi je do estetike, da ona bude lepa i da ide uz ceo setup.

Uf, ne sećam se ali mislim da nije, ali pogledaj malo prethodne postove ovde u temi, ima i bržih kordura od ove.

Koristih nekoliko podloga, uglavnom one low budget varijante sa Alija i par Ikeinih. Najvise mi je odgovarala Ikeina. Ove za competitive gejmere sam probao ali nisam za to da izdvajam vise novca za to. Vise mi je do estetike, da ona bude lepa i da ide uz ceo setup.
Imaš li predlog za neku low budget podlogu kao što su pre bile one ACME podloge? Trajala mi 10 god i sad nigde ne mogu da nadjem neku takvu koja nema prošivene ivice, već da je samo sečena.

Pošto ne bih davao baš previše para za podloge da li je neko koristio ove Aqiris, Marvo ili Red/White Dragon podloge koje su relativno pristupačnije i generalno vrede li išta?

Šta znači previše para? Imaš kod kineza kopije Razer Gigantus sa različitim motivima superjunaka itd. Malo je detinjasto ali radi posao. Ako hočeš nešto krštenije uzmi Fantech, zavisno od dimenzija koje uzimaš od 700 do 1500 dinara. Mada ja sam istu takvu zamenio sa Temu podlogama, imaju one faux leather ili filc za oko 1000 dinara izađu sa kuponima/popustima sa sve lsanjem. Sada koristim kombinacija filc i faux leather a ranije sam celu faux leather 100x50 i meni se dopale obe, ali ne igram CS niti bilo šta brže i furam MX Master 3S na njima.

Kordure, stakla itd. samo ako igraš online fps i ako se juriš sa laganim miševima, fragovima, sa trinaestogodišnjacima sa sub 100 ms fekleksima itd

Generalno koristim MX Master 3S a FPS ne da ne igram takmičarski nego ne igram nikakvu igru koja je iz prvog lica bez mogućnosti da se na ovaj ili onaj način to promeni...
Uglavnom uzeo sam na akciji nekun crnu Redragon sa diskretnim logom na kraju i mogu reći da je sasvim OK za 1,5k dinara za 800x300 dimenzije...

Nazad
Vrh Dno